Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

Η γυμναστική στη μέση ηλικία επιβραδύνει τη γήρανση των κυττάρων

Η γυμναστική στη μέση ηλικία φαίνεται ότι μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην αύξηση του προσδόκιμου ζωής αναφέρουν στο περιοδικό Medicine & Science in Sports & Exercise ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μισισίπι και το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Σαν Φρανσίσκο.
Μάλιστα όσο πιο πολλά είδη φυσικής δραστηριότητας κάποιος κάνει, τόσο καλύτερο για την υγεία του.

Φρένο στον καρκίνο του λάρυγγα βάζει η διακοπή του καπνίσματος

Φρένο στον καρκίνο του λάρυγγα βάζει η παγκόσμια αντικαπνιστική εκστρατεία με την διακοπή του καπνίσματος από εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο!
Σύμφωνα με επιστημονικά στοιχεία , τα τελευταία χρόνια,  έχουμε μείωση ( σε ποσοστό  2 με 3%) στην εμφάνιση νέων  περιστατικών του καρκίνου του λάρυγγα χάρη στην αύξηση των μη καπνιστών!

Παχυσαρκία: Έρευνα-σοκ για τις επιπτώσεις των αντιβιοτικών

Μια νέα επιστημονική μελέτη εντόπισε ακόμα ισχυρότερες αποδείξεις ότι τα αντιβιοτικά στην πρώιμη παιδική ηλικία μπορεί να συμβάλλουν στην μεγαλύτερη, και πιο μακρά σε χρονική διάρκεια, αύξηση του σωματικού βάρους!

Υπάρχουν αυξανόμενες ενδείξεις ότι κάποια μακροχρόνια προβλήματα υγείας συνδέονται με την υπερβολική έκθεση σε αντιβιοτικά. Δεν είναι μόνο τα φάρμακα αυτά γίνονται λιγότερο αποτελεσματικά, καθώς τα βακτήρια γίνονται πιο ανθεκτικά, αλλά αλλάζουν το σώμα μας, ιδίως εκείνο των μικρών παιδιών, με δυνητικά πολύ ανθυγιεινούς τρόπους.