Αμερικανοί
επιστήμονες από την Cleveland Clinic του Οχάιο ισχυρίζονται ότι βρήκαν
για ποιον λόγο το πολύ κόκκινο κρέας βλάπτει την υγεία της καρδιάς.
Η ρίζα του προβλήματος, λένε, είναι ότι τα βακτήρια του εντέρου μετατρέπουν ένα θρεπτικό συστατικό του κρέατος, την L-καρνιτίνη, σε ουσίες που αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακής νόσου και πιο συγκεκριμένα αυξάνουν την αθηροσκλήρωση. Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Cell Metabolism.
Η ρίζα του προβλήματος, λένε, είναι ότι τα βακτήρια του εντέρου μετατρέπουν ένα θρεπτικό συστατικό του κρέατος, την L-καρνιτίνη, σε ουσίες που αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακής νόσου και πιο συγκεκριμένα αυξάνουν την αθηροσκλήρωση. Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Cell Metabolism.