Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

Τρανς λιπαρά και καρδιακά προβλήματα

Τα τρανς λιπαρά σας αυξάνουν την «κακή» (LDL) χοληστερόλη και μειώνουν την «καλή» (HDL) χοληστερόλη. Μάθετε περισσότερα για τα τρανς λιπαρά και πώς να τα αποφύγετε.

Όσον αφορά τα λίπη, τα τρανς λιπαρά θεωρούνται από ορισμένους γιατρούς ως το χειρότερο είδος λίπους. Σε αντίθεση με τα άλλα λίπη, τα τρανς λιπαρά – που ονομάζονται επίσης τρανς-λιπαρά οξέα – αυξάνουν την «κακή» σας (LDL) χοληστερόλη και μειώνουν την «καλή» σας (HDL) χοληστερόλη.

5 τρόφιμα που σκοτώνουν τον καρκίνο

Το ανοσοποιητικό σύστημα κρατά τις ακριβείς οδηγίες που απαιτούνται για την καταστροφή των καρκινικών όγκων. Σε ένα υγιές σώμα, αυτή η εγγενής ικανότητα είναι πάντα παρούσα και πάντα αποτελεσματική χωρίς τη χρήση φαρμάκων. Ωστόσο, αυτές οι πρωτεΐνες μπορούν να καταστούν αναποτελεσματικές αν τα κύτταρα αντιμετωπίσουν ανεξέλεγκτη ανάπτυξη λόγω βλάβης ή μετάλλαξης στο DNA ή εάν οι τοξίνες μέσω των τροφίμων και της χημικής ρύπανσης παρακάμψουν τη φυσική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβανία έχουν επιτέλους βοηθήσει στην εντόπιση και υποστήριξη προηγούμενων στοιχείων που έδειξαν πως τα τρόφιμα καταστέλλουν την ανάπτυξη όγκων κατά τη διάρκεια της ανοσολογικής επιτήρησης, της διαδικασίας του ανοσοποιητικού συστήματος για περιπολία του σώματος για καρκινικά κύτταρα.

23 Διατροφικές Οδηγίες που θα βοηθήσουν τη σιλουέτα σας

Δεν χρειάζεται να μπείτε στη διαδικασία μιας εξαντλητικής δίαιτας. Οι πιο κάτω 23 συμβουλές θα σας παρέχουν απλές οδηγίες, έτσι ώστε να διευκολυνθείτε στις μεγάλες αλλαγές του τρόπου ζωής σας!

4 Τεχνητές Γλυκαντικές Ουσίες και τα Επίπεδα Ασφάλειας τους

Οι τεχνητές γλυκαντικές ουσίες χρησιμοποιούνται σε πολλά προϊόντα τα οποία τρώμε και πίνουμε σήμερα. Ενώ 70 εκατομμύρια Αμερικανοί κατανάλωναν τεχνητά γλυκαντικά προϊόντα το 1987, περισσότεροι από 160 εκατομμύρια τα καταναλώνουν σήμερα. Οι τεχνητές γλυκαντικές ουσίες παραμονεύουν στα αναψυκτικά διαίτης, στα sugar-free παγωτά και μπισκότα και σε αμέτρητα άλλα τρόφιμα. Η ανάπτυξη τους ήταν πολύ χρήσιμη για τους διαβητικούς και όσους βρίσκονταν σε δίαιτα, αλλά ίσως να έχετε αναρωτηθεί για την ασφάλεια των εν λόγω ουσιών.