Φυσιολογικές ιδιότητες και χρήσεις.
Το κρεμμύδι
εκτιμάται από την αρχαιότητα για τις διουρητικές, τονωτικές και απολυμαντικές
ιδιότητές του.
Χρησιμοποιούμενα
μέρη : Ο
βολβός και ο χυμός του.
Κύρια
γνωστά συστατικά : Ζάχαρη, βιταμίνες Α, Β, C. Μεταλλικά άλατα και ιχνοστοιχεία: Νάτριο,
Κάλιο, Φωσφορικό και Νιτρικό Ασβέστιο, Σίδηρο, Θείο, Ιώδιο, Πυρίτιο, Φωσφορικό
και Οξικό Οξύ πτητικό έλαιο, γλυκοκινίνη, οξείδωσες και διαστάσεις (αυτά τα δύο
τελευταία θερμαινόμενα, αποστειρώνουν).