Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Αλλεργίες: Το στρες επιδεινώνει τα συμπτώματα

Το στρες επιδεινώνει ενδεχομένως τα συμπτώματα σε ανθρώπους με εποχικές αλλεργίες, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Ερευνητές παρακολούθησαν 177 ανθρώπους με αλλεργία για 12 εβδομάδες και ανακάλυψαν ότι ποσοστό 39% από αυτούς είχαν περισσότερες από μια κρίσεις. Οι συγκεκριμένοι ασθενείς είχαν υψηλότερα επίπεδα στρες σε σύγκριση με όσους δεν εμφάνιζαν συμπτώματα αλλεργίας κατά την περίοδο της έρευνας.


Ποσοστό 64% των συμμετεχόντων με υψηλά επίπεδα στρες είχαν περισσότερες από 4 κρίσεις σε 2 διαστήματα 14 ημερών, σύμφωνα με τα ευρήματα που δημοσιεύονται στο περιοδικό ''Annals of Allergy, Asthma & Immunology''.

Δεν υπήρχε σημαντική σχέση μεταξύ του στρες και των κρίσεων την ίδια ημέρα, αλλά ορισμένοι άνθρωποι είχαν κρίσεις μεταξύ ημερών κατά τις οποίες είχαν αυξημένο άγχος.

Η ερευνήτρια Dr. Amber Patterson, του Ohio State University, δήλωσε ότι το στρες μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες στον οργανισμό, όπως περισσότερα συμπτώματα για όσους υποφέρουν από αλλεργία.

Η έρευνα ανακάλυψε επίσης ότι όσοι είχαν περισσότερο συχνές κρίσεις είχαν επίσης πιο αρνητική διάθεση που μπορεί να οδηγεί στις κρίσεις.

Πρόσθεσε ότι αν και η ανακούφιση του στρες δεν θα θεραπεύσει τις αλλεργίες μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των έντονων συμπτωμάτων.
Αν και η έρευνα ανακάλυψε σχέση μεταξύ των επιπέδων στρες και της έντασης των συμπτωμάτων αλλεργίας δεν απέδειξε αιτιατή σχέση.

Πηγές: ''Annals of Allergy, Asthma & Immunology''.
http://www.iatronet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου