Το καλοκαίρι έφτασε μαζί και το απέραντο γαλάζιο που όλο τον χρόνο ονειρευόμαστε να βουτήξουμε μέσα του. Το θαλασσινό νερό από αρχαιοτάτων χρόνων έχει αναγνωριστεί ευεργετικό για την υγεία των ανθρώπων. Πρώτος ο Ιπποκράτης, ο πατέρας της ιατρικής, αναφέρθηκε στην έννοια της θαλασσοθεραπείας για να αναφερθεί στις μαγικές ιδιότητες του θαλασσινού νερού. Πολύ αργότερα, ο Γάλλος βιολόγος Rene Cento, έπειτα από συστηματική έρευνα απέδειξε πως το θαλασσινό νερό έχει την ίδια σύσταση με το πλάσμα του αίματος, πράγμα που συμβάλει σημαντικά στην ομορφιά και την υγεία μας.
Ένα μεγάλο μέρος της χοληστερόλης παράγεται από τον ίδιο τον οργανισμό στο συκώτι. Επιπλέον, ποσότητα αυτής προσλαμβάνουμε και από ορισμένα ζωικά τρόφιμα όπως κρέας, αυγά, γαλακτοκομικά προϊόντα.
Όταν τα επίπεδα χοληστερίνης ανεβαίνουν και είναι υψηλότερα από αυτά που χρειάζεται ο οργανισμός, τότε πρέπει να προσέξετε, καθώς η υψηλή χοληστερίνη συχνά οδηγεί σε καρδιαγγειακά νοσήματα και καρδιοπάθειες.