Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

Η επιστήμη, έχει πλέον τεκμηριώσει επαρκώς τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η υπερβολική πρόσληψη και αποθήκευση λίπους.
Τα λίπη συνδέονται με μια σειρά από συγκεκριμένες χρόνιες παθήσεις όπως της παχυσαρκίας, του καρκίνου του μαστού, του σακχαρώδη διαβήτη, του καρκίνου του παχέως εντέρου, του ορθού και του προστάτη.
Μία άλλη μεγάλη κατηγορία παθήσεων που σχετίζεται άμεσα με το λίπος είναι οι καρδιολογικές παθήσεις. Το 50% των θανάτων στις ΗΠΑ οφείλονται σε ασθένειες της καρδιάς. Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται το έμφραγμα του μυοκαρδίου, το εγκεφαλικό, η στεφανιαία νόσος, η υπέρταση, η ρευματοειδής και συγγενής καρδιοπάθεια κ.α.
Τα λιπαρά οξέα προκαλούν πάχυνση και ανελαστικότητα των αρτηριών (αρτηριοσκλήρωση), στένωση των αιμοφόρων αγγείων (αθηρωματική πλάκα) και όλα αυτά οδηγούν σε επικίνδυνες καταστάσεις για τον άνθρωπο.
Η καλύτερη προσέγγιση για τη βελτίωση της συνολικής υγείας αλλά και την πρόληψη, είναι η εξάλειψη ή η μείωση διαφόρων παραγόντων υγείας. Ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες είναι η μείωση των λιπών στην καθημερινή διατροφή. Ο συνδυασμός της, με τακτική άσκηση και διακοπή του καπνίσματος, κυριολεκτικά σώζει ζωές.

http://www.askisi.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου