Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Βότανα για κρυολόγημα

Τα βότανα είναι ότι καλύτερο μας έχει προσφέρει η φύση για να μας θεραπεύσει όσο πιο σωστά και με τις λιγότερες αρνητικές παρενέργειες σε αντίθεση με την νέα φαρμακευτική αγωγή. Τα βότανα θεραπεύουν σωματικά αλλά προσφέρουν στην συναισθηματική και την πνευματική μας ισορροπία. Κάθε βότανο διαθέτει τις δικές του ιδιαίτερες θεραπευτικές ιδιότητες και έτσι η χρήση πρέπει να γίνετε σωστά αλλά και με προσοχή.
Λεβάντα - κατά της ανησυχίας, πονοκέφαλων, ναυτία, ζαλάδες, δυσοσμία του στόματος, βοήθα στη μείωση της πίεσης του ακάματος, ισορροπιστής της κατάθλιψης.
Δεντρολίβανο - εξαιρετικό σαν στιγμιαίο τονωτικό, βοήθα στα κρυολογήματα, υπεραιμία, πονοκέφαλους, δίνει θάρρος σε άτομα νευρικά που παθαίνουν τρακ, βοήθα στη μνήμη, αντισηπτικό, εμποδίζει την τριχόπτωση.
Τριανταφυλλιά η δαμασκηνή - μαλακώνει και ηρεμεί αναπνέοντας το άρωμα της, βοήθα στον ερεθισμό του λαιμού και βήχα, κάνει καλό στην κυκλοφορία του αίματος, ευγενικό για το συκώτι και το στομάχι, ιδανικό για τον καθαρισμό προσώπου.
Ρίγανη - βοήθα στην ανακούφιση του βήχα, τους νευρικούς πονοκέφαλους, την εξουθένωση, τη διάρροια και τους πόνους της περιόδου.
Γλυκεία μαντζουράνα - βοήθα στην χαμηλή πίεση του αίματος, την χώνεψη και στις γάστρο-εντερικές διαταραχές, ανακουφίζει τους ρευματισμούς.
Δυόσμο - από τα πιο αναζωoγονιτηκα και ενισχυτικά, αποτρέπει το κρυολόγημα και το συνάχι, βοήθα στην αναπνοή, δίνει μεγάλη αρμονία στο κορμί και την ψυχική ισορροπία, βοήθα στις διάφορες παθήσεις του στομαχιού.
Φασκομηλιά άλλως σπατζιά - για καθαρισμό δοντιών, δυναμώνει την καρδιά, το μυαλό και θέτει σε εγρήγορση τις αισθήσεις, ανακουφίζει τους ρευματισμούς, μειώνει την αφίδρωση.
Υσσωπος - καθαρίστηκες, αντισηπτικές και αντιμικροβιακες ιδιότητες, ανακουφίζει τα κρυολογήματα, και τις ενοχλήσεις στο στήθος, βοήθα το ανοσωπιτηκο σύστημα ενάντιων των μολύνσεων, μειώνει τα πρηξίματα και τις μελανιές.
Μελίσσα η φαρμακευτική - βοήθα στην σωματική και ψυχική ηρεμία, βοήθα στην καλή πέψη, είναι καλό για παιδία και για άτομα με προβλήματα στομαχιού.
Χαμομήλι - κατάλληλο για παιδία με προβλήματα στην πέψη και το στομάχι τους, κατά των μολύνσεων, αντισηπτικό εσωτερικά και εξωτερικά, για τους πόνους της περιόδου, κρυολόγημα, ρευματισμούς, μολύνσεις νεύρων, βοήθα στην τόνωση και ενδυνάμωση του νευρικού συστήματος, καλό για ατμούς σε δωμάτια παιδιών ή ατόμων με αναπνευστικά προβλήματα, για μολύνσεις και αρρώστιες ματιών και δέρματος.
Πηγή: http://www.yoga-shambhala.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου