Κυριακή 13 Ιουλίου 2014

Τρανσαμινάσες ή αμινοτρανσφεράσες (SGOT και SGPT)

Τρανσαμινάσες  ή αμινοτρανσφεράσες (SGOT και SGPT) …Είναι ένζυμα μεταφοράς αμινοομάδων.
Η οξαλοξεική τρανσαμινάση (SGOT) υπάρχει σε μεγαλύτερες συγκεντρώσεις στο μυοκάρδιο και σε μικρότερες στο ήπαρ και στους μύες.
Η τιμή της στον ορό αυξάνει στο έμφραγμα του μυοκαρδίου 3 με 9 ώρες μετά την εισβολή και φτάνει στη μέγιστη τιμή μετά από 24 ώρες.Αυξάνει, επίσης, σε σε παθήσεις των μυών (μυϊκή δυστροφία, μυοσίτιδα).

10 αρχικά συμπτώματα άνοιας!!!

Η εμφάνιση απώλειας μνήμης σημαίνει πάντα άνοια; Ποια συμπτώματα θα πρέπει να μας θορυβήσουν ότι η άνοια έχει αρχίσει.
Αυτό που προκαλεί σύγχυση με την άνοια είναι ότι δεν είναι πράγματι νόσος.
Είναι ομάδα συμπτωμάτων που μπορούν να προκληθούν από διάφορες νόσους. Τα συμπτώματα άνοιας περιλαμβάνουν βλάβη στη σκέψη, την επικοινωνία και τη μνήμη.
Η κύρια αιτία της άνοιας είναι η νόσος Alzheimer. Η άνοια μπορεί επίσης να προκληθεί από βλάβη στον εγκέφαλο λόγω τραυματισμού ή εγκεφαλικού επεισοδίου και από άλλες νόσου όπως η Huntington ή η Lewy.

Ποιες τροφές ανεβάζουν κρυφά την χοληστερίνη

Είναι η διατροφή σας ωφέλιμη για την καρδιά σας; Ακόμα κι αν δεν έχετε κάποιο σημάδι ή σύμπτωμα ή οικογενειακό ιστορικό καρδιακής νόσου, είναι σημαντικό να προσέχετε και να ακολουθείτε μια υγιεινή διατροφή. Η αύξηση της χοληστερόλης του αίματος αναπτύσσεται με την πάροδο του χρόνου και αποτελεί έναν από τους κύριους ενόχους για την εμφάνιση της καρδιακής νόσου.