Καιρό τώρα ξέραμε από μελέτες ερευνών επιστημόνων, πως η ημερήσια
κατανάλωση ενός ποτηριού χυμού ροδιού μπορεί να ωφελήσει στη μείωση της
αρτηριακής πίεσης.
Επίσης, Αμερικανοί επιστήμονες υποστηρίζουν πώς η καθημερινή κατανάλωση ροδιού από μια μέλλουσα μητέρα, μπορεί να αποτρέψει ενδεχόμενη εγκεφαλική βλάβη του εμβρύου.
Τέλος, Ισραηλινοί επιστήμονες προβλέπουν ότι στο μέλλον το λάδι και
το κρασί που βγαίνουν από το ρόδι, θα βοηθήσουν στην καταπολέμηση του
καρκίνου του μαστού.