Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Ορισμένοι φρουτοχυμοί έχουν τόση ζάχαρη όση τα αναψυκτικά

Οι χυμοί κράνμπερι και ροδιού του εμπορίου πλασάρονται στην αγορά ως σούπερφουντς αλλά μπορεί να περιέχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε ζάχαρη.
Αναλύοντας πολλούς φρουτοχυμούς του εμπορίου, Βρετανοί επιστήμονες διαπίστωσαν πως μερικοί, οι οποίοι φαντάζουν υγιεινοί, έχουν στην πραγματικότητα περισσότερη ζάχαρη από τα αναψυκτικά.

Νόσος Αλτσχάιμερ: Αιτία είναι η καταστροφή της αργινίνης από το ανοσοποιητικό;

Το ανοσοποιητικό σύστημα ίσως έχει σημαντική συμμετοχή στην εμφάνιση της νόσου Αλτσχάιμερ, δείχνει μία  μελέτη σε ποντίκια.
Το εύρημα ανοίγει νέο δρόμο για την κατανόηση της ασθένειας, κάτι που μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία της.

Υπάρχουν έξι τύποι παχυσαρκίας – χρειάζονται διαφορετική αντιμετώπιση ο καθένας

Βρετανοί ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ λένε ότι η παχυσαρκία δεν είναι ενιαία ασθένεια, αλλά έχει 6 διαφορετικούς τύπους, και κάθε ένας έχει τη δική του θεραπεία.
Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο Journal of Public Health και αφορούσε 4.144 παχύσαρκα άτομα ηλικίας 15-65 ετών. Διαπιστώθηκε ότι αυτά τα άτομα μπορούν να ταξινομηθούν στους εξής τύπους:

Αντισυλληπτικά χάπια: Εντοπίστηκε νέα παρενέργεια – αλλάζουν τον εγκέφαλο

Είναι γνωστό ότι τααντισυλληπτικά χάπιαπροστατεύουν από την εγκυμοσύνη αλλά έχουν ορισμένες παρενέργειες.
Οι πιο συχνά αναφερόμενες παρενέργειες είναι οι εναλλαγές της διάθεσης, ο πονοκέφαλος, η ναυτία, η υψηλότερη πίεση του αίματος και η θρόμβωση. Μερικές μελέτες έχουν βρει ότι τα χάπια αυτά αυξάνουν τον κίνδυνο για καρκίνο του μαστού (όχι όλες). Άλλες έχουν βρει ότι αυξάνουν τον κίνδυνο για καρκίνο του ήπατος και του τραχήλου της μήτρας.

7 σούπερ θρεπτικοί σπόροι που θα βελτιώσουν την υγεία σας

Άρθρο της Anna Hunt
Μερικές φορές, τα πιο ωφέλιμα θρεπτικά συστατικά βρίσκονται σε μικροσκοπικές, σε μέγεθος, τροφές. Οι σπόροι που περιέχουν υψηλές ποσότητες θρεπτικών συστατικών αρχίζουν τελικά να λαμβάνουν την προσοχή που τους αξίζει. Διαθέτοντας υγιεινά λίπη, πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και πολλά μέταλλα και βιταμίνες, οι παρακάτω 7 σούπερ θρεπτικοί σπόροι αποτελούν την ιδανική προσθήκη στα γεύματά σας και διασφαλίζουν μια ισορροπημένη διατροφή.

Δείτε τι συμβαίνει στο σώμα σας όταν έχετε καταναλώσει Μπάμιες

Οι μπάμιες είναι ένα από τα πιο θεραπευτικά λαχανικά. Μετά την ανάγνωση αυτού του άρθρου, είμαστε βέβαιοι ότι θα ξεκινήσετε χρησιμοποιώντας τις Μπάμιες ως μέρος της καθημερινής σας διατροφής.
Ο καρπός είναι μακρύς, τριχωτός, με γωνίες και μήκος από 5-15 εκατοστά και τρώγεται μόνο όταν είναι άγουρος. Το τοίχωμα του καρπού είναι σαρκώδες και βλεννώδες, ενώ, όταν ωριμάσει, ο καρπός γίνεται ξυλώδης.