Νέα έρευνα του University of Southern California, υποδεικνύει ότι η κατανάλωση υψηλών επιπέδων ζωικών πρωτεϊνών θα μπορούσε να είναι καταστροφική για την υγεία.
Η κατανάλωση ενός χάμπουργκερ, ή άλλων μορφών ζωικής πρωτεΐνης αυξάνει τα επίπεδα της αυξητικής ορμόνης IGF-1 στον ανθρώπινο οργανισμό. Στα παιδιά, η IGF-1 βοηθά στην ανάπτυξη αλλά στην ενήλικη ζωή τα υψηλά επίπεδα της ορμόνης έχουν συνδεθεί με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου και νόσων που συνδέονται με την ηλικία, σύμφωνα με έρευνα του από το University of Southern California.