Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Οι 6 τροφές που πολεμούν την αφυδάτωση

Η συχνή κατανάλωση νερού είναι σίγουρα ο πιο εύκολος τρόπος να ενυδατώσουμε σε βάθος τον οργανισμό μας. Εκτός αυτού, όμως, υπάρχουν και κάποιες τροφές πλούσιες σε νερό που μπορούν να μας υποσχεθούν ενυδάτωση, αρκεί να τις βάλουμε στο πρόγραμμά μας.
Μαζί με τη λιακάδα, τις βόλτες στην παραλία, τις καλοκαιρινές διακοπές και τη χαλάρωση από ένα δύσκολο χειμώνα, το καλοκαίρι «κρύβει» και διάφορους κινδύνους που σχετίζονται με τις υψηλές θερμοκρασίες – μια από αυτούς είναι και η αφυδάτωση.

Η ψυχολογία του φαγητού.. είναι κάτι που ενδιαϕέρει όλους

Πόσες φορές έχουμε πιάσει τον εαυτό μας να ανοίγει το ψυγείο, ψάχνοντας μία συγκεκριμένη τροφή; Συνεχείς έρευνες αποδεικνύουν πως η ανάγκη για τροφή δεν είναι καθαρά βιολογική. Οι τροφές που επιλέγουμε μία δεδομένη στιγμή συνδέονται με την συναισθηματική μας κατάσταση, ακριβώς όπως και με κάποια ατομικά χαρακτηριστικά.

Ποια μπαχαρικά αντικαθιστούν τη ζάχαρη και το αλάτι!!!

Χαμηλά σε θερμίδες και πολύ ωφέλιμα για την υγεία, τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά δίνουν μοναδική γεύση στα πιάτα σας, αρκεί να ξέρετε πότε και πώς να τα χρησιμοποιήσετε.
 Το άρωμα της βανίλιας και η οσμή του βασιλικού σάς προκαλούν να δοκιμάσετε ένα πιάτο, ενώ η ιδιαίτερη γεύση του πιπεριού και η μυρωδιά του σαφράν μπορούν να μετατρέψουν ένα συνηθισμένο φαγητό σε μια μοναδική γευστική εμπειρία.

Η άγνωστη και άκρως επικίνδυνη παρενέργεια της χοληστερίνης

Ανησυχητικά είναι τα αποτελέσματα επιστημονικής έρευνας από το πανεπιστήμιου του Σίδνεϊ στην Αυστραλία, σχετικά με τους παράγοντες που παίζουν σημαντικό ρόλο στην διαδικασία μετάστασης του καρκίνου στο σώμα από το ένα όργανο/σημείο στο άλλο.Σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Cell Reports, η κακή χοληστερόλη είναι ένας από εκείνους τους παράγοντες που βοηθούν τα καρκινικά κύτταρα να κάνουν μετάσταση.