Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

Ο άνθρωπος είναι το μόνο ζώο που μπορεί να νικήσει τα γονίδιά του

Είμαστε τα μόνα ζώα που μπορούμε να νικήσουμε τα γονίδιά μας. Όταν κάποιος (έστω γενετικά προσδιορισμένος) αλκοολικός αποφασίζει να κόψει το ποτό ή ένας με τάσεις παχυσαρκίας αποφασίζει να κάνει δίαιτα, τότε τα γονίδια υποκλίνονται στην ανθρώπινη θέληση…

τροφές έκπληξη που καταπολεμούν τον πόνο

Τι κοινό μπορεί να έχουν ένα φλιτζάνι καφές, ένα πιάτο φασόλια και μερικά χάπια ibuprofen; Η απάντηση που εκπλήσσει είναι ότι μειώνουν τον πόνο. «Ίσως η λήψη ενός χαπιού είναι ευκολότερη, αλλά τα χάπια δεν κάνουν τίποτα για να καταστείλουν την υποβόσκουσα αιτία του πόνου σας, όπως κάνει η κατανάλωση των σωστών τροφίμων», αναφέρει η Beth Reardon, υπεύθυνη διατροφής στο κέντρο Duke Integrative Medicine. Ο αριθμός των τροφίμων που αποδεικνύεται ότι καταπολεμούν τον πόνο όλο και αυξάνεται κι αυτό είναι πολύ ενθαρρυντικό. Παρακάτω θα διαβάσετε για ορισμένες ενοχλήσεις και πόνους που νιώθουμε, καθώς και για τα τρόφιμα που μπορούν να τους καταπολεμήσουν.

Μαϊντανός: ένας πραγματικός διατροφικός «θησαυρός»

O μαϊντανός είναι διετές και ιθαγενές φυτό, που ανήκει στο γένος πετροσέλινον της οικογένειας των σελινοειδών. Καλλιεργείται κυρίως στις εύκρατες περιοχές με μεσογειακό κλίμα, καθώς δεν αντέχει τις ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες. Μπορεί εύκολα να καλλιεργηθεί και σε μια γλάστρα στο μπαλκόνι μας σε δροσερό και φωτεινό μέρος.Υπάρχει μια διαδεδομένη ποικιλία μαϊντανού, η οποία σχηματίζει μια μεγάλη ρίζα όμοια με εκείνη του σέλινου που τρώγεται βραστή, σε αρκετές χώρες της Ευρώπης.