Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Τροφές ασπίδα για την καλή λειτουργία του ήπατος

Ένα από τα πλέον ζωτικά όργανα του ανθρώπινου σώματος, είναι και το ήπαρ. Με ένα ευρύ φάσμα λειτουργιών όπως η αποτοξίνωση, η σύνθεση πρωτεϊνών και η παραγωγή βιοχημικών ουσιών απαραίτητων για την πέψη των τροφών, το ήπαρ μοιάζει με ένα «μικρό χημικό εργαστήριο», όπου λαμβάνουν χώρα οι σημαντικότερες για τη ζωή λειτουργίες του οργανισμού.

Οδηγός Διατροφής για το Στρες

To άγχος, εκτός από την ορμονική μας κατάσταση και κατ’ επέκταση την υγεία μας, επηρεάζει και την ποιότητα της διατροφής μας. Μπορεί να οδηγήσει ακόμα και τους πλέον ευσυνείδητους διατροφικά ανθρώπους στην εφαρμογή ανθυγιεινών διατροφικών συνηθειών, δημιουργώντας έτσι περισσότερο άγχος, ειδικά αν υπάρχει αύξηση σωματικού βάρους.
Έτσι, το άτομο μπαίνει σε ένα φαύλο κύκλο άγχους – ανθυγιεινής διατροφής – αλλαγής εικόνας σώματος – περισσότερου άγχους, ο οποίος συνήθως συνοδεύεται από αίσθημα κατάθλιψης.

Τα αντιβιοτικά δεν είναι σε θέση πλέον να αντιμετωπίσουν τις ασθένειες

Οι δυνατότητες των αντιβιοτικών έχουν εξαντληθεί. οι ιοί καθίστανται όλο και πιο ανθεκτικοί και η συνήθεις μέθοδοι θεραπείας δεν είναι πλέον αποτελεσματικές. Οι επιστήμονες δηλώνουν ότι, αν δεν βρεθούν νέα φάρμακα, μπορεί να επέλθει οικουμενική καταστροφή. Σήμερα οι εμπειρογνώμονες όλου του κόσμου αναπτύσσουν νέες τροποποιήσεις αντιβιοτικών και προσπαθούν να αυξήσουν τη δραστικότητά τους.

Μανταρίνι κατά των βαρέων μετάλλων στο σώμα μας

Μέσα στα φρούτα του χειμώνα κυριαρχεί και ένας μικρός θησαυρός:
το μανταρίνι
το μανταρίνι είναι ένα μικρό θαύμα-σε επόμενη ανάρτηση όλα τα μικρά του θαύματα- και
θεωρείται αυτό μόνο
ότι
έχει την σπουδαία ικανότητα να αποσύρει από
τον οργανισμό μας τα πιο επικίνδυνα βαρέα μέταλλα τα οποία είναι:

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Μὲ σύμμαχον τὴν Φύσιν καταπολεμῶνται τὰ πάντα!

Τά πάντα; Ἀκόμη κι ὁ ἄνθρωπος;
Ναί, ἀλλὰ αὐτὸ δὲν εἶναι σήμερα τὸ θέμα μας. 
Σήμερα τὸ θέμα μας εἶναι τὰ προβλήματα ποὺ μᾶς δημιουργοῦν τὰ  μικρὰ ….«τερατάκια». 
Σκνίπες, κουνούπια, μυΐγες, κατσαρίδες…  Γενικῶς ὅ,τι σέρνεται καὶ πετᾶ μέσα στοὺς οἴκους μας. 
Καλὸ θὰ εἶναι λοιπὸν νὰ γνωρίζουμε φυσικοὺς;τρόπους ἀντιμετωπίσεώς τους, διότι οἱ πρῶτοι ποὺ δηλητηριάζονται ἀπὸ τὰ συνήθη ἐντoμoαπωθητικὰ εἴμαστε ἐμεῖς. 
Φιλονόη. 

Βιολογικά «όπλα» στη… μάχη ενάντια σε κατσαρίδες, κουνούπια και μύγες

Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ «ΧΗΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ»

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ

ΚΡΙΣΗΣ

 Πώς να αντικαταστήσετε τα επικίνδυνα χημικά προϊόντα του σπιτιού σας

με φυσικά και υγιεινά

10 ανοιξιάτικες τροφές για αποτοξίνωση του ήπατος

Γιατί είναι απαραίτητο να φροντίζουμε το συκώτι μας;

Λοιπόν, η απάντηση είναι απλή: γιατί και αυτό φροντίζει για εμάς!
Η αποτοξίνωση του σώματος είναι μια προκλητική διαδικασία την οποία το συκώτι μας την φέρνει σε πέρας κάθε μέρα, συμβάλλοντας στην καλή διατήρηση της υγείας μας.
Πολλές φορές όμως το συκώτι μας εκτίθεται σε ποικίλες επιρροές και εσωτερικές και εξωτερικές, λόγω στρες, μόλυνσης ή μεγάλης ποσότητας επεξεργασμένων τροφών. Γι’ αυτό προτείνεται ανά τακτά διαστήματα να προσφέρουμε στο ήπαρ μας μια δίαιτα αποτοξίνωσης.
Και δεν υπάρχει καλύτερη εποχή για αυτό από την Άνοιξη! Και ο καλύτερος τρόπος είναι η κατανάλωσης των σωστών τροφών. Δείτε την παρακάτω λίστα με τα 10 καλύτερα τρόφιμα για μια γρήγορη αποτοξίνωση!

13 πηγές Ασβεστίου που θα σας εκπλήξουν

Δεν είναι μόνο το γάλα ωφέλιμο για τον οργανισμό και τα κόκαλά μας. Μπορούμε να ενισχύσουμε τα οστά μας και με τροφές που όμως δε συμπεριλαμβάνονται στα γαλακτοκομικά.
Εξάλλου νεώτερες μελέτες δείχνουν την επικινδυνότητα των συσκευασμένων γαλακτοκομικών.
Το γεγονός αυτό είναι πολύ σημαντικό για όσους δεν αρέσκονται στα γαλακτοκομικά προϊόντα, για τους χορτοφάγους που δεν καταναλώνουν γάλα, όπως επίσης και για την περίοδο της νηστείας.

Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Υγεία και νοστιμιά προσφέρουν τα κάστανα

Μια μοναδικά υπέροχη λιχουδιά αποτελούν τα κάστανα. Είτε ψημένα είτε μαγειρεμένα σε σούπες ή άλλες συνταγές έχουν μεγάλη θρεπτική αξία. Αποτελούν ένα σημαντικό τρόφιμο για πολλές κουλτούρες και ιδιαίτερα γι’ αυτές της Κίνας, της Κορέας, της Ιαπωνίας, της Βόρειας Αμερικής και της Μεσογείου και καλλιεργούνται για περισσότερα από 6.000 χρόνια στην Κίνα και 3.000 χρόνια στην Ευρώπη.
Τέσσερα κύρια είδη καστανιάς καλλιεργούνται σε όλο τον κόσμο για τους καρπούς τους: η castanea sativa στην Ευρώπη, η castanea dentata στη Βόρεια Αμερική, η castanea mollissima στην Κίνα και η castanea crenata στην Ιαπωνία. Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ο κύριος εισαγωγέας κάστανων από την Ευρωπαϊκή Ένωση και η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας ξηρών καρπών σε όλο τον κόσμο και ειδικά στην Ιαπωνία.

Πώς να επιβιώσετε από καρδιακή προσβολή όταν είστε μόνοι;

Δεδομένου ότι πολλοί άνθρωποι είναι μόνοι όταν υποστούν καρδιακή προσβολή χωρίς βοήθεια, το πρόσωπο του οποίου η καρδιά δεν χτυπάει σωστά και που αρχίζει να αισθάνεται λιποθυμία... έχει μόνο περίπου 10 δευτερόλεπτα ακόμα πριν από την απώλεια συνείδησης.

Ωστόσο τα θύματα μπορούν να βοηθήσουν τον εαυτό τους… με το βήχα επανειλημμένα και πολύ δυνατά. Μια βαθιά ανάσα θα πρέπει να λαμβάνεται πριν από κάθε βήχα και ο βήχας πρέπει να είναι βαθύς και παρατεταμένος έτσι ώστε να έχουμε και παραγωγή πτυέλων από βαθιά μέσα στο στήθος.

Νέα έρευνα - Ο καφές κατά του καρκίνου στο συκώτι

Νέα στοιχεία σε σχέση με τα οφέλη της κατανάλωσης καφέ έρχονται στη δημοσιότητα μετά από μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Φαρμακολογικών Ερευνών του Μιλάνου.
Οι ερευνητές έλαβαν υπόψη τους δεκαέξι μεγάλες μελέτες που πραγματοποιήθηκαν από το 1996 έως το 2012 σε 3.153 άτομα.

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Άσκηση & καρκίνος

Πληθώρα πρόσφατων ερευνών δείχνει ότι η σωματική άσκηση αποτελεί ασπίδα προστασίας κατά του καρκίνου. Αντίθετα, η υποκινητικότητα μαζί με την παχυσαρκία και το κάπνισμα είναι τρεις από τις κυριότερες αιτίες που ευνοούν την εμφάνισή του. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας για το έτος 2003, 24.799 Έλληνες και Ελληνίδες πέθαναν από καρκίνο. Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί στο 23,5% των θανάτων και κατατάσσει τον καρκίνο στη δεύτερη αιτία θανάτου στη χώρα μας μετά τα καρδιαγγειακά νοσήματα. Υπολογίζεται ότι οι Ελληνίδες έχουν 6%-7% πιθανότητα να πεθάνουν από καρκίνο και 2% πιθανότητα να πεθάνουν από καρκίνο του μαστού. Η αυξανόμενη συχνότητα εμφάνισης ορισμένων καρκίνων στις δυτικές κοινωνίες σχετίζεται με τις αλλαγές που συντελούνται στον τρόπο ζωής των ανθρώπων τις τελευταίες δεκαετίες. Οι περιβαλλοντικοί παράγοντες που δυνητικά συμμετέχουν στην εμφάνιση του καρκίνου είναι το κάπνισμα, η υποκινητικότητα, η παχυσαρκία, η υπερβολική κατανάλωση θερμίδων και η λήψη υψηλών ποσοτήτων λιπαρών τροφών, καθώς και επεξεργασμένων σακχάρων.

Οι καλύτερες πρωτεϊνούχες τροφές εκτός κρέατος

Οι φυτικές πρωτεΐνες δεν είναι κατώτερες από εκείνες που βρίσκονται στο κρέας...


Κι όμως πολλοί δε γνωρίζουν τι –εκτός από κρέας- μπορούν να φάνε, για να προσλάβουν τη συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα σε πρωτεΐνη.

4 συνήθειες που καταστρέφουν τις βιταμίνες στο σώμα σας

Γνωρίζετε ότι αν αργήσετε να πιείτε το χυμό σας θα χάσει ένα μεγάλο μέρος των βιταμινών του ή ότι το καφεδάκι που πίνετε μετά το φαγητό σας στερεί κάποιες βιταμίνες; Αποφύγετε τα συχνά λάθη που καταστρέφουν τους πολύτιμους σύμμαχους της υγείας σας.

3 απλοί τρόποι να απαλλαγείς από το ενοχλητικό μπούκωμα της μύτης.

Βότανα για αποσυμφόρηση
«Τα κύρια αίτια μιας μπουκωμένης μύτης είναι συνήθως το απλό κρυολόγημα, που οφείλεται σε διάφορους ιούς ή σε κρίση εποχικής αλλεργικής ρινίτιδας», λέει η Ανατολή Παταρίδου, χειρουργός ωτορινολαρυγγολόγος. «Δεν είναι μια επικίνδυνη κατάσταση, αλλά δημιουργεί εκνευρισμό και κούραση λόγω κακής οξυγόνωσης, ενώ επηρεάζει τη γεύση και την όσφρηση. Αν το μπούκωμα επιμένει μετά από 4-5 μέρες και προστεθούν συμπτώματα όπως πονοκέφαλος, κούραση, πυρετός, βήχας, πόνος στο αυτί, τότε είναι φρόνιμο ο ασθενής να απευθυνθεί στον ωτορινολαρυγγολόγο».