Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Η ακράτεια ούρων μπορεί να θεραπευτεί

Μαιευτήρας - Ενδοσκοπικός Χειρουργός - Γυναικολόγος
Βασ.Σοφίας 133, Αθήνα 11521
Τηλ. 210 6440452 - 6974446220

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία υπολογίζεται ότι τουλάχιστον 1 στις 10 γυναίκες 40-65 ετών και 3 στις 10 γυναίκες άνω των 65 ετών αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της ακράτειας ούρων. Είναι σημαντικό να γνωρίζουν πως η ακράτεια ούρων δεν είναι πάθηση. Είναι το σύμπτωμα κάποιας πάθησης που δυστυχώς συνοδεύεται από αισθήματα ντροπής, μείωση της αυτοπεποίθησης και μείωση της σεξουαλικής και κοινωνικής δραστηριότητας. Η γυναίκα συνήθως καταλήγει να ζει με πάνες, που πέρα από τα ζητήματα υγιεινής και τα ιατρικά προβλήματα που δημιουργούν, όπως ουρολοιμώξεις, κολπίτιδες και δερματοπάθειες, την οδηγούν σταδιακά σε κοινωνική απομόνωση. Το ευχάριστο είναι πως 7 στις 10 περιπτώσεις ακράτειας μπορούν να αντιμετωπιστούν επιτυχώς.

Κολπική χαλάρωση
Η κολπική χαλάρωση και η πρόπτωση των οργάνων της πυέλου (μήτρα, κόλπος , ουροδόχος κύστη) είναι κλινικά προβλήματα που προκαλούν ποικίλα συμπτώματα και ενοχλήσεις, όπως πόνο χαμηλά, αίσθημα βάρους, συχνές ουρολοιμώξεις, δυσκοιλιότητα, διακοπή σεξουαλικών επαφών και άλλα. Οι γυναίκες που συνηθέστερα παρουσιάζουν αυτά τα προβλήματα είναι αυτές που έχουν γεννήσει κολπικά και επιδεινώνεται με την εμμηνόπαυση, την αύξηση βάρους και χρόνιο βήχα.
Εμείς, οι ειδικοί, όταν προσεγγίζουμε ένα τέτοιο πρόβλημα οφείλουμε για την αντιμετώπιση του ,να είμαστε όσο το δυνατόν πιο ενημερωμένοι για να προσφέρουμε την πιο σύγχρονη, επιστημονικά τεκμηριωμένη , κατάλληλη θεραπεία. Η μεγάλη ανάπτυξη και εξέλιξη της Βιοτεχνολογίας μας έδωσε τώρα την δυνατότητα να χρησιμοποιούμε νέα ειδικά υλικά και εξελιγμένες ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές για την χειρουργική θεραπεία, μεγαλώνοντας τις προσδοκίες των γυναικών για καλύτερη ποιότητα ζωής.
Σύγχρονες θεραπείες
Είμαστε στην ευχάριστη θέση οι ιατροί που ασχολούμαστε με το ευαίσθητο γυναικείο φύλο να προσφέρουμε στην γυναίκα του σήμερα θεραπείες σύγχρονες, εξελιγμένες και ελάχιστα επώδυνες. Οι κλασικές χειρουργικές επεμβάσεις για την αποκατάσταση των διαταραχών αυτών (κυστεοκήλη, ορθοκήλη, πρόπτωση μήτρας, πρόπτωση κολπικού κολοβώματος κ.α.) είναι γνωστές ως κολπορραφίες και είναι απλά πλαστικές επεμβάσεις του κόλπου που έχουν ως σκοπό την ανατομική διόρθωση και στήριξη των οργάνων που χαλάρωσαν. Αυτές οι επεμβάσεις εξελίχθηκαν με πιο σύγχρονες τεχνικές και την χρήση ειδικών πλεγμάτων. Τα πλέγματα αυτά είναι από ειδικό συνθετικό υλικό ,αδρανές και μπορούν να παραμείνουν στον ανθρώπινο οργανισμό εφ' όρου ζωής
Πλεονεκτήματα
Τα σημαντικότερα πλεονέκτημα των νέων τεχνικών-πλεγμάτων αποτελούν οι μειωμένες πιθανότητες υποτροπών που εμφανίζονται συχνά μετά από τις κλασικές κολπορραφίες, η πιο ορθή ανατομικά στήριξη και διόρθωση των ιστών ,η διατήρηση του κόλπου που εχει σαν αποτέλεσμα την καλύτερη σεξουαλική ζωή ,οι λιγότερες μέρες νοσηλείας και η γρήγορη ανάρρωση.
Ως ιατρός ειδικός στα ευαίσθητα αυτά θέματα, προτείνω σε κάθε γυναίκα που αντιμετωπίζει τέτοιου είδους προβλήματα να αναζητήσει άμεσα την προϋπάρχουσα ποιοτική ζωή της γιατί σήμερα υπάρχει λύση. Αποτελεσματική και εύκολη.

http://www.health4you.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου