Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Πόσο κρέας και άλλες πρωτεϊνες πρέπει να τρώνε οι 50άρηδες!!!

Τα πολλά κρέατα και τυριά στη μέση ηλικία μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου κατά σχεδόν 75%, προειδοποιούν αμερικανοί επιστήμονες. 
Σε μελέτη που πραγματοποίησαν διαπίστωσαν πως όσοι υπερβαίνουν τα 90 γραμμάρια πρωτεϊνών ζωικής προέλευσης την ημέρα αυξάνουν σημαντικά τον κίνδυνο που διατρέχουν να εκδηλώσουν καρκίνο και διαβήτη.
Ο Βάλτερ Λόνγκο, καθηγητής Βιογεροντολογίας στη Σχολή Γεροντολογίας Davis του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας, που ηγήθηκε της 18ετούς μελέτης, συνέστησε περιορισμό της κατανάλωσης ζωικών πρωτεϊνών, αλλά όχι σε ακραίο βαθμό, διότι «οι υπερβολές εύκολα οδηγούν από την προστασία στον υποσιτισμό». 

Η συνωμοσία του γάλακτος (Μέρος 10ο)

Γάλα και ρευματοειδής αρθρίτιδα

Υποφέρετε από πόνους στις αρθρώσεις που οφείλονται στη ρευματοειδή αρθρίτιδα; Όσο κι αν φαίνεται απίστευτο,κύριος υπαίτιος για την έξαρση των συμπτωμάτων σας πιθανόν να είναι το (αγελαδινό) γάλα.
Τον Φεβρουάριο του 2003 στην έκδοση ου Annals ofRheumatic Diseasesδημοσιεύθηκε μια έρευνα για τη ρευματοειδή αρθρίτιδα που έγινε στη Σουηδία, σε μια χώρα που οι άνθρωποι καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων.

Η συνωμοσία του γάλακτος (Μέρος 9ο)

Γάλα και σκλήρυνση κατά πλάκας

Θα φανταζόσασταν ποτέ ότι η κατανάλωση του (αγελαδινού) γάλακτος θα μπορούσε να σχετίζεται με την κατά πλάκας σκλήρυνση; Κι όμως, μια σειρά από πρόσφατες μελέτες τείνουν να ενοχοποιήσουν το γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα ως παράγοντες κινδύνου και γι’ αυτή την πάθηση.
Η σύνδεση του γάλακτος με την σκλήρυνση κατά πλάκας ξεκίνησε με την απλή παρατήρηση πως οι λαοί που δεν πίνουν σχεδόν καθόλου (αγελαδινό) γάλα, όπως οι Ινδιάνοι της Αμερικής και οι Ασιάτες, σπάνια παρουσιάζουν την πάθηση αυτή. Σε αντίθεση με τους λαούς που πίνουν γάλα…

Η συνωμοσία του γάλακτος (Μέρος 8ο)

Γάλα και προγεροντική άνοια
(νόσος Αλτσχάιμερ)
Παρόλα τα παραπάνω, η υψηλότερη συγκέντρωση ομοκυστεΐνης στο αίμα έχει αρχίσει να σχετίζεται με ένα ακόμα πρόβλημα υγείας, τη νόσο του Αλτσάιμερ. Αυτό δείχνουν τα ευρήματα μιας μελέτης που δημοσιεύθηκε τον Φεβρουάριο του 2002 στο New England Journal of Medicine.

Η συνωμοσία του γάλακτος (Μέρος 7ο)

Γάλα και καρδιαγγειακά προβλήματα
Η πιθανότητα να έχετε ή να παρουσιάσετε ένα πρόβλημα υγείας που να έχει σχέση με το καρδιαγγειακό σύστημα είναι εξαιρετικά υψηλή. Για σκεφτείτε πόσοι άνθρωποι γύρω σας έχουν «πίεση», «αρρυθμίες» ή «αρτηριοσκλήρωση» . Είμαστε όλοι μας πιθανά θύματα της μεγαλύτερης επιδημίας του αιώνα. Τι θα πρέπει να κάνουμε για να προστατευτούμε για να μη γίνουμε και εμείς θύματα αυτής της σύγχρονης επιδημίας;

Η συνωμοσία του γάλακτος (Μέρος 6ο)

Γάλα και παχυσαρκία

Θα φανταζόσασταν ποτέ ότι μια απ’ τις πιθανές αιτίες του προβλήματός σας να χάσετε κιλά είναι η κατανάλωση γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων; Κι όμως, οι περισσότεροι γιατροί και διαιτολόγοι έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι τροφές πλούσιες σε λιπαρά όπως τα γαλακτοκομικά προϊόντα, οδηγούν σε παχυσαρκία.