Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

Ανανάς. Κάνει κανένα καλό εκτός από το να είναι πεντανόστιμος;

Ανανάς, ένα γευστικό, ζουμερό τροπικό φρούτο που ανήκει στην οικογένεια των Βρομελιοειδών. Αυτό το πεντανόστιμο φρούτο είναι γεμάτο Βιταμίνη C και βρομελίνη τα οποία παίζουν σημαντικό ρόλο στον μηχανισμό ίασης του σώματος (φλεγμονές),
στην αρθρίτιδα και στην καύση του λίπους. Επίσης περιέχει μαγγάνιο, μαγνήσιο, Β1, Β6, νιασύνη και σίδηρο ενώ περιέχει πολύ λίγες θερμίδες γι' αυτό και θεωρείται ιδανικό για δίαιτες
Όπως όλοι ξέρουμε, η Βιταμίνη C είναι πολύ σημαντική για την άμυνα του οργανισμού. Εκτός από αντιοξειδωτικές διαθέτει και ως ένα σημείο αντιβιοτικές ιδιότητες. Ο ανανάς, λόγω της μεγάλης περιεκτικότητας σε Βιταμίνη C, βοηθά το σώμα να αντιμετωπίσει βλαβερά βακτήρια και τοξίνες.
Η βρομελίνη είναι ένα ένζυμο με σημαντικές φυσικές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, προωθεί την καλή υγεία και την καλύτερη ίαση του οργανισμού. Επίσης παίζει σημαντικό ρόλο στην πέψη. Μάλιστα, μελέτες έχουν δείξει πως η βρομελίνη του φρέσκου ανανά ανακουφίζει την δυσπεψία καθώς το ένζυμο διασπά τους δεσμούς των αμινοξέων στις πρωτεΐνες, το οποίο προωθεί την σωστή πέψη.
Βάζοντας τον ανανά στην διατροφή σας βοηθάτε τον οργανισμό σας να δυναμώσει την άμυνα του, και βελτιώνετε την ικανότητα ίασης.
Είναι ένα γρήγορο, εύκολο και νόστιμο snack, μπορείτε να τον φάτε όπως έχει ή ακόμα και να τον βάλετε στο blender μαζί με την καρδιά (δηλαδή το κέντρο του ανανά γιατί έχεο πολύ Βρομελίνη) με οτιδήποτε άλλο σας αρέσει ώστε να το κάνετε έναν πολύ αναζωογονητικό χυμό ή smoothie.


πηγή: http://ensomati.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου