Σας αρέσει να «ξεροψήνετε» τα τρόφιμα; Καλό θα ήταν να
απαλλαγείτε από αυτή τη συνήθεια, καθώς έχει καταστροφικές επιπτώσεις
για την υγεία σας.
Κατά τη διαδικασία του ψησίματος αναπτύσσονται ετεροκυκλικές αμίνες και πολυαρωματικοί υδρογονάνθρακες (PAH), οι οποίοι αποτελούν σοβαρούς προ-οξειδωτικούς και καρκινογόνους παράγοντες. Μάλιστα, όσο περισσότερο διαρκεί το ψήσιμο, τόσο περισσότερες βλαβερές ουσίες παράγονται.
Κατά τη διαδικασία του ψησίματος αναπτύσσονται ετεροκυκλικές αμίνες και πολυαρωματικοί υδρογονάνθρακες (PAH), οι οποίοι αποτελούν σοβαρούς προ-οξειδωτικούς και καρκινογόνους παράγοντες. Μάλιστα, όσο περισσότερο διαρκεί το ψήσιμο, τόσο περισσότερες βλαβερές ουσίες παράγονται.