Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Νερό, το φάρμακο για όλα…

Το νερό είναι το φυσικό ιατρικό θαύμαΤου F.BATMANGHELIDJ ,M.D.
Ο F.BATMANGHELIDJ κυκλοφορεί το 1997 το βιβλίο του WATER: Rx FOR A HEALTHIER PAIN-FREE LIFE όπου μετά από 16 χρόνια ερευνών ανακαλύπτει ότι το νερό από μόνο του θεραπεύει επώδυνες αρρώστειες από το σώμα. Εξέτασε τους λόγους που αναπτύσσουμε επώδυνες αρρωστιες και πως το νερό μπορεί να θεραπεύσει τους κύριους σωματικούς πόνους.

Φτιάξτε μόνοι σας, απλά, σπιτικούς κύβους λαχανικών!

Μπορούμε πολύ εύκολα και οικονομικά, να φτιάξουμε υγιεινούς, σπιτικούς κύβους λαχανικών. Δεν υπάρχει τέλος στο είδος και τον αριθμό των υλικών, που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να φτιάξουμε τους δικούς μας, σπιτικούς κύβους. Κρεμμύδια, καρότα, σκόρδα, πράσα, πατάτες, σέλινο, μαϊντανός, μανιτάρια, μπρόκολα, κολοκυθάκια, πιπεριές, σπανάκι, αρακάς, ντομάτες κ.α.

Χαλβάς Σησαμένιος. Όχι τόσο υγιεινός ούτε τόσο αγνός όσο νομίζεις

ΤΑ ΣΥΝ
* Περιέχει ταχίνι, πηγή καλού λίπους και πρωτεϊνών.
ΤΑ ΠΛΗΝ:
* Περιέχει τρανς λιπαρά.
Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ: Ο σησαμένιος χαλβάς, δηλαδή αυτός που τον λέμε και χαλβά του μπακάλη κανονικά περιέχει κυρίως ταχίνι και ζάχαρη. Τον βρίσκεις έτοιμο σε συσκευασίες αλλά και πίσω από το πάγκο και είναι μια τροφή που βρίσκεις συχνά στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας αλλά και σε μέρες νηστείας.

Κίνδυνος άνοιας από τροφές που παρασκευάζονται σε υψηλές θερμοκρασίες

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη που έγινε σε ποντίκια και σε μικρό αριθμό εθελοντών, ο περιορισμός της κατανάλωσης ψητών και τηγανητών τροφών μπορεί να ελαττώνει τον κίνδυνο άνοιας. Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS).
Επιστήμονες του Mount Sinai της Νέας Υόρκης, με επικεφαλής την Έλεν Βλασσάρα, καθηγήτρια Ιατρικής, Γηριατρικής, Παρηγορητικής Φροντίδας & Πειραματικού Διαβήτη, εστίασαν την προσοχή τους σε μια ομάδα ουσιών που ονομάζονται τελικά προϊόντα προχωρημένης γλυκοζυλίωσης (advanced glycation end products ή AGEs).

Τα πολυακόρεστα λίπη παχαίνουν λιγότερο από τα κορεσμένα λίπη

Είναι γνωστό εδώ και χρόνια ότι υπάρχει καλό και κακό λίπος. Το κακό είναι το κορεσμένο λίπος το οποίο αυξάνει τη χοληστερίνη στο αίμα και το καλό είναι το ακόρεστο λίπος (πολυακόρεστο και μονοακόρεστο) το οποίο μειώνει τη χοληστερίνη. Να σημειωθεί πάντως ότι τα τρανς λιπαρά, (συνθετικά λίπη της βιομηχανίας τροφίμων) κάνουν μεγαλύτερη ζημιά από το κορεσμένο λίπος γιατί ανεβάζουν την κακή χοληστερίνη και ρίχνουν την καλή χοληστερίνη.

8 »συνήθειες – θάνατος» για την καρδιά μας!!!

Είναι ένα από τα σημαντικότερα όργανα του σώματος, καθώς είναι υπεύθυνη για τη διοχέτευση του αίματος σε ολόκληρο τον οργανισμό.
Φυσικά, αναφερόμαστε στην καρδιά μας, της οποίας, αν και γνωρίζουμε τη σημαντικότητα, έχουμε υιοθετήσει συνήθειες που όχι μόνο δεν την «βοηθούν», αλλά αντιθέτως τη βλάπτουν.
Δείτε ποιες είναι, σύμφωνα με τους ειδικούς, οι συνήθειες εκείνες που καταστρέφουν την καρδιά μας:

Αν αισθάνεσαι φτωχός αρρωσταίνεις πιο εύκολα και πεθαίνεις πιο γρήγορα

Οι άνθρωποι της μέσης και της τρίτης ηλικίας που υποκειμενικά νιώθουν φτωχοί (άσχετα με το πόσο είναι πραγματικά φτωχοί), αρρωσταίνουν πολύ πιο εύκολα και γενικά έχουν χειρότερη υγεία, καθώς και μικρότερο προσδόκιμο ζωής, σύμφωνα με μια νέα γερμανική έρευνα. Ήταν ήδη γνωστό ότι η αντικειμενική φτώχεια σχετίζεται με χειρότερη υγεία και με πιο σύντομη ζωή, όμως η νέα μελέτη δείχνει ότι ακόμα και η υποκειμενική φτώχεια (δηλαδή πώς αξιολογεί κανείς την προσωπική κοινωνικο-οικονομική κατάστασή του) έχει ανάλογες επιπτώσεις.

Καυτερή πιπεριά… για το μεταβολισμό, το κυκλοφορικό και πολλά άλλα

Οι καυτερές πιπεριές έχουν χρησιμοποιηθεί στην ιατρική εδώ και αιώνες. Θεωρούνταν ανέκαθεν χρήσιμες για τις διάφορες ασθένειες του γαστρεντερικού τμήματος, συμπεριλαμβανομένων των στομαχόπονων. Η μελέτη της καυτερής πιπεριάς (τσίλι) μπορεί να βοηθήσει τους επιστήμονες να δημιουργήσουν μια νέα κατηγορία αναλγητικών φαρμάκων που θα σταματούν τον πόνο στην πηγή του.

12 αυτοάνοσα νοσήματα – Όταν ο οργανισμός επιτίθεται στον εαυτό του!!!

Ως αυτοάνοσες ασθένειες ορίζονται εκείνες οι οποίες προκαλούνται από υπερβολική και λανθασμένη απόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος έναντι στον ίδιο τον οργανισμό. Το ανοσοποιητικό σύστημα έχει εξελιχθεί έτσι ώστε να μας προστατεύει απέναντι σε οποιοδήποτε ξένο σώμα που μπορεί να εισβάλλει στον οργανισμό μας. Επομένως, οι αυτοάνοσες ασθένειες είναι η ακριβώς αντίθετη περίπτωση της ανοσολογικής ανεπάρκειας, η οποία προκαλείται από υπολειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.