Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Λαχανικά & φρούτα του Νοέμβρη

Πώς οι εταιρείες fast food μας εθίζουν στα προϊόντα τους

Οι εταιρείες fast food έχουν σημειώσει συγκλονιστική άνοδο τις τελευταίες δεκαετίες. Πώς όμως καταφέρνουν, παρά τη γενική γνώση των ανθρώπων ότι τα προϊόντα που προσφέρουν είναι βλαβερά για τον ανθρώπινο οργανισμό, να συνεχίζουν να διατηρούν την τεράστια πελατεία τους;
Όπως υποδεικνύει ένα νέο βιβλίο, του ερευνητικού δημοσιογράφου Μάικλ Μος, με τίτλο «Salt, Sugar, Fat», οι εταιρείες ακολουθούν ένα συγκεκριμένο σχέδιο, ειδικά σχεδιασμένο έτσι ώστε να λανσάρουν τα φαγητά τους, εστιάζοντας στην ψυχολογία των πελατών τους και στην επιθετική πολιτική ενάντια σε κάθε επίμαχό τους. Όπως αναφέρει η DailyBeast, αυτά είναι τα σημαντικότερα στοιχεία που καθιστούν τις εταιρείες fast food κυριολεκτικά αχτύπητες.

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Διατροφικές Διαταραχές. Τι είναι ;

Written by  Χρήστος Λεων. Βλάχος Διαιτολόγος Διατροφολόγος
Οι διατροφικές διαταραχές είναι πολύπλοκες διαταραχές που χαρακτηρίζονται από υπερβολική ενασχόληση με το βάρος και την εξωτερική εικόνα, σε βαθμό, που οδηγεί σε βλαβερές συμπεριφορές ελέγχου του βάρους.

ΑΣΠΑΡΤΑΜΗ: ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΚΟΥΤΑΛΙ ΜΑΣ ...

Αν το αναψυκτικό σας λέει «χωρίς ζάχαρη» στην ετικέτα; ΜΗΝ το σκέφτεσαι καν! Στο Παγκόσμιο Περιβαλλοντικό Συνέδριο δόθηκε διάλεξη με θέμα, «ασπαρτάμη» κυκλοφορεί στην αγορά ως «Nutra Sweet», «Equal» και «Spoonful». Στην εναρκτήρια ομιλία από την EPA, ανακοινώθηκε ότι στις Ηνωμένες Πολιτείες, το 2001, υπήρξε μια επιδημία πολλαπλών σκληρύνσεων και ο συστηματικού ερυθηματώδους λύκου. Ήταν δύσκολο να καθοριστεί ακριβώς ποια τοξίνη προκαλεί αυτή την καλπάζουσα αύξηση. Γιατί η ασπαρτάμη είναι τόσο επικίνδυνη;

Η χορτοφαγική διατροφή, ο μεγάλος εχθρός του καρκίνου

Οι βέγκαν και οι χορτοφάγοι προωθούν τον τρόπο ζωής τους για δεκαετίες και τώρα έρευνα υποστηρίζει με βεβαιότητα ότι όσοι προσθέτουν φρούτα, λαχανικά, βότανα και τσάι στη διατροφή τους έχουν τεράστιο όφελος στην πρόληψη του καρκίνου.
Μια μελέτη της Susan Steck του Arnold School of Public Health διαπιστώνει ότι η υψηλή πρόσληψη φλαβονοειδών, μια ομάδα ενώσεων που βρίσκονται στα φυτά, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο για τον πολύ επιθετικό καρκίνο του προστάτη.

ΜΕΛΕΤΗ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΟΤΙ Η ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

«Η απάτη για την θεραπεία του καρκίνου που ονομάζεται "χημειοθεραπεία"αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά στην επιστημονική βιβλιογραφία οτι είναι είναι μια σημαντική αιτία, παρά μια θεραπεία για τον καρκίνο.

Δείτε τα τρόφιμα που αποδεδειγμένα μας Καρκινιάζουν!


ΤΡΟΦΙΜΑ ΥΠΟΠΤΑ ΓΙΑ ΚΑΡΚΙΝΟΓΕΝΕΣΕΙΣ

Νίκος Κατσαρός
Π.Πρόεδρος ΕΦΕΤ
Επιστημονικός Συνεργάτης ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ
Σύμφωνα με μελέτες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) και του Διεθνούς Ινστιτούτου Καρκίνου οι αιτίες που προκαλούν καρκίνο είναι περίπου γνωστές :

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Δείτε πoιο είναι το πιο υγιεινό γλύκισμα για ένα παιδί

Τα περισσότερα αν όχι όλα τα παιδιά λατρεύουν τα γλυκά. Οι περισσότεροι γονείς προσπαθούν να τους τα περιορίσουν και όχι άδικα.
Αν τώρα θέλετε να μην στερείται από ένα παιδί τη γλυκιά γεύση και θέλετε να του δώσετε και ένα πολύ υγιεινό γλύκισμα, με ποικίλα θρεπτικά συστατικά, αυτό δεν είναι άλλο από το παστέλι.

Να «τρώτε»… νερό!!

Ένας διάσημος δερματολόγος του Χόλιγουντ, που θεωρείται από πολλούς o γκουρού της αντιγήρανσης, υποστηρίζει ότι το νερό των φρούτων και των λαχανικών είναι πιο ωφέλιμο από αυτό που πίνουμε στο ποτήρι…
Για τον δερματολόγο δρα Χάουαρντ Μιούραντ, αναπληρωτή καθηγητή Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες, το δέρμα αποτελεί τον μικρόκοσμο όλου του οργανισμού και αντανακλά ό,τι συμβαίνει στο εσωτερικό του σώματός μας.

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Θεραπευτικά προϊόντα της φύσης!

%25CE%25B1%25CE%25B2%25CE%25BF%25CE%25BA%25CE%25B1%25CE%25BD%25CF%2584%25CE%25BF Θεραπευτικά προϊόντα της φύσης!
Αβοκάντο
- Καταπολεμά τον διαβήτη
- Μειώνει τη χοληστερίνη
- Αποτρέπει τα εμφράγματα
- Ρυθμίζει τη πίεση
- Απαλύνει το δέρμα

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Αμύγδαλα: θρεπτικά, νόστιμα και με πολλές χρήσεις

Γνωρίζετε πόσο ευεργετικά για την υγεία μας είναι τα αμύγδαλα; Είναι το πιο πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά είδος ξηρών καρπών. Επίσης είναι νόστιμα και μπορούμε να τα καταναλώσουμε με διάφορους τρόπους.
Με βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και πολλά ακόμη σημαντικά συστατικά, τα αμύγδαλα αποτελούν ένα σνακ-θησαυρό!

Πλαστικό στα τρόφιμα και το αίμα σας : 20 τρόποι για να το αποφύγετε

Πάνω από το 90 τοις εκατό των ανθρώπων έχουν πλαστικό στο αίμα τους, σύμφωνα με το WebMD, ένα φαινόμενο που τώρα συνδέεται με τις καρδιακές παθήσεις, παχυσαρκία, στειρότητα, αποβολές, και λεπτές παραμορφώσεις γεννητικών οργάνων στα αγοράκια.
Οι φθαλικοί εστέρες είναι χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται για να κάνουν τα πλαστικά πιο ευέλικτα και ανθεκτικά.
Η Δισφαινόλη-Α (ΒΡΑ) χρησιμοποιείται σε προστατευτικές επικαλύψεις εποξειδικής ρητίνης για κονσέρβες τροφίμων, μπουκάλια νερού, και άλλα τέτοια προϊόντα.

Αποτοξινωθείτε με… τρόπο και χωρίς κόπο

Δεν χρειάζεται να λιμοκτονήσετε πίνοντας για ένα 3ήμερο χυμούς, προκειμένου να αποτοξινώσετε τον οργανισμό σας. Υπάρχουν μερικές σημαντικές αλλαγές που μπορείτε να κάνετε στον τρόπο ζωής σας και την διατροφή που ακολουθείτε, που θα φέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα χωρίς πολύ κόπο.

Το IQ μπορεί να αυξηθεί μέσω… του φαγητού!

Δυσκολεύεστε να θυμηθείτε σημαντικές λεπτομέρειες ή να συγκεντρωθείτε; Ή μήπως απλά θέλετε να γίνετε λίγο πιο έξυπνοι ανεβάζοντας τον δείκτη του IQ σας; Για όλα υπάρχει λύση, και αυτή δεν είναι να αρχίσετε τα… σταυρόλεξα! 
Σύμφωνα λοιπόν με έρευνες, υπάρχουν κάποιες συγκεκριμένες τροφές οι οποίες λειτουργούν ευεργετικά για το μυαλό μας με αποτέλεσμα να μας κάνει… εξυπνότερους!

Σιρόπι θυμαριού για απόχρεμψη, βήχα και πονόλαιμο!

Παρακάτω προτείνω μια συνταγή για να φτιάξετε και εσείς σιρόπι από θυμάρι, και να το έχετε πάντα στο ψυγείο σας. Ιδανικό για κρυολογήματα, ξερόβηχα, διεγείρει ολόκληρο το αναπνευστικό σύστημα:
Τα υλικά σας