Η κατανάλωση καθημερινά μίας μερίδας οσπρίων μπορεί να μειώσει
σημαντικά το επίπεδο της «κακής» χοληστερόλης (LDL), προστατεύοντας την
καρδιά, κυρίως στους άνδρες, σύμφωνα με μια νέα καναδική επιστημονική
έρευνα.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Τζον Σιβενπάιπερ του Νοσοκομείου Σεν Μάικλς του Τορόντο, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό του Καναδικού Ιατρικού Συλλόγου, μελέτησαν 26 τυχαιοποιημένες κλινικές δοκιμές σε ΗΠΑ και Καναδά, που αφορούσαν συνολικά 1.037 άτομα.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Τζον Σιβενπάιπερ του Νοσοκομείου Σεν Μάικλς του Τορόντο, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό του Καναδικού Ιατρικού Συλλόγου, μελέτησαν 26 τυχαιοποιημένες κλινικές δοκιμές σε ΗΠΑ και Καναδά, που αφορούσαν συνολικά 1.037 άτομα.