Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

ΣΩΣΤΗ ΑΝΑΠΝΟΗ


ΣΩΣΤΗ ΑΝΑΠΝΟΗ
Δώστε «πνοή» στο σώμα σας με … βαθιά συνειδητή αναπνοή!
Aναπνέω καλά σημαίνει, έχω μεγαλύτερη αντοχή, πνευματική διαύγεια, αλλά κοιμάμαι και καλύτερα.
Πως είναι η αναπνοή σας αυτή τη στιγμή; Είναι βαθειά και αργή ή ρηχή και γρήγορη; Γίνεται ρυθμικά χαρίζοντάς σας πληρότητα, ενέργεια και αντοχή ή είναι ακανόνιστη και σας δημιουργεί ένταση και καταπόνηση; Αυτή η φαινομενικά απλή λειτουργία της αναπνοής που συμβαίνει ακούσια κατά τη διάρκεια κάθε δραστηριότητάς μας, ακόμη και κατά τον ύπνο, παίζει θεμελιώδη ρόλο στην καλή και πλήρη υγεία. Η βαθιά και σωστή αναπνοή είναι ο πιο σημαντικό πράγμα που μπορείτε να κάνετε τώρα για τον εαυτό σας και να σας ωφελήσει για ολόκληρη τη  ζωή σας.

ΜΕΤΑΒΟΛΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ


ΜΕΤΑΒΟΛΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ
Tο μεταβολικό σύνδρομο, είναι ένα επικίνδυνο οργανικό σύνδρομο, που χαρακτηρίζεται από ένα σύνολο επιμέρους μεταβολικών διαταραχών, οι οποίες συχνά υποτιμούνται από τους πάσχοντες ασθενείς. Συγκεκριμένα στο μεταβολικό σύνδρομο υπάρχουν ταυτόχρονα τρεις ή περισσότερες από τις διαταραχές που αναφέρονται παρακάτω :

Η ΝΗΣΤΕΙΑ ΑΝΑΝΕΩΝΕΙ ΤΟ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ


ΝΗΣΤΕΙΑ
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας (USC) ανακάλυψαν ότι μια νηστεία μόλις τριών ημερών (όχι απόλυτης, αλλά ένας δραστικός περιορισμός θερμίδων) μπορεί να τονώσει σημαντικά το ανοσοποιητικό σύστημα, ακόμα και στους ηλικιωμένους και στους πάσχοντες από σοβαρές ασθένειες όπως ο καρκίνος.
Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Cell Stem Cell. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η νηστεία ανανεώνει όχι μόνο το ανοσοποιητικό σύστημα αλλά και άλλα όργανα ή συστήματα του σώματος, ωστόσο χρειάζεται περαιτέρω έρευνα γι’ αυτό.

ΝΕΡΟ !!! ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΟ.


ΝΕΡΟ
Ο F.BATMANGHELIDJ κυκλοφορεί το 1997 το βιβλίο του WATER: Rx FOR A HEALTHIER PAIN-FREE LIFE, όπου μετά από 16 χρόνια ερευνών ανακαλύπτει ότι το νερό από μόνο του θεραπεύει επώδυνες αρρώστειες από το σώμα. Εξέτασε τους λόγους που αναπτύσσουμε επώδυνες αρρωστιες και πως το νερό μπορεί να θεραπεύσει τους κύριους σωματικούς πόνους. Η ανακάλυψή του αποκαλύπτει ότι η χρόνια αφυδάτωση προκαλεί τους κυριότερους πόνους και παράγει τις εκφυλιστικές ασθένειες που σκοτώνουν πρόωρα.
Ενα τραγικό και διαδεδομένο λάθος στην μοντέρνα ιατρική είναι η υπόθεση ότι ένα «ξηρό στόμα» είναι το πρώιμο σημάδι για την έλλειψη νερού στο σώμα. Αν και είναι ένα σημάδι, η παρουσία του ξηρού στόματος είναι ένδειξη τεράστιας ανισσοροπίας υγρων στο σώμα. Αν περιμένουμε το σήμα της ξηροστομίας για τη ρύθμιση της πρόσληψης νερού, σημαίνει ότι το σώμα μας ήδη είναι σε ελλειψη ισοζυγίου νερού. Το σώμα ΠΑΝΤΑ είναι σε κατάσταση αφυδάτωσης.

Ο ΥΠΝΟΣ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΟΞΙΝΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ.


ΥΠΝΟΣ
Ο εγκέφαλος χρησιμοποιεί τον ύπνο για να απομακρύνει τις άχρηστες και επιβλαβείς τοξίνες που έχουν συσσωρευτεί μέσα στη μέρα, επιβεβαιώνει μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα...
Η μελέτη, που έγινε σε πειραματόζωα, για πρώτη φορά παρέχει άμεσα πειραματικά δεδομένα σε μοριακό επίπεδο, που δείχνουν ότι ο «καθαρισμός» του σκληρά εργαζόμενου εγκεφάλου αποτελεί μια από τις θεμελιώδεις αιτίες ύπαρξης του ύπνου. Η έρευνα έτσι αποκαλύπτει γιατί ο καλός και επαρκής ύπνος είναι αναγκαίος σε ένα οργανισμό.

Η ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗ

Η ΟΡΘΟΜΟΡΙΑΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗΣ
Οι ασθένειες του πολιτισμού.
ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗ
Οστεοπόρωση, αρθριτικά, θυρεοειδής, παχυσαρκία, σάκχαρο, προβλήματα του γαστρεντερικού συστήματος, πονοκέφαλοι, ημικρανίες, δερματοπάθειες, υπέρταση, καρδιοαγγειακά νοσήματα, αλλεργίες και αυτοάνοσα νοσήματα είναι μερικά από τα πιο σοβαρά προβλήματα υγείας που αυξάνονται με ραγδαίους ρυθμούς σήμερα. Όλα σχεδόν είναι άγνωστα σε «πρωτόγονους» πολιτισμούς όπως π.χ. του κατοίκους των νησιών Φίτζι του Ειρηνικού ωκεανού. Εκεί οι κάτοικοι έχουν λεπτά, μυώδη και λειτουργικά σώματα και πλήρη απουσία παθολογικών συμπτωμάτων στην συντριπτική τους πλειοψηφία. Αντίθετα, στους τεχνολογικά προηγμένους πληθυσμούς της δύσης, όλες οι πιο πάνω παθολογικές καταστάσεις κυριολεκτικά «θερίζουν». Γιατί;
Δεν θα απορούσατε αν γνωρίζατε πως ζουν οι μεν και οι δε. Στα νησιά Φίτζι οι κάτοικοι τρέφονται με τροπικά φρούτα, τα οποία περιέχουν πολλά ένζυμα, βιταμίνες και θρεπτικά στοιχεία, πίνουν νερό από βουνίσιες πηγές,, δηλαδή ορθομοριακό νερό και ασχολούνται κυρίως με χειρωνακτικές εργασίες. Δεν κάθονται σε γραφεία τρώγοντας γρήγορες τροφές - "σκουπίδια", πίνοντας καφέδες και αναψυκτικά και ούτε περνούν τα βράδια τους καθήμενοι, βλέποντας τηλεόραση και τρώγοντας πίτσες.

ΑΓΧΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

.
ΑΓΧΟΣ
Οι κοινωνικές επιπτώσεις του άγχους. Το άγχος (στρες) θεωρείται από πολλούς επιστήμονες, αλλά και απλούς ανθρώπους, ως η «μάστιγα» της εποχής μας και ως η κυριότερη αιτία όλων σχεδόν των παθήσεων που θα αντιμετωπίσει η ανθρωπότητα τον 21ο αιώνα. Εκατοντάδες - αν όχι χιλιάδες – βιβλία έχουν γραφτεί για το καυτό αυτό θέμα και η λέξη «άγχος» και «στρες» είναι ίσως από τις περισσότερο χρησιμοποιούμενες στο καθημερινό λεξιλόγιο του σύγχρονου ανθρώπου. Το κοινωνικό κόστος, επίσης, είναι τεράστιο. Υπολογίζεται ότι στην Μεγάλη Βρετανία το ετήσιο κόστος του άγχους στην οικονομία, από τις χαμένες ώρες εργασίας και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, υπερβαίνει τα 12 δισεκατομμύρια στερλίνες (περίπου 18 δισεκατομμύρια Ευρώ). Ταυτόχρονα όμως το άγχος ίσως είναι και η λιγότερο κατανοητή έννοια που χρησιμοποιεί καθημερινά ο άνθρωπος, συμπεριλαμβανομένου και τον επιστημονικού κόσμου.

ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

.
ΕΜΒΟΛΙΑ
Διεθνές Συμβούλιο Εμβολιασμών : Τα εμβόλια αποτελούν σημαντικό κίνδυνο βλάβης για την υγεία των παιδιών! 80 γιατροί του Διεθνούς Ιατρικού Συμβουλίου Εμβολιασμών υπογράφουν, ότι τα εμβόλια αποτελούν σημαντικό κίνδυνο βλάβης για την υγεία των παιδιών.
Πόσο κινδυνεύουν τα παιδιά μας από τα “απαραίτητα” εμβόλια;
Οι υπογράφοντες αντιπροσωπεύουν ένα φάσμα που περιλαμβάνει παιδιάτρους, νευροχειρουργούς, καθώς και καθηγητές της παθολογίας, της χημείας, της βιολογίας και της ανοσολογίας, από 13 χώρες. Όλοι έχουν πραγματοποιήσει ανεξάρτητες επιστημονικές έρευνες και έχουν καταλήξει στα συμπεράσματα που θα διαβάσετε στην παρακάτω παρουσίαση.

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΓΙΑΤΡΟΣΟΦΙΑ

200+ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΓΙΑΤΡΟΣΟΦΙΑ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ
ΓΙΑΤΡΟΣΟΦΙΑ
ΑΓΧΟΣ. Aν πριν από ένα διαγωνισμό ή κάποιο άλλο αγχογόνο γεγονός δεν μπορείτε να χαλαρώσετε και να κοιμηθείτε, αναζητήστε τις κατευναστικές και υπνωτικές ιδιότητες του φρέσκου βασιλικού. Bάλτε 25 γρ. φύλλα φρέσκου βασιλικού σε 1/2 λίτρο κρύο νερό και αφήστε το αφέψημα να βράσει σε χαμηλή φωτιά, με το καπάκι κλειστό, για 10 λεπτά. Aφού κρυώσει το αφέψημα, πιείτε 3-4 φλιτζάνια μέσα στην ημέρα. Έτσι, όταν έρθει η ώρα του ύπνου, θα μπορέσετε εύκολα να κοιμηθείτε. Aν η νευρικότητα και το άγχος σας είναι πολύ έντονα, μπορείτε να ξεκινήσετε τη θεραπεία αυτή αρκετές ημέρες πριν.