Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

30+1 περίεργες πληροφορίες για το ανθρώπινο σώμα

Λένε, ότι ένας κοινός άνθρωπος χρησιμοποιεί μόλις το 10% του εγκεφάλου του, ενώ το υπόλοιπο 90% παραμένει σχεδόν ανεξερεύνητο. Τι άλλο δε γνωρίζουμε για το ανθρώπινο σώμα;

Διατροφή και προσωπικότητα: πώς αλληλοεπηρεάζονται

Είτε είστε τολμηροί, είτε παθητικοί και ήπιων τόνων, είτε αυθόρμητοι και με πάθος, η προσωπικότητά σας επηρεάζει ό,τι επιλέγετε να φάτε.
Η λαχτάρα για πατατάκια, θαλασσινά ή σοκολάτα, θα μπορούσε να έχει περισσότερη σχέση με την προσωπικότητά σας, πάρα με τη γεύση σας, αναφέρουν πολλές μελέτες (σύμφωνα με το MSN healthy living). Ακριβώς όπως επηρεάζει η προσωπικότητά σας το αγαπημένο σας χρώμα, τραγούδι ή ταινία, οι ειδικοί λένε πως τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του κάθε ανθρώπου, ασκούν σημαντική επιρροή στο φαγητό που θα επιλέξετε στο πιάτο σας.

Πιπεριές: καυτερές ή γλυκές και πολύχρωμες με σημαντικά διατροφικά οφέλη

Οι πιπεριές -καυτερές ή όχι- μπορούν να νοστιμίσουν μια απλή ομελέτα ή σαλάτα, αλλά και να χρησιμοποιηθούν στα γεμιστά, σε σάλτσες και σε πολλά ακόμη πιάτα. Μπορείτε να τις φάτε ψητές στη σχάρα, σε μαγειρευτά στην κατσαρόλα ή στο φούρνο και να αποξηράνετε για να τις χρησιμοποιήσετε ως μπαχαρικό.
Περιέχουν βιταμίνες και συστατικά που έχουν συνδεθεί με την απώλεια βάρους, την μείωση του πόνου και άλλα οφέλη για την υγεία.

Η διατροφική υπερ... αξία του λιναρόσπορου

Το λινάρι είναι φυτό, γνωστό από αρχαιοτάτων χρόνων, κυρίως για τις κλωστικές του ίνες που χρησιμοποιούνταν και χρησιμοποιούνται ακόμα για την ύφανση του λινού υφάσματος. Και τότε όμως, δεν ήταν αυτή η μοναδική προσφορά του φυτού αυτού στον άνθρωπο.

Διατροφικά και θρεπτικά ενισχυμένα... ντουέτα

Ο συνδυασμός τροφών είναι κάτι που κάνουμε όλοι αν και οι διαιτολόγοι μας τονίζουν πως κάποιοι συνδυασμοί, όπως υδατάνθρακες με πρωτεΐνες, δεν είναι καλό να γίνονται και αν το έχετε δοκιμάσει και έχετε καταλήξει με φουσκωμένο στομάχι, τότε αντιλαμβάνεστε ότι έχουν δίκιο.

Τα πιο υγιεινά αποξηραμένα φρούτα

Τα αποξηραμένα φρούτα είναι από τις πιο υγιεινές, διατροφικές επιλογές που έχουμε και αποτελούν την καλύτερη εναλλακτική των επεξεργασμένων τροφών με ζάχαρη, αλλά και έναν πολύ καλό τρόπο για να λάβουμε τις απαραίτητες θρεπτικές ουσίες και βιταμίνες.
Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές βιταμίνες, όπως η E και η C, καθώς και σε μέταλλα και ιχνοστοιχεία, όπως ο σίδηρος, ο χαλκός, το σελήνιο και το κάλιο, αλλά και σημαντικά φλαβονοειδή και καροτενοειδή συστατικά.

Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Τα συνθετικά χημικά απειλούν την υγεία μας

Τα τελευταία 10 χρόνια συγκεντρώθηκαν πολλά στοιχεία που συνηγορούν ότι τα συνθετικά χημικά επηρεάζουν αρνητικά την υγεία. Φαίνεται επίσης ότι αυτά τα χημικά επιδρούν στη σύλληψη, την εγκυμοσύνη και τελικά στην υγεία των παιδιών που γεννιούνται.
Ειδικότερα, μια ομάδα χημικών ουσιών που λέγονται φθαλικές ενώσεις βλάπτουν τη γονιμότητα των γυναικών και σχετίζονται με αυξανόμενα ποσοστά νόσων της παιδικής ηλικίας (π.χ. λευχαιμία). Ύποπτη είναι επίσης η δισφαινόλη Α που υπάρχει σε πλήθος αντικειμένων καθημερινής χρήσης, όπως οι συσκευασίες των τροφίμων και τα γυαλιά ηλίου.

Το γρήγορο περπάτημα προστατεύει την καρδιά

Σύμφωνα με την Παγκόσμια Καρδιολογική Ομοσπονδία, οι περισσότεροι θάνατοι από καρδιά (τουλάχιστον το 80%) θα μπορούσαν να αποφευχθούν, αν οι άνθρωποι έθεταν υπό έλεγχο τους κυριότερους παράγοντες κινδύνου (κάπνισμα, ανθυγιεινή διατροφή, παχυσαρκία και καθιστική ζωή).

Το ρόδι προστατεύει το ενδοθήλιο

Μια ισπανική μελέτη που παρουσιάστηκε στο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καρδιολογίας (ESC) κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ορισμένα αντιοξειδωτικά που υπάρχουν στο ρόδι, οι πουνικαλαγίνες, μπορούν να μειώσουν τις βλάβες που προκαλεί στο ανθρώπινο σώμα η κατανάλωση παχυντικών φαγητών των φαστ φουντς.

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Θερμιδικές «βόμβες» που κάνουν καλό στην υγεία μας

Συνήθως, όταν θέλουμε να ακολουθήσουμε μια υγιεινή διατροφή επιλέγουμε τροφές με λίγες θερμίδες, αλλά αυτός ο μύθος όχι μόνο δεν ισχύει, αλλά ευτυχώς τα καλά νέα αναφέρουν, ότι μπορούμε να επιλέξουμε μια καθ'όλα υγιεινή διατροφή καταναλώνοντας τροφές με πολλές θερμίδες.

5 υπερτροφές του Οκτωβρίου

Μπορείτε να προσθέσετε χρώμα και γεύση στα πιάτα σας τον Οκτώβριο, χωρίς να προσπαθήσετε πολύ και φυσικά χωρίς να βλάψετε την υγεία σας ή να χαλάσετε το διατροφικό σας πρόγραμμα.

Πατάτες: ωφέλιμες, βλαβερές, παχυντικές ή όχι;

Οι πατάτες συχνά φιγουράρουν στη λίστα με τις πιο παχυντικές τροφές. Αυτό όμως δεν πρέπει να σας στεναχωρεί και τόσο, αφού παράλληλα, έχουν και σημαντικά οφέλη για την υγεία.

Τα 10 οφέλη του αρακά για την υγεία μας

Αν και θυμίζει λαχανικό, το μπιζέλι ανήκει στην κατηγορία των οσπρίων. Είναι ιδιαίτερα νόστιμο, λόγω της γλυκιάς γεύσης του και έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία μας.

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ Η ΔΡΑΣΙΣ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΆΝΘΡΩΠΟ!!

Τό νερό ἀκούει, διαβάζει, αἰσθάνεται
Οἱ κρύσταλλοι εἶναι μία στερεά οὐσία τῆς ὁποίας τά ἄτομα καί τά μόρια ἐμφανίζουν μία δομημένη διάταξη. Κρυστάλλους συναντᾶμε στό χιόνι στόν χαλαζία, καί σέ φυσικά ὀρυκτά ὅπως τά διαμάντια , τό ἁλάτι κ.ἅ
Εἰδικά οἱ κρύσταλλοι τοῦ χιονιοῦ ἐπειδή σχηματοποιοῦνται κάτω ὑπό ὠρισμένες συνθῆκες δέν ὁμοιάζουν μεταξύ των, ὅπως ἀκριβῶς καί τά πρόσωπα τῶν ἀνθρώπων. Οἱ κρύσταλλοι τοῦ νεροῦ εἶναι τό πρόσωπό του.

Μαργαρίνη, μια πλαστική ουσία.

Η μαργαρίνη αρχικά κατασκευάστηκε για τη χρήση σε γαλοπούλες ως τροφή πάχυνσης. Όταν από την χρήση πέθαναν οι γαλοπούλες, οι επενδυτές που είχαν ξοδέψει αρκετά κεφάλαια για την έρευνα ήθελαν να κάνουν απόσβεση. Το προϊόν ήταν μια άσπρη ουσία χωρίς να έχει την εμφάνιση είδος φαγώσιμου. Πρόσθεσαν χρωστικό κίτρινο χρώμα και μια γευστική ουσία και το διέθεσαν στην καταναλωτική αγορά.