Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Τίποτα δεν πάει χαμένο: αξιοποιήστε τις φλούδες φρούτων και λαχανικών!

Σε εποχές κρίσης δεν πρέπει να πετάμε τίποτα. Και όταν λέμε τίποτα, εννοούμε απολύτως τίποτα…ακόμα και τις φλούδες από τα φρούτα και τα λαχανικά. Επειδή θεωρείτε ότι δεν τρώγονται, αυτό δε σημαίνει, ότι δε μπορούν να φανούν χρήσιμα. Αν είστε ακόμα δύσπιστοι, το click@Life σας προτείνει τους 14 καλύτερους τρόπους να χρησιμοποιήσετε όσα μέχρι σήμερα πετούσατε.

Τα Οφέλη του Νερού

«Μας τα έχουν ξαναπεί» θα λέτε τώρα.  Και σωστά, αφού πόσες φορές έχουμε ακούσει την ατάκα «Πρέπει να πίνεις νερό! Κάνει καλό!»;  Τελικά όμως πάντα κάνει καλό το νερό;  Υπάρχουν συγκεκριμένες στιγμές που πρέπει να πίνουμε νερό;  Μπορούμε να πίνουμε νερό από οποιοδήποτε “πηγή”;

Στέβια το ακίνδυνο φυτό που αντικαθιστά τη ζάχαρη – Σε τι μας ωφελεί

Πρόκειται για ένα φυσικό γλυκαντικό χωρίς θερμίδες, εναλλακτικό της ζάχαρης και των συνθετικών γλυκαντικών ουσιών που μας επιτρέπει να απολαμβάνουμε τρόφιμα και ροφήματα με γλυκιά γεύση, χωρίς τις θερμίδες της ζάχαρης.
Το βοτανικό της όνομα είναι «Stevia rebaudiana» και χρησιμοποιείται σε αρκετές χώρες ως εναλλακτική γλυκαντική ουσία από την ζάχαρη.

14 θεραπευτικά μυστικά του Αλατιού Ιμαλαΐων !!!!

Το αγνό κρυσταλλικό, ορυκτό αλάτι Ιμαλάϊων που δημιουργήθηκε όταν εξατμίστηκαν οι πρώτοι ωκεανοί, κρυσταλλοποιήθηκε μέσα στη γη στη διάρκεια εκατομμυρίων ετών και είναι γι αυτό το λόγο προστατευμένο από την περιβαλλοντική μόλυνση και πλήρως απαλλαγμένο από τοξίνες ή ρύπους.
Το αλάτι Ιμαλάϊων εξορύσσεται και ξεπλένεται με τα χέρια, στεγνώνει φυσικά στον ήλιο και δεν περιέχει πρόσθετες ουσίες, όπως το ραφιναρισμένο αλάτι. Το χρώμα του οφείλει σε συστατικά όπως ο σίδηρος, το μαγγάνιο κ.α. 84 πολύτιμα στοιχεία βοηθούν τον οργανισμό να απομακρύνει τις τοξίνες, να καταπολεμήσει την κατακράτηση υγρών, να ρυθμίσει την πίεση, να ομαλοποιήσει τη χώνευση, να μειώσει τις φλεγμονές κ.α.

Διαβήτης και Διατροφή.

Ο Διαβήτης δημιουργείται όταν η ινσουλίνη που παράγει ο οργανισμός μας δεν είναι αρκετή (πρόβλημα στο πάγκρεας) ή δεν είναι ικανή να ξεκλειδώσει τους υποδοχείς των κυττάρων και να βάλει το σάκχαρο μέσα σε αυτά (αντίσταση στην ινσουλίνη). Έτσι το σάκχαρο συγκεντρώνεται στο αίμα και φράζει τα αιμοφόρα αγγεία, με αποτέλεσμα να μην τρέφονται σωστά τα όργανα ή τα μέλη του σώματος και να καταστρέφονται (καρδιά, μάτια, νεφρά, δάκτυλα ποδιών-χεριών). Το στρες και τα αρνητικά συναισθήματα (θυμός, αγωνία, ένταση κτλ.) προκαλούν έκκριση αδρεναλίνης και κορτιζόλης. Το χρόνιο στρές δημιουργεί αντίσταση ινσουλίνης με αποτέλεσμα το σάκχαρο να μην απορροφάται από τα κύτταρα μας και να κυκλοφορεί στο αίμα. 

Τίποτα δεν πάει χαμένο: Τι μπορώ να κάνω με τα χρησιμοποιημένα φακελάκια Τσάι;

Οφέλη από την χρήση του τσαγιού, σαν ρόφημα

Βήχας: Φυσική αντιμετώπιση!

Είναι γνωστά τα βότανα που βοηθούν στην αντιμετώπιση του βήχα, της βρογχίτιδας, του κρυολογήματος, της γρίπης και του άσθματος.
Αυτά είναι η ινούλα, η γλυκόριζα, η δρακοντιά, το αγριοθυμάρι, η βρωμαλεϊνη, η boswellia, ο ευκάλυπτος, το θυμάρι, η κυδωνιά, η μπελαντόνα ή ευθαλεία, το πεύκο, η υδράστη, το φασκόμμηλο, τα φύλλα της καστανιάς, η λομπέλια, το χαμομήλι και το τσάι κ.α.

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Πίνακας θερμιδικής αξίας και περιεκτικότητα σε λίπος, υδατάνθρακες και πρωτεΐνες ορισμένων τροφών.

Πως ο Σύγχρονος Άνθρωπος Λιμοκτονεί Τρώγοντας Περισσότερο.

Dr. Δημήτρης Τσουκαλάς 
Διδάκτωρ Πανεπιστημίου UNI.NA. Federico II
Ειδικός στα Χρόνια Νοσήματα και στις Διαταραχές του Μεταβολισμού
Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Μεταβολομικής Ιατρικής 
Μέλος της Ακαδημίας Επιστημών της Νέας Υόρκης
Ενώ σήμερα έχουμε στη διάθεση μας περισσότερο φαγητό παρά ποτέ στην ιστορία του ανθρώπου, στην πραγματικότητα λιμοκτονούμε. Πως μπορεί να συμβαίνει αυτό; 

Τροφική δυσανεξία: Πώς αντιδρά ο οργανισμός

Όλοι έχουμε την εμπειρία ορισμένων τροφών που μας «πειράζουν» τις οποίες όμως συνεχίζουμε να τρώμε ευκαιριακά ή συνέχεια επειδή τα ανεπιθύμητα συμπτώματα δεν είναι ισχυρά ώστε να μας κάνουν να τις κόψουμε τελείως.
Τροφική δυσανεξία είναι η αρνητική αντίδραση ή μη ανοχή του οργανισμού μας στη λήψη ορισμένων τροφών. Είναι μια χρόνια αντίδραση του σώματος μας σε κοινές καθημερινές τροφές όπως ψωμί, γάλα, τυρί, ντομάτα, κρέας και άλλα τρόφιμα που είναι διαφορετικά για τον καθένα από μας.

Τα πιο σιχαμένα πράγματα που βάζουν οι εταιρίες στα φαγητά που τρώμε


Τα πιο σιχαμένα πράγματα που βάζουν οι εταιρίες στα φαγητά που τρώμε, έχουν σκιάξει το καταναλωτικό κοινό.
Οι παρακάτω ειδήσεις θα το αποτελειώσουν.
Κυστείνη (L-Cysteine)
Αμινοξύ που φτιάχνεται από ανθρώπινες τρίχες ή φτερά πάπιας. Χρησιμοποιείται για την διατήρηση της ζύμης σε ορισμένα προϊόντα άρτου, καθώς επίσης για να βελτιώσει την υφή τους. Εξαιρετικά δημοφιλής γιατί και δεν κοστίζει τίποτα και πρόκειται για καθαρή πρωτεΐνη.

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Εάν έχετε ένα αγαπημένο πρόσωπο με σκλήρυνση κατά πλάκας [1], θα αγαπήσετε αυτή την δημοσίευση.
Διαθέτει την εμπνευσμένη ιστορία της Δρ Τέρι Wahls [2],η οποία αντέστρεψε την σκλήρυνση κατά πλάκας μετά από επτά χρόνια επιδείνωσης απλώς αλλάζοντας τη διατροφή της.
Αυτό το έκανε μέσα σε 8 μήνες και μετά πήγε για  μια περιοδεία 18 μιλίων με το ποδήλατο.
Κανένα φάρμακο δεν είναι ποτέ σε θέση να διεκδικήσει τα ίδια αποτελέσματα.
Ερχόμενοι στην ιστορία της, στα τέλη του περασμένου έτους ήταν το καλύτερο χριστουγεννιάτικο δώρο που πήρε ποτέ.

ΑΝΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΟ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ ΑΛΑΤΙ O χρυσός της θάλασσας

Μιλάμε φυσικά για το ανεπεξέργαστο θαλασσινό αλάτι!
Δεν πρόκειται για το πολύ φτηνό αλάτι που βρίσκετε σχεδόν αποκλειστικά στα ράφια των super market.
Αλλά για το φυσικό αλάτι της θάλασσας που στην ετικέτα του επιβάλλεται να γράφει ΜΗ ΡΑΦΙΝΑΡΙΣΜΕΝΟ, δηλαδή όχι βιομηχανικά επεξεργασμένο.

Γιατί αυξάνονται οι… φυτοφάγοι;

Είναι γεγονός πως στις μέρες μας αυξάνεται ο αριθμός των ατόμων που στρέφεται προς τη φυτοφαγία. Αυτό συμβαίνει γιατί ο σημερινός άνθρωπος κατανοεί ευκολότερα ότι η φυτοφαγία ωφελεί την υγεία του αλλά ταυτόχρονα βοηθάει και στην προστασία του περιβάλλοντος. Οι φυτοφάγοι διακρίνονται σε 4 κατηγορίες:
α. αυστηρά φυτοφάγοι, οι οποίοι καταναλώνουν μόνο τροφές φυτικής προέλευσης
β. γαλακτοφυτοφάγοι, οι οποίοι καταναλώνουν και γαλακτοκομικά προϊόντα γ. γαλακτ-οωφυτοφάγοι, καταναλώνουν γαλακτοκομικά προϊόντα και αυγά
δ. μερικώς φυτοφάγοι, καταναλώνουν κάποια είδη κρέατος όπως ψάρια ή κοτόπουλο και αποκλείουν άλλα

Προβλήματα του θυρεοειδούς: Αιτίες και τρόποι αντιμετώπισης

Dr. Δημήτρης Τσουκαλάς, MD
Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Universita’ degli Studi di Napoli, Federico II
Πρόεδρος του European Institute of Nutritional Medicine, E.I.Nu.M

Ένας στους δύο από εμάς είναι πιθανό να έχει κάποιο πρόβλημα με το θυρεοειδή του. Όζοι θερμοί ή ψυχροί, υποθυρεοειδισμός, υπερθυρεοειδισμός, θυρεοειδίτιδα Hashimoto και βρογχοκήλη (διόγκωση του θυρεοειδούς) είναι τα πιο συχνά προβλήματα.