Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

H υπερκατανάλωση κρέατος αποτελεί απειλή για την μνήμη

Νέα στοιχεία που προκύπτουν από επιστημονικές μελέτες αποδεικνύουν πως η υπερβολική κατανάλωση κόκκινου κρέατος, βουτύρου και άλλων τροφίμων με κορεσμένα λίπη προκαλούν βλάβη στην λειτουργία της μνήμης. Αντιθέτως αυτά που είναι γνωστά ως «καλά» λιπαρά προστατεύουν την καλή λειτουργία της, στην πάροδο του χρόνου.

Το σώμα μας αναγεννιέται μέσα σε 365 μέρες!

ΓΕΓΟΝΟΣ: ολόκληρο το σώμα σας ξαναδημιουργείται σε λιγότερο από 2 χρόνια – και το 98% σε λιγότερο από ένα χρόνο. 
Κάθε κύτταρο στο σώμα σας τελικά πεθαίνει και αντικαθίσταται με νέα κύτταρα. Κάθε μέρα είναι μια νέα ευκαιρία για να οικοδομήσουμε ένα νέο σώμα! 
Το DNA σας ανανεώνεται κάθε 2 μήνες.
Το δέρμα σας ανακατασκευάζεται σε 1 μήνα. (ιδιαίτερα τη νύχτα)

9 καθημερινές αιτίες που προκαλούν κατάθλιψη

Τα στοιχεία της ετήσιας έκθεσης του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγιεινής (ΕΠΙΨΥ), σχετικά με την ψυχική υγεία των Ελλήνων, έχουν διπλασιαστεί για τις βαριές περιπτώσεις της νόσου μέσα σε μόλις 3 χρόνια.  Στις βασικές αιτίες που προκαλούν κατάθλιψη συγκαταλέγονται τα οικονομικά προβλήματα, η ανεργία, η θλίψη και τα ψυχολογικά τραύματα. Ωστόσο, σύμφωνα με το health.com, η κατάθλιψη έχει και άλλα «ύπουλα πρόσωπα», που είναι δύσκολο να αναγνωριστούν.

Παθήσεις των νεφρών και θεραπεία με φυσικούς τρόπους!

Πριν ξεκινήσουμε την ανάλυση των παθήσεων και της σημασίας των νεφρών για την υγεία μας, καθώς και ενδεχομένως ποια βότανα μπορεί να βοηθήσουν στην πρόληψη και αποκατάστασή τους, ας αναφερθούμε στα εσωτερικά αίτια. Οι νεφροί αποτελούν την έδρα του φόβου. Οι ισχυρές φοβίες, είτε είναι χρόνιες, είτε είναι μόνο προσωρινές, πάντα έχουν σημαντικές επιπτώσεις στη λειτουργία τους. Πολλές φορές, μετά από ένα τραυματικό σοκ, ή μια παρατεταμένη περίοδο στρες, παθαίνουμε ουρολοιμώξεις, αιματουρία ή ακόμα αποκτούμε πέτρες στους νεφρούς. Ανάλογα με την ένταση του στρες – φόβου καθώς και την ιδιοσυγκρασία του ατόμου, το σύμπτωμα μπορεί να φανεί πολύ άμεσα ή και με την πάροδο κάποιου χρονικού διαστήματος.

Πώς το μυαλό θεραπεύει το σώμα!

… το οποίο δεν είναι άλλο από το μυαλό μας. Ελάτε να ανακαλύψουμε μαζί, τους τρόπους που μπορούμε να επωφεληθούμε απ’ αυτό.
  • Ο τρόπος που σκεφτόμαστε και νιώθουμε σχετικά με την ιατρική αγωγή μπορεί να επηρεάσει δραστικά το πώς αντιδρά το σώμα μας. 
Αυτό μπορεί να ακούγεται παρατραβηγμένο, αλλά σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε για το φαινόμενο των ψευδοφαρμάκων (τα λεγόμενα placebo), είναι πολύ πιθανό η εμψύχωση του ασθενή να μπορεί να κάνει τα χάπια να ενεργήσουν. Ο τρόπος που σκεφτόμαστε και νιώθουμε σχετικά με την ιατρική αγωγή που ακολουθούμε μπορεί να επηρεάσει δραστικά το πώς αντιδρά το σώμα μας. Απλά και μόνο πιστεύοντας ότι μια αγωγή θα βελτιώσει την υγεία μας, μπορεί να πυροδοτηθεί η επιθυμητή επίδραση, ακόμα κι αν η αγωγή είναι αδρανής –όπως, ας πούμε, ένα χάπι ζάχαρης ή μια ένεση φυσιολογικού ορού.

Ο Βασικός Υπαίτιος πίσω από την Χοληστερίνη την Παχυσαρκία και τη Χρόνια Κόπωση!

Dr. Δημήτρης Τσουκαλάς Διδάκτωρ Πανεπιστημίου UNI.NA. Federico II Ειδικός στα Χρόνια Νοσήματα και στις Μεταβολικές Διαταραχές American College for the Advancement in Medicine
Μεταβολικό Σύνδρομο Μπορεί να αναρωτιέστε τι ακριβώς είναι το μεταβολικό σύνδρομο και γιατί θα πρέπει να σας ενδιαφέρει. Το πιθανότερο όμως είναι να πάσχετε ήδη από αυτό.