Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

7 καλά του fitness

1) To fitness αυξάνει την ισχύ του εγκεφάλου
fitness
Η άσκηση δεν βελτιώνει μόνο το σώμα μας, βοηθά και την διανοητική λειτουργία.
2) Το fitness βοηθά να είμαστε πιο παραγωγικοί  
Μας βοηθά να είμαστε καλύτεροι, γρηγορότεροι και συνεπής στην δουλεία μας και σε όποια άλλη ασχολία κάνουμε. Η άσκηση αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας και σεροτονίνης και έχουμε μεγαλύτερη πνευματική διαύγεια, αυτοπεποίθηση, ζωντάνια.
Η δικαιολογία αρκετών για να μην ασχοληθούν με το fitness λόγο έλλειψις χρόνου δεν στέκει καθόλου. Δέστε τους fit ανθρώπους πόσο παραγωγικοί είναι και πόσα προλαβαίνουν να κάνουν στο διάστημα μιας ημέρας.

Τρώμε πέντε κιλά συντηρητικά τον χρόνο

Τρώμε πέντε κιλά συντηρητικά τον χρόνοΤι κρύβεται σε μπισκότα, κέικ, σοκολάτες, παγωτά, γαριδάκια και αναψυκτικά
Η έρευνα έγινε σε προϊόντα τα οποία ο καταναλωτής προμηθεύεται από τα σουπερμάρκετ. Τα στοιχεία της έρευνας δεν είναι καθόλου αισιόδοξα για το τι τελικά τρώμε καθώς οι επιπτώσεις στην υγεία εξαιτίας ουσιών που περιέχονται σε ορισμένα βιομηχανοποιημένα τρόφιμα είναι αρκετές

Προϊόν του μήνα: Παντζάρι

Τι ξέρουμε :
Το παντζάρι, ή κοκκινογούλι, είναι  φυτό με βρώσιμα φύλλα και βολβό. Στην Ελλάδα έχουμε πατζάρια μόνο με κόκκινους βολβούς, αν και στο εξωτερικό βρίσκουμε λευκά, κίτρινα, σκούρα μωβ ή λευκά & κόκκινα σε κύκλους.
Στην ίδια οικογένεια, beta vulgaris, ανήκουν :
*το ζαχαρότευτλο, το οποίο έχει λευκό βολβό και καλλιεργείται για την παραγωγή  ζάχαρης
*το σέσκουλο, το οποίο έχει μόνο βρώσιμα φύλλα, χωρίς βολβό.
Οι μικρότεροι βολβοί είναι, συνήθως, τρυφερότεροι από τους μεγαλύτερους.  Ο φλοιός θα πρέπει να είναι φουσκωτός και λείος, όχι ζαρωμένος και τα φύλλα φρέσκα, στητά και  γυαλιστερά. Αυτά είναι σημάδια πως τα παντζάρια έχουν βγει πρόσφατα από το χωράφι.