Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

14 σημαντικοί λόγοι για να τρώτε Αγγούρια

Το αγγούρι είναι το τέταρτο πιο καλλιεργημένο λαχανικό στον κόσμο και είναι γνωστό ως ένα από τα καλύτερα τρόφιμα για τη γενική σας υγεία, καθώς αναφέρεται επίσης συχνά ως μία σούπερ τροφή. Διαλέξτε μια χούφτα αγγούρια χρώματος σκούρο πράσινο και βάλτε τα στο καλάθι αγορών σας. 

 
1. Τα αγγούρια ενυδατώνουν το σώμα 
 
Εάν είστε πάρα πολύ απασχολημένοι για να πίνετε αρκετό νερό, φάτε ένα δροσερό αγγούρι, το οποίο αποτελείται 90% από νερό. Θα αναπληρώσετε ευχάριστα το νερό που χάνετε.

 
2. Τα αγγούρια καταπολεμούν την θερμότητα μέσα και έξω
 
Τρώγοντας αγγούρι ανακουφίζετε το σώμα σας από την καούρα και τοποθετώντας το στο δέρμα σας το ανακουφίζετε από τα ηλιακά εγκαύματα.

 
3. Τα αγγούρια αποβάλλουν τις τοξίνες
 
Όλα αυτό το νερό που περιέχεται στο αγγούρι λειτουργεί ως μία εικονική σκούπα που σαρώνει τα απόβλητα από το σώμα σας. Με την τακτική κατανάλωση, το αγγούρι είναι γνωστό να διαλύει τις πέτρες στα νεφρά.

 
4. Τα αγγούρια αναπληρώνουν τις καθημερινές βιταμίνες 
 
Το αγγούρι περιέχει τις περισσότερες από τις βιταμίνες που χρειάζεται το σώμα μέσα σε μια μέρα. Τις βιταμίνες Α, Β και C οι οποίες ενισχύουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα και σας δίνουν ενέργεια. Για ακόμη μεγαλύτερο όφελος παρασκευάστε ένα χυμό αγγουριού με σπανάκι και καρότο. Μην αφαιρέσετε τη φλούδα καθώς περιέχει μια καλή ποσότητα βιταμίνης C, περίπου το 12% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης. 

 
5. Τα αγγούρια προμηθεύουν το δέρμα με μέταλλα 
 
Το αγγούρι είναι υψηλής περιεκτικότητας σε κάλιο, μαγνήσιο και πυρίτιο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι ιαματικές πηγές αφθονούν σε θεραπείες με βάση το αγγούρι.

 
6. Τα αγγούρια βοηθούν στην πέψη και στην απώλεια βάρους 
 
Λόγω της υψηλής του περιεκτικότητας σε νερό και της χαμηλής του περιεκτικότητας σε θερμίδες, το αγγούρι είναι μια ιδανική πηγή για τους ανθρώπους που έχουν στόχο την απώλεια βάρους. Χρησιμοποιήστε αγγούρια στις σούπες και στις σαλάτες σας. Αν δεν είναι το αγαπημένο σας σνακ μπορείτε να βουτήξετε στικς αγγουριού σε κρεμώδες γιαούρτι χαμηλών λιπαρών. Τα αγγούρια είναι εξαιρετικά για την πέψη και η καθημερινή κατανάλωση τους μπορεί να θεωρηθεί ως βοήθημα για τη χρόνια δυσκοιλιότητα. 

 
7. Τα αγγούρια ζωντανεύουν τα μάτια 
 
Τοποθετώντας μία παγωμένη φέτα αγγουριού πάνω στα πρησμένα μάτια μπορεί πραγματικά να βοηθήσει στη μείωση των σακουλών και του πρηξίματος λόγω των αντιφλεγμονωδών ιδιοτήτων του.

 
8. Τα αγγούρια καταπολεμούν καρκίνους
 
Το αγγούρι είναι γνωστό ότι περιέχει σεκοϊσολαρισιρεσινόλη, λαρισιρεσινόλη και πευκορητινόλη. Οι τρεις λιγνάνες έχουν μια ισχυρή σύνδεση με τον μειωμένο κίνδυνο αρκετών τύπων καρκίνου, συμπεριλαμβανομένων των ωοθηκών, του μαστού, του προστάτη και του καρκίνου της μήτρας.

 
9. Τα αγγούρια θεραπεύουν το διαβήτη, μειώνουν τη χοληστερόλη και ελέγχουν την αρτηριακή πίεση
 
Ο χυμός αγγουριού περιέχει μια ορμόνη η οποία απαιτείται από τα κύτταρα του παγκρέατος για την παραγωγή ινσουλίνης η οποία είναι ευρέως διαδεδομένη ως ευεργετική για τους διαβητικούς ασθενείς. Οι ερευνητές έχουν διαπιστώσει ότι ενώσεις στα αγγούρια που ονομάζονται στερόλες μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση των επιπέδων της χοληστερόλης. Τα αγγούρια περιέχουν πολλές φυτικές ίνες, κάλιο και μαγνήσιο. Αυτές οι θρεπτικές ουσίες λειτουργούν αποτελεσματικά για τη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αγγούρι είναι καλό για τη θεραπεία τόσο της υψηλής όσο και της χαμηλής αρτηριακής πίεσης.

 
10. Τα αγγούρια φρεσκάρουν το στόμα 
 
Ο χυμός αγγουριού θεραπεύει και ανανεώνει τα άρρωστα ούλα. Πάρτε μια φέτα αγγουριού και πιέστε την στον ουρανίσκο σας με τη γλώσσα σας για μισό λεπτό. Τα φυτοχημικά θα σκοτώσουν τα βακτήρια στο στόμα σας που είναι υπεύθυνα για την δυσάρεστη αναπνοή. 

 
11. Τα αγγούρια λειαίνουν τα μαλλιά και τα νύχια 
 
Το θαυματουργό μέταλλο διοξείδιο του πυριτίου που περιέχουν τα αγγούρια κάνει τα μαλλιά και τα νύχια σας λαμπερά και δυνατότερα. Το θείο και το διοξείδιο του πυριτίου στα αγγούρια βοηθά στην ενίσχυση της ανάπτυξης των μαλλιών σας.

 
12. Τα αγγούρια προάγουν την υγεία των αρθρώσεων, ανακουφίζουν από τον πόνο της αρθρίτιδας και τον ουρικό πόνο 
 
Καθώς το αγγούρι είναι μια εξαιρετική πηγή διοξειδίου του πυριτίου, προωθεί την υγεία των αρθρώσεων μέσω της ενδυνάμωσης των συνδετικών ιστών. Όταν αναμιγνύεται με χυμό καρότου, το αγγούρι μπορεί να ανακουφίσει τον ουρικό πόνο και τον πόνο της αρθρίτιδας μειώνοντας τα επίπεδα του ουρικού οξέος. 

 
13. Τα αγγούρια θεραπεύουν την κεφαλαλγία και τον πονοκέφαλο που προκαλείται από το αλκοόλ
 
Για να αποφύγετε την κεφαλαλγία ή τον πρωινό πονοκέφαλο (hangover) από το πάρτι της προηγούμενης νύχτας μπορείτε να φάτε μερικές φέτες αγγουριού πριν πάτε για ύπνο. Τα αγγούρια περιέχουν αρκετές βιταμίνες συμπλέγματος Β, ζάχαρη και ηλεκτρολύτες αναπληρώνοντας πολλά απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και μειώνοντας τη σοβαρότητα και των δύο ειδών πονοκεφάλου. 

 
14. Τα αγγούρια διατηρούν τα νεφρά υγιή
 
Το αγγούρι μειώνει τα επίπεδα του ουρικού οξέος στο σώμα σας διατηρώντας έτσι  τα νεφρά σας υγιή.

 
Πηγή: Fitnea.com
http://www.fit-blaster.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου