Για έναν στους δέκα πρόωρους θανάτους ενοχοποιείται το κόκκινο κρέας, σύμφωνα με την πρώτη μεγάλη μελέτη που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ. Οι ειδικοί συνιστούν σε όσους επιθυμούν να ζήσουν πολλά χρόνια και υγιείς, να αποφεύγουν τη συχνή κατανάλωση κόκκινου κρέατος και ειδικά του επεξεργασμένου.
Όταν από τον οργανισμό λείπει κάποια βιταμίνη, εμφανίζονται ασθένειες όπως σκορβούτο, ραχίτιδα κλπ.
Εξίσου βλαπτική για τον οργανισμό όμως, είναι και η υπέρβαση της απαραίτητης για τον οργανισμό ποσότητας βιταμινών.
Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι χρειαζόμαστε μόνο τη συνιστώμενη δόση,
την ποσότητα δηλαδή που θα βρει κανείς στα τρόφιμα που καταναλώνει
καθημερινά.