Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Μανιτάρια ...πόσο ''μαγικά'' είναι;

Η λέξη μανιτάρι είναι μεταγενέστερη της ελληνικής αμανίτης. Τα μανιτάρια στην πραγματικότητα είναι μια κατηγορία μυκήτων τα οποία στερούνται χλωροφύλλης και τρέφονται από νεκρή οργανική ύλη. Το κυρίως μέρος του μύκητα είναι υπόγειο και το ορατό μέρος του έχει συνήθως ομβρελοειδη μορφή.

Πες μου τι θέλεις να φας να σου πω…τι έχεις (και τι νοιώθεις)!

Ορισμένες φορές θέλετε οπωσδήποτε να φάτε γλυκό, άλλες αλμυρό και άλλες έχετε ανάγκη από μια συγκεκριμένη τροφή.
Σύμφωνα με κάποιους ειδικούς αυτή η έντονη διάθεση να φάτε κάτι συγκεκριμένο μέσα στην ημέρα δεν είναι καθόλου τυχαία. Η διάθεση αλλά και κάποια προβλήματα υγείας οδηγούν τον οργανισμό να ζητάει τροφές που έχει ανάγκη, χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάποια επιστημονική εξήγηση πάντα. Διαβάσετε λοιπόν παρακάτω τη λίστα με τις τροφές και μάθετε τι σημαίνει για εσάς τόσο για τη διάθεση σας όσο και για την υγεία σας.

Τα χαλασμένα δόντια «δείχνουν» καρδιοπάθειες

Το στόμα είναι ο καθρέφτης της υγείας, αλλά και η περιοχή όπου συνήθως εκδηλώνονται συστηματικά νοσήματα, καθώς έχει υπολογιστεί ότι περισσότερες από 1.000 ασθένειες εμφανίζονται στο στόμα.
Οι στοματολόγοι και οι περιοδοντολόγοι, που είναι οι ειδικοί γιατροί, βλέποντας κάποια «σημάδια» στο στόμα μπορούν να διαγνώσουν μία νόσο που θα εκδηλωθεί αργότερα στο σώμα και να προτρέψουν τον ασθενή σε πρώιμη πρόγνωση που θα σώσει τη ζωή του.

Vegan: To Be or Not To BE?

Η ζωή μας είναι γεμάτη προκλήσεις στις οποίες καλούμαστε να ανταποκριθούμε.
Συνήθως οι μεγαλύτερες προκλήσεις είναι εκείνες που μας φέρνουν αλλαγές. Αντί να τις φοβόμαστε, καλά είναι να τις χαιρόμαστε, γιατί οι αλλαγές βοηθούν στην εξέλιξή μας.
Τη θέλουμε ή όχι την εξέλιξη;