Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Συχνοουρία: Οι σοβαρές ασθένειες που κρύβει και πώς αντιμετωπίζεται

Στους περισσότερους ανθρώπους η κύστη είναι ικανή να αποθηκεύσει προσωρινά αρκετή ποσότητα ούρων, ώστε να μην χρειάζεται να επισκέπτεστε την τουαλέτα περισσότερο από 4-8 φορές την ημέρα.
Αν έχετε παρατηρήσει ότι ξεπερνάτε αυτό το όριο, τότε είναι πιθανό να έχετε πρόβλημα συχνοουρίας.

10 ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΒΟΜΒΕΣ ΖΑΧΑΡΗΣ

10 ΥΠΟΥΛΕΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΒΟΜΒΕΣ ΖΑΧΑΡΗΣ !
Το ξέρετε ότι η ζάχαρη «κρύβεται» σε τροφές που ίσως να μην το περιμένετε; Αν θέλετε να ξέρετε τι τρώτε και να κάνετε τις σωστές επιλογές, διαβάστε παρακάτω.
Ακολουθεί ο… χρυσός κανόνας των super markets: Ό,τι είναι συσκευασμένο, είναι πολύ πιθανό να είναι γεμάτο ζάχαρη. Πράγματι, το «γλυκό» βρίσκεται παντού.
Και αν δεν είστε προσεκτικοί… ύπουλες «βόμβες» ζάχαρης, δεν θα διστάσουν να εκραγούν. Οπλιστείτε με γνώση, μαθαίνοντας ποιες τροφές μπορεί να «κρύβουν» ζάχαρη, ώστε να μπορείτε να επιλέξετε τι να αποφύγετε και τι να προτιμήσετε.

Η ΑΠΟΜΥΘΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ


Στην μεσαιωνική Αγγλία οι γονείς έδεναν γύρω από τα πόδια των παιδιών τους γούνες από λαιμό κουνελιών για να αποκρούουν τις ασθένειες και οι γιατροί έβαζαν το σάλιο τους, στις πληγές των ασθενών τους γιατί πίστευαν ότι το σάλιο τους είχε θεραπευτικές ιδιότητες.
Η ανθρώπινη ιστορία είναι γεμάτη από αβάσιμες πεποιθήσεις που έχουν να κάνουν με την υγεία και ο μύθος του γάλακτος είναι μία από αυτές και μάλιστα από τις πλέον ισχυρές.
Το γάλα είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό ρόφημα, είναι ένα πολιτιστικό φαινόμενο που οι ρίζες του πάνε πολλές εκατοντάδες ή και χιλιάδες χρόνια πίσω.
Ακόμα και σήμερα ο μύθος του γάλακτος είναι ισχυρός σε παγκόσμιο επίπεδο. Το 2001 στις ΗΠΑ το κάθε παιδί κατανάλωσε περισσότερα από 100 λίτρα γάλακτος.

ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΜΗΛΟΞΥΔΟ


Το θαυματουργό μηλόξυδο μπορεί να σας βοηθήσει στην απώλεια βάρους ενεργοποιώντας το μεταβολισμό σας.
Το μηλόξυδο το πίνουμε 3 φορές την ημέρα μετά το φαγητό. Βάλτε σε ένα ποτήρι νερό μια κουταλιά του γλυκού μηλόξυδο και πιείτε μισή ώρα μετά το φαγητό.
Είναι σημαντικό το μηλόξυδο να είναι καλής ποιότητας και το καλύτερο είναι το σπιτικό.
Πως να φτιάξετε σπιτικό μηλόξυδο.

ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΤΟ ΦΤΗΝΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΙΑ


Φυσιολογικές ιδιότητες και χρήσεις.
Το κρεμμύδι εκτιμάται από την αρχαιότητα για τις διουρητικές, τονωτικές και απολυμαντικές ιδιότητές του.
Χρησιμοποιούμενα μέρη : Ο βολβός και ο χυμός του.
Κύρια γνωστά συστατικά : Ζάχαρη, βιταμίνες Α, Β, C. Μεταλλικά άλατα και ιχνοστοιχεία: Νάτριο, Κάλιο, Φωσφορικό και Νιτρικό Ασβέστιο, Σίδηρο, Θείο, Ιώδιο, Πυρίτιο, Φωσφορικό και Οξικό Οξύ πτητικό έλαιο, γλυκοκινίνη, οξείδωσες και διαστάσεις (αυτά τα δύο τελευταία θερμαινόμενα, αποστειρώνουν).

ΠΡΟΒΙΟΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΕΒΙΟΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ


Τι είναι τα Προβιοτικά.
Ως προβιοτικά ορίζονται ζωντανοί μικροοργανισμοί οι οποίοι με την κατανάλωσή τους έχουν ευεργετική επίδραση στην υγεία του ανθρώπου αλλά και των πτηνών, που μας ενδιαφέρουν στη δικιά μας περίπτωση. Οι μικροοργανισμοί αυτοί δεν είναι ξένοι με την φυσική μικροχλωρίδα ανθρώπων και πτηνών, αλλά αντίθετα συνήθως αποτελούν μέλη της όπως και κάποιοι άλλοι, αλλά παθογόνοι όμως οργανισμοί σε μικρή ποσότητα που κάτω από φυσιολογικές συνθήκες δεν δημιουργούν πρόβλημα στον οργανισμό. 

ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΡΥΔΑΣ : ΤΟ ΠΙΟ ΥΓΙΕΙΝΟ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΤΟ ΤΗΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΖΑΧΑΡΗΣ


Οι περισσότεροι άνθρωποι αγαπούν τη ζάχαρη και γενικά ό, τι παρασκευάζεται με ζάχαρη. Είναι όμως γνωστό ότι η κατανάλωση ζάχαρης από ζαχαροκάλαμο είναι βλαπτική για την υγεία, προκαλώντας μεταξύ άλλων παχυσαρκία, διαβήτη ή και καρκίνο. Πολλοί άνθρωποι στρέφονται σε τεχνητές γλυκαντικές ουσίες, αλλά αυτές είναι ακόμα πιο επικίνδυνες για την υγεία από ό, τι η ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο. Και όμως υπάρχει μια φυσική ζάχαρη, η οποία όχι μόνο δεν είναι βλαπτική, αλλά και ευεργετεί τον οργανισμό και η κατανάλωσή της δεν προκαλεί αύξηση βάρους. 
Η ζάχαρη αυτή είναι η ζάχαρη από καρύδα (coconut sugar).
Αυτή η ζάχαρη παράγεται από τα λουλούδια του δένδρου της καρύδας. Έχει χρησιμοποιηθεί ως παραδοσιακό γλυκαντικό για χιλιάδες χρόνια στη Νότια και Νοτιοανατολική Ασία.
Οι μεγαλύτερες χώρες παραγωγής του είναι η Φιλιππίνες και η Ινδονησία. Είναι γλυκιά σαν την μαύρη ζάχαρη.

11+1 ΑΝΕΞΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΧΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ !


Άλλοτε πικάντικη και άλλοτε γλυκιά, η μουστάρδα αποτελεί απαραίτητη σάλτσα ενός λαχταριστού burger ή μίας μερίδας από τηγανητές πατάτες και το απόλυτο καρύκευμα, που αποθεώνει ένα «βρώμικο». Οι διαιτολόγοι επιμένουν ότι είναι το ιδανικό υποκατάστατο για κέτσαπ και μαγιονέζα, όταν θέλετε να χάσετε βάρος, ενώ η χρήση της ως μπαχαρικό, τουλάχιστον με τη μορφή σκόνης, αναφέρεται σε ινδικά και σουμεριακά κείμενα ήδη από το 3.000 π.Χ. Αργότερα αναφορές της γευστικής μουστάρδας υπάρχουν σε ελληνικά, ρωμαϊκά κείμενα αλλά και στη Βίβλο, όπου ο σπόρος της μουστάρδας αναδεικνύεται ως σύμβολο πίστης.
Ο Ιπποκράτης από την άλλη, χρησιμοποιούσε τους σπόρους της ως φάρμακο και έφτιαχνε έμπλαστρα από μουστάρδα για να θεραπεύσει το κρύωμα. Τελικά, η μουστάρδα πόσες άλλες ανεξερεύνητες χρήσεις έχει;

ΧΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΚΟΡΔΟΥ

.
Το σκόρδο είναι γνωστό για την έντονη μυρωδιά του, που σε κάποιους είναι αποκρουστική, αλλά έχει αποθεωθεί αρκετές φορές για τις ευεργετικές του επιδράσεις στην υγεία μας, από την μείωση της αρτηριακής πίεσης μέχρι την πρόληψη καρδιακών παθήσεων. Ο θαυματουργός βολβός, όμως, δεν αρκείται μόνο σε αυτά. Ας δούμε πως να εκμεταλλευτούμε μερικές από τις όχι και τόσο γνωστές ιδιότητές του.

ΤΑ 10 ΩΦΕΛΗ ΤΩΝ ΠΙΚΑΝΤΙΚΩΝ ΤΡΟΦΩΝ

.
Οι έρευνες έχουν δείξει ότι το να προσθέτουμε μπαχαρικά στα πιάτα μας, που τα κάνουν πικάντικα, εκτός από τη βελτιωμένη γεύση, μπορεί να εξασφαλίσει… και σημαντικά οφέλη για την υγεία μας. Τα πικάντικα φαγητά θεωρούνται απόλαυση σχεδόν σε όλες τις περιοχές του κόσμου. Όλοι οι πολιτισμοί διαθέτουν πιάτα που διεγείρουν και τονώνουν τον ουρανίσκο σας με μπαχαρικά και προσθέτουν καυτερή γεύση σε καθημερινά συστατικά. Αν όμως σας αρέσουν πικάντικες τροφές όπως οι πιπεριές τσίλι, το κάρι και τα καυτερά λουκάνικα, υπάρχουν κι άλλα θετικά στοιχεία που μπορείτε να αποκομίσετε εκτός από τη γεύση.