Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Φασολάκια: η άγνωστη θεραπευτική τους δύναμη!!!

Τα φασολάκια είναι πλούσια σε θρεπτικά στοιχεία τα οποία διαθέτουν σημαντικές θεραπευτικές ιδιότητες. Αποτελούν εξαίρετη πηγή βιταμίνης Κ (ένα μόλις φλιτζάνι περιέχει 154,9% της ημερήσιας συνιστώμενης δόσης). Η βιταμίνη Κ είναι σημαντική για την υγεία των οστών.

Ψυχίατρος μιλάει για τα αντικαταθλιπτικά και τις παρενέργειές τους

Ένα άρθρο της Ψυχιάτρου Dr Kelly Brogan

Όταν βλέπω καινούριους ασθενείς, δεν τους συνταγογραφώ φάρμακα. Οι ασθενείς που έρχονται σε μένα ξέρουν ότι σκοπεύω να τους βοηθήσω να κατανοήσουν «γιατί» βιώνουν «αυτό» που τους συμβαίνει.
Αφού μειώσω τη φαρμακευτική αγωγή των ασθενών μου, αν τα συμπτώματα παρουσιαστούν ξανά εφαρμόζουμε εναλλακτικές θεραπείες.

Οι εκπληκτικές ιδιότητες της μπανάνας

Kαθηγητής στο CCNY μίλησε σε μια τάξη φυσιολόγων για τις μπανάνες. Είπε ότι η έκφραση…
“going bananas” είναι από τις επιπτώσεις της μπανάνας στον εγκέφαλο. Ποτέ, μη βάλετε τη μπανάνα σας στο ψυγείο!
Μετά την ανάγνωση αυτού του κειμένου, δεν πρόκειται ποτέ ξανά να κοιτάξετε μια μπανάνα με τον ίδιο τρόπο.
Οι μπανάνες περιέχουν τρία φυσικά σάκχαρα – σακχαρόζη, φρουκτόζη και γλυκόζη σε συνδυασμό με ίνες. Μια μπανάνα δίνει μια άμεση, διαρκή και ουσιαστική ώθηση ενέργειας.
Η έρευνα έχει αποδείξει ότι δύο μπανάνες παρέχουν αρκετή ενέργεια για μια επίπονη 90λεπτη προπόνηση. Δεν αποτελεί έκπληξη που η μπανάνα είναι το νούμερο ένα φρούτο σε κορυφαίους αθλητές του κόσμου.

Τα φρούτα και τα λαχανικά προστατεύουν από το εγκεφαλικό επεισόδιο

Η τακτική κατανάλωση φρούτων και λαχανικών μπορεί ενδεχομένως να μειώσει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου, σύμφωνα με νέα επισκόπηση ερευνών.

Ο κίνδυνος εγκεφαλικού επεισοδίου μειώθηκε κατά 32% για κάθε 200 γραμμάρια φρούτων που καταναλώνονταν καθημερινά, και κατά 115 για κάθε 200 γραμμάρια καθημερινής κατανάλωσης λαχανικών, σύμφωνα με τα ευρήματα που δημοσιεύονται στο περιοδικό ‘’Stroke.’’

Το γρήγορο περπάτημα προστατεύει από την άνοια

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό British Journal of Sports Medicine, το γρήγορο περπάτημα για 2 ώρες την εβδομάδα μπορεί να ενισχύσει τη νοητική κατάσταση των γυναικών που αντιμετωπίζουν κίνδυνο άνοιας και Αλτσχάιμερ.
Προγενέστερες μελέτες έχουν δείξει ότι η τακτική σωματική άσκηση μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο άνοιας, ενώ άλλες έχουν επικεντρωθεί στην εγκύμναση του εγκεφάλου μέσω δραστηριοτήτων όπως τα σταυρόλεξα, τα παιχνίδια με τράπουλα και οι ασκήσεις σε υπολογιστή.

Τι περιέχουν συνήθως τα χάπια αδυνατίσματος

Τα προϊόντα αδυνατίσματος που πωλούνται χωρίς συνταγή γιατρού υπόσχονται να σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από τα περιττά κιλά ανεβάζοντας το μεταβολισμό σας ή καταστέλλοντας την όρεξη σας.
Να ξέρετε όμως ότι οι παρενέργειες αυτών των χαπιών αδυνατίσμταος όμως μπορεί να είναι επικίνδυνες. Οι άνθρωποι συνήθως πιστεύουν ότι τα φάρμακα χωρίς συνταγή γιατρού και τα προϊόντα με βότανα είναι λιγότερο επικίνδυνα από αυτά που απαιτούν συνταγή και συχνά κάνουν υπερβολική χρήση ή τα ανακατεύουν με άλλα φάρμακα. Επίσης, επειδή η παρασκευή των προϊόντων με βότανα δεν ελέγχεται από τον ΕΟΦ, δεν μπορείτε να είστε σίγουροι για το προϊόν που αγοράζετε.
Τα διαιτητικά προϊόντα χωρίς συνταγή γιατρού δεν μπορούν να σας βοηθήσουν παρά προσφέροντας βραχυπρόθεσμη προσωρινή απώλεια βάρους στην καλύτερη περίπτωση.
Σας παρουσιάζουμε μερικά από τα δημοφιλέστερα μείγματα που βρίσκονται στα χάπια αδυνατίσματος και τι κάνουν στον οργανισμό σας.

Πως θα βοηθήσετε το υπέρβαρο παιδί σας

Οι γονείς παίζουν έναν κρίσιμο ρόλο βοηθώντας τα υπέρβαρα ή παχύσαρκα παιδιά να αισθανθούν αγαπητά, να ελέγξουν το βάρος τους και να αναπτύξουν υγιεινές συνήθειες.
Εκμεταλλευτείτε κάθε ευκαιρία, για να αναπτύξετε την αυτοεκτίμηση του παιδιού σας. Τα υπέρβαρα παιδιά έχουν αυξημένο κίνδυνο να παρουσιάσουν χαμηλή αυτοεκτίμηση λόγω της κοινωνικής έμφασης στην εμφάνιση και στο να είναι κανείς αδύνατος. Μη φοβηθείτε να αναφέρετε το θέμα της υγείας και της καλής φόρμας, αλλά να θυμάστε ότι το παιδί μπορεί να θεωρήσει την άποψη σας προσβλητική. Μιλήστε ανοιχτά στα παιδιά σας, άμεσα και χωρίς να είστε επικριτικοί.

Το μέγεθος της μερίδα του φαγητού (πόσο τρώνε οι γονείς και πόσο τα παιδιά;)

Η ποσότητα φαγητού που καταναλώνουν τα παιδιά θα μπορούσε να συσχετίστει με τη ποσότητα που οι ίδιοι οι γονείς καταναλώνουν. Σε έρευνα που διενεργήθηκε από πέντε πανεπιστήμια στο Τέξας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, σε δείγμα αφροαμερικάνων και ισπανόφωνων οικογενειών υπογραμμίζει τη σχέση μεταξύ των μερίδων φαγητών που προσφέρουν οι γονείς ή οι υπεύθυνοι για την φροντίδα των παιδιών και την ποσότητα τελικά που καταναλώνουν τα παιδιά.

Ο ΚΟΥΡΚΟΥΜΑΣ ΕΞΙΣΟΥ ΑΠΟΤΕΣΜΑΤΙΚΟΣ ΜΕ ΤΑ ΠΑΥΣΙΠΟΝΑ

Η επιστήμη επιβεβαιώνει  ότι ο κουρκουμάς είναι εξίσου αποτελεσματικός με 14 παυσίπονα

Γράφει ο: Sayer Ji

Turmeric η κουρκουμάς είναι ένα από τα πιο καλά μελετημένα φυτά που υπάρχουν σήμερα.
Οι Φαρμακευτικές ιδιότητες και τα συστατικά (κυρίως της κουρκουμίνης ) αποτέλεσαν το αντικείμενο της πάνω από 5600 κριτές και δημοσιεύονται σε βιοϊατρικές μελέτες . Στην πραγματικότητα,ενα πενταετές  ερευνητικό έργο σε αυτό το ιερό φυτό έχει αποκαλύψει άνω των 600 δυνητικών προληπτικών και θεραπευτικών εφαρμογών, καθώς και ως 175 διακριτές ευεργετικές φυσιολογικές επιδράσεις.

Ποιοι είναι οι θρεπτικότεροι και οι καλύτεροι ξηροί καρποί για την υγεία μας

Οι ξηροί καρποί αποτελούν ένα βασικό κομμάτι της διατροφής μας. Πρόκειται για μια τροφή απευθείας από τη φύση που όσο μικρή και να είναι, δίνει στον οργανισμό τεράστιες ποσότητες σε καλά στοιχεία και τον βοηθάει να αντιμετωπίσει διάφορες ασθένειες αλλά και να καταφέρει να χτίσει άμυνες πριν αυτές εκδηλωθούν.
Κάποιοι όμως από τους ξηρούς καρπούς, προσφέρουν περισσότερες βιταμίνες και μέταλλα, και λιγότερα κορεσμένα λιπαρά. Σας παρουσιάζουμε τους “8 καλύτερους” ξηρούς καρπούς ύστερα από έρευνα που έκαναν οι ειδικοί στο πανεπιστήμιο του Yale.

Σύγχρονες θεραπείες με αρχαία γιατρικά: βότανα που κάνουν θαύματα!

Εκατοντάδες χρόνια πριν, οι πρακτικοί θεραπευτές ανακάλυψαν τις θαυματουργές δοσολογίες των φυτικών φαρμάκων. Ας δούμε ποιά από αυτά εξακολουθούν να έχουν ισχύ.