Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

ΠΩΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΛΕΓΜΟΝΕΣ ΜΕ ΦΥΣΙΚΕΣ ΤΡΟΦΕΣ

Xρόνιες φλεγμονώδεις νόσοι αποτελούν κοινή επιδημία κάθε ημέρα.
Κάθε χρόνο ο αριθμός των ατόμων με αναπηρία από χρόνιες φλεγμονώδεις νόσους, όπως το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, διάμεση κυστίτιδα,   καταθλιπτικές καταστάσεις, το ινομυαλγια , και το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης μεγαλώνουν

Πονοκέφαλος: Τι είναι και σε τι οφείλεται

Η κεφαλαλγία είναι υποκειμενικό σύμπτωμα που μπορεί να είναι μέρος από μία σύνθετη πρωτοπαθή διαταραχή όπως η ημικρανία, να είναι η εκδήλωση υποκείμενης νόσου, ή να έχει δευτεροπαθή χαρακτήρα. Οι περισσότεροι ασθενείς επισκέπτονται τον ιατρό για να τους καθησυχάσει ότι η κεφαλαλγία τους είναι καλοήθης. Το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών που πάσχουν από πονοκέφαλο έχουν καλοήθη κεφαλαλγία.

Ο χυμός του ροδιού είναι ευεργετικός και αντικαρκινικός

Καιρό τώρα ξέραμε από μελέτες ερευνών επιστημόνων, πως η ημερήσια κατανάλωση ενός ποτηριού χυμού ροδιού μπορεί να ωφελήσει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης.
Επίσης, Αμερικανοί επιστήμονες υποστηρίζουν πώς η καθημερινή κατανάλωση ροδιού από μια μέλλουσα μητέρα, μπορεί να αποτρέψει ενδεχόμενη εγκεφαλική βλάβη του εμβρύου.
Τέλος, Ισραηλινοί επιστήμονες προβλέπουν ότι στο μέλλον το λάδι και το κρασί που βγαίνουν από το ρόδι, θα βοηθήσουν στην καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού.

Τι είναι για την υγεία μας ο Χαμηλός και Υψηλός αιματοκρίτης ;

Ο αιματοκρίτης (hematocrit) είναι μια αιματολογική εξέταση που δείχνει το ποσοστό του όγκου που καταλαμβάνουν τα ερυθρά αιμοσφαίρια στο αίμα. Συντομογραφείται ως ΗΤ,HCTPCV (packed cell volume, δηλαδή «συμπιεσμένος όγκος κυττάρων») ή και EVF(erythrocyte volume fraction, δηλαδή «κλασματικός όγκος ερυθροκυττάρων»). Θα μπορούσε κανείς να πει ότι ο αιματοκρίτης δείχνει «πόσο πυκνό είναι το αίμα». Ο αιματοκρίτης χρησιμοποιείται για να διαπιστωθεί η αναιμία (μαζί με την τιμή της αιμοσφαιρίνης).

18 προβλήματα των ποδιών που σας προειδοποιούν για την υγεία σας!

Τα πόδια μας είναι ίσως το σημείο του σώματος που καταπονείται περισσότερο καθώς κουβαλούν όλο μας το βάρος και μας στηρίζουν καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας. …
Τι μπορεί όμως να μας πει η υγεία των ποδιών μας για τη συνολική υγεία του οργανισμού;

10 τροφές που μειώνουν το φούσκωμα και το πρήξιμο

1. Τα αβοκάντο
Τα αβοκάντο είναι γεμάτα φυτικές ίνες, που είναι εύπεπτες και γεμάτες μονοακόρεστα λίπη, τα οποία κάνουν καλό στα έντερα σου. Ακόμα, πιστεύεται ότι ενισχύουν την καλή λειτουργία του παγκρέατος, της χοληδόχου κύστης και μετατρέπουν το βήτα-καροτένιο σε βιταμίνη Α, βοηθώντας στην ανάπτυξη μίας υγιούς βλεννογόνου επένδυσης στον γαστρεντερικό σωλήνα.

6 τροφές που αντικαθιστούν το γάλα

Δεν αγαπούν όλοι τα γαλακτοκομικά προϊόντα και είναι πολλοί εκείνοι που απεχθάνονται το γάλα.
Υπάρχουν όμως ορισμένες τροφές, που είναι εξίσου πλούσιες σε ασβέστιο και μπορούν να ενταχθούν εύκολα στην καθημερινή διατροφή σας.

Η μαγειρική σόδα βελτιώνει την απόδοσή σας

Σε ποια αθλήματα βοηθά
Η μαγειρική σόδα είναι ένα αλκαλικό άλας που καθυστερεί τη μυϊκή κόπωση, εξουδετερώνοντας την περίσσεια των κατιόντων Η+ (ένδο-κυτταρική οξέωση), λόγω συσσώρευσης γαλακτικού οξέος, μεγιστοποιώντας έτσι την παραγωγή δύναμης και παρατείνοντας το χρόνο, έως την εξάντληση.

Ο μεγαλύτερος εχθρός των μικροβίων είσαι εσύ ο ίδιος!

Ένας πόλεμος μαίνεται ακριβώς κάτω από τη μύτη σου και απλά είσαι αρκετά τυφλός για για τον αντιληφθείς. Μάλλον όχι και τόσο τυφλός. Μπορείς να δεις αυτούς τους μικροσκοπικούς πολεμιστές, τα εκατό τρισεκατομμύρια αυτών κάτω από ένα καλό μικροσκόπιο. Δεν βρίσκονται όμως συνεχώς κάτω από τη μύτη σου. Μερικά βρίσκονται μέσα στη μύτη σου, στο στόμα σου, στο έντερό σου, ακόμα και στο μητρικό γάλα. 

Μυγάκια στα μάτια.

Σχεδόν όλοι οι άνθρωποι βλέπουν κατά καιρούς μυγάκια ή στίγματα ή τριχίτσες και λεπτές ίνες να επιπλέουν ελεύθερα στο υγρό του ματιού τους. Αυτά τα ιπτάμενα μυγάκια κινούνται μέσα και έξω από το οπτικό πεδίο και συνήθως τα παρατηρούμε πιο έντονα όταν κοιτάζουμε ένα ομοιόμορφο φόντο που έχει ανοιχτό χρώμα, όπως π.χ. έναν άσπρο τοίχο ή τον ουρανό.

Τροφές που έχουν μηδενική θρεπτική αξία και υψηλό βαθμό τοξικότητας για το σώμα

Κυριαρχεί η αντίληψη ότι δεν υπάρχουν κακές τροφές, παρά μόνο τροφές που θα πρέπει να καταναλώνουμε περιορισμένα.
Υπάρχουν κάποιες τροφές όμως που έχουν μηδενική θρεπτική αξία και υψηλό βαθμό τοξικότητας για το σώμα…
•Αναψυκτικά
Πόσα αναψυκτικά ήπιατε σήμερα;
Στην Ελλάδα 300.000.000 λίτρα αναψυκτικών τύπου κόλα το χρόνο…