Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Μια δράση της βιταμίνης C που πιθανόν δεν γνωρίζετε

Η βιταμίνη C είναι μια υδατοδιαλυτή βιταμίνη γνωστή για τα ποικίλα οφέλη της στην ανθρώπινη υγεία, με τις αντιοξειδωτικές και ανοσοδιεγερτικές δράσεις της να αποτελούν τις περισσότερο διαφημισμένες.
Μια ιδιαίτερη ενδιαφέρουσα δράση της, που πιθανόν δεν γνωρίζετε, είναι η συμμετοχή της στη σύνθεση της καρνιτίνης.

Πώς μέσα από τη διατροφή σας θα νικήσετε τη δυσκοιλιότητα..

Η δυσκοιλιότητα είναι ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί πολύ κόσμο και σχετίζεται σημαντικά με τον καθιστικό τρόπο ζωής και τις διατροφικές συνήθειες. Οι αλλαγές στον τρόπο ζωής που μπορούν να βελτιώσουν τα συμπτώματα δυσκοιλιότητας είναι:

Τα φρούτα προστατεύουν από το ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής

Τα φρούτα είναι υγεία. Μια άποψη που η επιστήμονες του χώρου της διατροφής συνεχώς επισημαίνουν έρχεται ξανά στο προσκήνιο, καθώς ερευνητές στη Σουηδία ανακάλυψαν ότι η κατανάλωση περισσότερων φρούτων θα μπορούσε να μειώσει τον κίνδυνο για μια συχνά θανατηφόρα μορφή του αορτικού ανευρύσματος.

Το κόκκινο κρέας είναι αιτία για διαβήτη

Σύμφωνα με μία πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο έγκριτο επιστημονικό περιοδικό JAMA,τρώγοντας περισσότερο κόκκινο κρέας (μοσχάρι, χοιρινό, αρνί, κατσίκι) αυξάνεται ο κίνδυνος για σακχαρώδη διαβήτη τύπου ΙΙ..

Διατροφή & υγεία

Η επιστημονική έρευνα έχει αποδείξει ότι πολλά από τα σοβαρότερα νοσήματα στα οποία αποδίδεται το μεγαλύτερο νοσολογικό φορτίο, συνδέονται άμεσα με παράγοντες που σχετίζονται με τη σύγχρονη διατροφή. Η συσχέτιση αυτή έχει φέρει τη διατροφή και τις διατροφικές συνήθειες στο άμεσο ενδιαφέρον της Δημόσιας Υγείας και την έχει αναδείξει σε μια από τις πρώτες προτεραιότητες για την προστασία και προαγωγή της υγείας του πληθυσμού.

ΟΔΗΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΒΟΤΑΝΟ


ΑΓΓΕΛΙΚΗ: Πόνους περιόδου, Αναιμία, Ατονία, Ανορεξία, Θρομβώσεις, Ψωρίαση, Αρθρίτιδα.
ΑΓΚΙΝΑΡΑ: Διουρητικό, Ορεκτικό, Συκώτι, Χολή, Χοληστερίνη, Σάκχαρο.
ΑΓΡΙΑΔΑ: Διουρητικό, Κυστίτιδα, Ουρηθρίτιδα, Προστάτης, πέτρες στα Νεφρά.
ΑΓΡΙΜΟΝΙΟ: Διουρητικό, Διάρροια, Σάκχαρο, Νεφρά, Πονόλαιμος, Λαρυγγίτιδα.
ΑΙΓΥΠΤΟΥ ΦΥΛΛΑ: Δυσκοιλιότητα.