Άρθρο της συγγραφέως Vani Hary
Ακούμε συνέχεια ότι αν καταναλώνουμε πάρα πολλές θερμίδες, θα πάρουμε βάρος. Υπάρχει όμως και κάτι περισσότερο από αυτό: δεν φταίνε μόνο οι θερμίδες, αλλά και οι χημικές ουσίες στο φαγητό μας που συμβάλλουν στην παχυσαρκία.
Μερικές από αυτές τις χημικές ουσίες – που ονομάζονται «παχυσαρκιογόνα» (obesogens) – αναγκάζουν το σώμα μας να αποθηκεύει λίπος ακόμα κι αν εμείς περιορίζουμε τη λήψη θερμίδων. Το αποτέλεσμα είναι πολύπλοκο: