Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Τα κρυφά οφέλη των πράσινων μήλων για την υγεία



Τα μήλα δεν είναι μόνο νόστιμα και ζουμερά αλλά προσφέρουν επίσης αμέτρητες φαρμακευτικές αξίες. Από τις πολλές ποικιλίες μήλων, ίσως τα πράσινα μήλα να προσφέρουν τα περισσότερα οφέλη όσον αφορά την υγεία αλλά και το σώμα. Ο αριθμός των οφελών του πράσινου μήλου είναι καταπληκτικός, από τον έλεγχο του βάρους μέχρι την λεύκανση του δέρματος, την πρόληψη των καρδιοπαθειών ακόμη και ορισμένων μορφών καρκίνου. Τα πράσινα μήλα έχουν διαφορετική γεύση από τα συνηθισμένα κόκκινα και είναι ως επί το πλείστον κάπως ξινά. Αυτά τα ξινά πράσινα μήλα χρησιμοποιούνται για το μαγείρεμα, εξευγενίζονται για την προετοιμασία του πετρελαίου, καθώς και για την παραγωγή κρασιού.

Γιατί και τα συμπληρώματα διατροφής χρειάζονται μέτρο;

Τα συμπληρώματα διατροφής δεν είναι τίποτα παραπάνω, παρά αυτό που λέει η ίδια η λέξη, δηλαδή... συμπληρώματα. Βοηθούν τον οργανισμό, όταν έχει έλλειψη σε κάποια βιταμίνη, αλλά δεν είναι πανάκεια και ούτε και ο μόνος τρόπος για να λάβετε τα στοιχεία που έχετε σε έλλειψη.
Έχετε υπόψη σας άλλωστε, πως η βιομηχανία των συμπληρωμάτων διατροφής είναι μια βιομηχανία με τεράστια κέρδη, γι' αυτό μην πιστεύετε χωρίς προβληματισμό τα όσα διαφημίζουν για κάθε καινούριο προϊόν που υπόσχεται τις δυνάμεις του superman.
Χωρίς να ακυρώνεται η συνεισφορά τους σε έναν οργανισμό που έχει έλλειψη και άμεση ανάγκη από κάποια βιταμίνη ή θρεπτικό στοιχείο, θα πρέπει να γνωρίζουμε πότε είναι ο χρόνος και ποιοι είναι οι λόγοι για ένα διάλειμμα από την κατανάλωσή τους.

Λάθη στην αερόβια άσκηση και αποτυχία «στεγνώματος»

Λάθη στην αερόβια άσκηση και αποτυχία «στεγνώματος»

Πολλοί αθλούμενοι παραπονιούνται συχνά ότι κάνουν διάδρομο για μία ολόκληρη ώρα, πολλές φορές και αρκετές φορές την εβδομάδα, αλλά έχουν σταματήσει να βλέπουν διαφορές στη μορφολογία του σώματος τους.
Σαν να έχει επέλθει μια στασιμότητα, με αποτέλεσμα συχνά να απογοητεύονται και να σταματούν την προσπάθεια. Είναι σημαντικό να υπογραμμίσουμε κάποια λάθη που μπορεί να γίνονται κατά τη διάρκεια της άσκησης, εξαιτίας των οποίων δε βλέπουμε πλέον τη διαφορά. Καταρχάς πρέπει να ελέγξετε την ένταση της άσκησης. Δεν έχει σημασία μόνο η διάρκεια αλλά και η ένταση.

Η γυμναστική προστατεύει από γρίπη και κρυολόγημα

Η γυμναστική προστατεύει από γρίπη και κρυολόγημα

Για να μειώσετε τον κίνδυνο κρυολογήματος και άλλων ιώσεων αυτό τον χειμώνα, γυμνασθείτε. Η συστηματική, ήπια φυσική δραστηριότητα μπορεί να συμβάλλει στην πρόληψη των πιο συνηθισμένων λοιμώξεων του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος και βελτιώνει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, προλαμβάνοντας έτσι τις λοιμώξεις.
Οι χαμηλές θερμοκρασίες δεν αποκλείουν την υπαίθρια γυμναστική, διότι ο οργανισμός παράγει επαρκή θερμότητα για να αντισταθμίσει την απώλεια θερμότητας λόγω άσκησης

Η βάδιση ως επαρκής τρόπος άσκησης για υγεία. Σχέση χρόνου άσκησης και λήψης τροφής.

Η βάδιση ως επαρκής τρόπος άσκησης για υγεία. Σχέση χρόνου άσκησης και λήψης τροφής.

Είναι γνωστό ότι οι άνθρωποι στρέφονται στην άθληση για διάφορους λόγους. Ο σημαντικότερος όλων είναι ότι η άσκηση θα επιδράσει θετικά στην υγεία τους. Γνωρίζουμε ότι υπάρχει συσχέτιση μεταξύ έλλειψης αθλητικής δραστηριότητας και ρυθμού θνησιμότητας, με προεξάρχουσα τη καρδιακή
νόσο (2, 10, 13, 23). Ως εκ τούτου, τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι άνθρωποι, ως επί το πλείστον μεσήλικες, στρέφονται προς στο γρήγορο – ζωηρό περπάτημα ως μέσον άσκησης, καθώς αυτός ο τρόπος άσκησης είναι απλός, ανέξοδος, δεν απαιτεί αθλητικές εγκαταστάσεις και το σπουδαιότερο περιέχει πολύ μικρό ρίσκο τυχόν τραυματισμού.

Το παθητικό κάπνισμα επιβαρύνει την υγεία όσο η ατμοσφαιρική ρύπανση

pathhtiko kapnisma 4
Το να ζει κάποιος σε σπίτι με καπνιστή ισοδυναμεί με το να ζει σε μια μεγάλη πόλη όπως το Λονδίνο ή το Πεκίνο όσον αφορά την επιβάρυνση της υγείας του καθώς εκτίθεται σε τοξικά σωματίδια τρεις φορές περισσότερα από τα όρο ασφαλείας.
Αυτό αναφέρουν σε μελέτη τους που δημοσιεύθηκε στο  British Medical Journal Βρετανοί ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Αμπερντίν, με επικεφαλής τον Σον Σεμπλ.

Καρκίνος του μαστού: Πρόληψη με 15 λεπτά έντονη άσκηση την ημέρα

karkinos mastoy u 4 askhsh entonh
Μια στις οκτώ γυναίκες θα εμφανίσει καρκίνο του μαστού κάποια στιγμή στη ζωή της. Οι περισσότερες περιπτώσεις «πυροδοτούνται» από τις θηλυκές ορμόνες, τα οιστρογόνα και τα περιττά κιλά.
Ωστόσο, η έντονη άσκηση επί 15 λεπτά την ημέρα μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο για καρκίνο του μαστού κατά 20%, σύμφωνα με μελέτη ερευνητών του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης που αφορούσε 125.000 μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες.
Τα στοιχεία παρουσιάστηκαν στο συνέδριο του βρετανικού Εθνικού Ερευνητικού Ινστιτούτου για τον Καρκίνο (NCRI) που διεξάγεται στο Λονδίνο από τις 2 ως τις 5 Νοεμβρίου 2014.
Από το σύνολο των γυναικών, κατά τη διάρκεια τριών ετών παρακολούθησης, περίπου 1.100 διαγνώστηκαν με καρκίνο του μαστού. Οι γυναίκες που έκαναν έντονη άσκηση όπως τρέξιμο επί 15-35 λεπτά την ημέρα εμφάνιζαν τον μικρότερο κίνδυνο για καρκίνο του μαστού σε σύγκριση με όσες ασκούνταν λιγότερο.

Το κόκκινο κρέας βλάπτει την υγεία της καρδιάς μέσω της L-καρνιτίνης

kreas kardia 4 arostainei
Αμερικανοί επιστήμονες από  την Cleveland Clinic του Οχάιο ισχυρίζονται ότι βρήκαν για ποιον λόγο το πολύ κόκκινο κρέας βλάπτει την υγεία της καρδιάς.
Η ρίζα του προβλήματος, λένε, είναι  ότι τα βακτήρια του εντέρου μετατρέπουν ένα θρεπτικό συστατικό του κρέατος, την L-καρνιτίνη, σε ουσίες που αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακής νόσου και πιο συγκεκριμένα αυξάνουν την αθηροσκλήρωση. Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Cell Metabolism.

Η υγιεινή ζωή μπορεί να καθυστερήσει την άνοια 12 χρόνια

anoia 4 andres ygeia
Μια βρετανική μελέτη ορόσημο παρακολούθησε τις ζωές 2.500 ανδρών και βρήκε ότι ο υγιεινός τρόπος ζωής μπορεί να καθυστερήσει την άνοια 12 χρόνια. Επίσης, η καρδιακή νόσος μπορεί να καθυστερήσει έξι χρόνια, σε σύγκριση με εκείνους που παραμελούν τη διατροφή και την άσκηση τους.
Η μελέτη παρακολούθησε τους άνδρες για 35 χρόνια και εντόπισε πέντε παράγοντες που οδηγούν σε μακροζωία και μια ζωή απαλλαγμένη από ασθένειες. Πρόκειται για την τακτική άσκηση, την αποφυγή του καπνίσματος, ένα υγιές σωματικό βάρος, μια υγιεινή διατροφή και την χαμηλή πρόσληψη σε αλκοόλ.

Η εργασία με βάρδιες μειώνει τις νοητικές λειτουργίες του εγκεφάλου

body roloi 4

Η εργασία με κυλιόμενες βάρδιες, που περιλαμβάνει απογευματινή και βραδινή απασχόληση, μπορεί να γεράσει πρόωρα τον εγκέφαλο.
Ερευνητές εξέτασαν τον αντίκτυπο στην υγεία που μπορεί  να έχει η εργασία με βάρδιες και διαπίστωσαν ότι μακροπρόθεσμα – για 10 ή περισσότερα χρόνια – έχει σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις στις νοητικές λειτουργίες του εγκεφάλου.
Παρόλο που οι επιπτώσεις αυτές μπορούν να αντιστραφούν, η πλήρης ανάκαμψη διαρκεί έως και 5 χρόνια.
Η μελέτη έγινε από ειδικούς των πανεπιστημίων Σουώνσι και Τουλούζ σε και δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Occupational & Environmental Medicine».