Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Βερίκοκο: Σύμμαχος στη δίαιτα

Είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε βιταμίνη Α και περιέχει υδατάνθρακες, πεκτίνη, βιταμίνη C, βιταμίνη Β1, βιταμίνη Β2, β-καροτένιο, σίδηρο, ασβέστιο, κάλιο και σχεδόν όλα τα υπόλοιπα ιχνοστοιχεία και βιταμίνες, ενώ συνάμα αποτελεί κύρια πηγή κυτταρινών.

Δημοσίευση: 14 Ιουνίου 2007
Γράφει: Βαραγιάννης Α. Παναγιώτης
Kλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος M.Med.Sc

Μάθετε πως να συντηρήσετε τα βότανά σας

Για να μπορούμε να απολαμβάνουμε φρέσκα βότανα από τον κήπο μας για αρκετούς μήνες η παραδοσιακή μέθοδος είναι να τα αποξηράνουμε ή και να τα καταψύξουμε! Η αποξήρανση είναι εύκολη και αποδοτική μέθοδος συντήρησης των βοτάνων, αλλά τα βότανα με μεγαλύτερο ποσοστό υγρασίας ενδέχεται να μουχλιάσουν πριν ξεραθούν. Για αυτά τα βότανα, όπως ο βασιλικός, ο μαϊντανός, το πράσο, το σπανάκι η καλύτερη λύση είναι να τα αποθηκεύσετε φρέσκα στην κατάψυξη. Τα φύλα θα γίνουν σκληρά, αλλά η γεύση τους θα μείνει ανέπαφη για πολλούς μήνες! Αντίθετα με τα αποξηραμένα βότανα, των οποίων η γεύση γίνεται πιο «συμπυκνωμένη» όσο αποξηραίνονται, τα κατεψυγμένα μπορούν να χρησιμοποιηθούν στις ίδιες αναλογίες με τα φρέσκα.

Η ασθένεια δεν προκαλείται από ιους και βακτήρια αλλά απ' το αδύναμο ανοσοποιητικό

αν μπορούσαμε να δούμε σε μία κινηματογραφική ταινία την δράση του ανοσοποιητικού μας συστήματος και την προσπάθειά του....
να μας κρατήσει υγιείς εκτός
από την συγκίνηση που θα νιώθαμε
θα τρέχαμε αμέσως να το βοηθήσουμε

και θα προσέχαμε υπερβολικά να μην του γίνουμε εμπόδιο σε αυτή του την προσπάθεια...
ας το κάνουμε λοιπόν... ας το βοηθήσουμε
και ας προσέξουμε να μην του γίνουμε εμπόδιο...

Κοκτέιλ ενεργοποίησης του μεταβολισμού και εξάλειψης του λίπους

Κάποιες φορές ενώ κάνουμε δίαιτα η ζυγαριά κολλάει και δεν χάνουμε κιλά. Δεν φταίει η ζυγαριά αλλά ο μπλοκαρισμένος μεταβολισμός μας. Η βοήθεια έρχεται από το εξωτερικό με ένα κοκτέιλ που υπόσχεται ότι θα μας βοηθήσει όχι μόνο να ενεργοποιήσουμε τον μεταβολισμό μας αλλά και να κάψουμε λίπος. Συνδυάστε τον χυμό με δίαιτα και γυμναστική και θα έχετε σε σύντομο χρονικό διάστημα το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η παρασκευή του χυμού είναι πολύ απλή και μπορείτε να τον καταναλώσετε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.

Τα τρία πιο επικίνδυνα φάρμακα για τον πόνο

(NaturalNews) Τα Φάρμακα για τον πόνο και οι ανεπιθύμητες ενέργειες τους είναι η τέταρτη κύρια αιτία θανάτου στις ΗΠΑ. Είναι πίσω μόνο από τον καρκίνο, τις καρδιακές παθήσεις, και τα εγκεφαλικά επεισόδια. Αλλά και πάλι, εκατομμύρια άνθρωποι λαμβάνουν κάποια μορφή αναλγητικών φαρμάκων κάθε μέρα. Με συνταγή ή χωρίς, η συντριπτική πλειοψηφία αυτών των ανθρώπων που παίρνουν αυτά απλά δεν συνειδητοποιούν τους απίστευτες κινδύνους.

4 συνήθειες που καταστρέφουν τις βιταμίνες στο σώμα σας

Γνωρίζετε ότι αν αργήσετε να πιείτε το χυμό σας θα χάσει ένα μεγάλο μέρος των βιταμινών του ή ότι το καφεδάκι που πίνετε μετά το φαγητό σας στερεί κάποιες βιταμίνες; Αποφύγετε τα συχνά λάθη που καταστρέφουν τους πολύτιμους σύμμαχους της υγείας σας.