Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Φιστίκια Αιγίνης μια σούπερ τροφή

Κελυφωτά φιστίκια ή Φιστίκια Αιγίνης, μια σούπερ τροφή με μεγάλη θρεπτική αξία, κάνοντας καλό στην καρδιά, στην χοληστερίνη, στα μάτια αλλά και στην δίαιτα.
 Τα κελυφωτά φιστίκια είναι από τους καλύτερους ποιοτικά και πιο νόστιμους ξηρούς καρπούς. Έχουν χαρακτηριστεί ως ΣΟΥΠΕΡ ΤΡΟΦΗ και όχι άδικα. Ανατρέχοντας στη θρεπτική τους αξία βλέπουμε ότι αποτελούν από τα λίγα τρόφιμα, τα οποία σε μικρή ποσότητα μας δίνουν πληθώρα ευεργετικών συστατικών.

Σκόρδο για κριθαράκι στο μάτι!

Το κριθαράκι είναι ένα μικρό απόστημα από τοπική λοίμωξη (μόλυνση) του αδένα των βλεφάρων. Είναι αρκετά συχνό φαινόμενο και μπορεί να γίνει πολύ ενοχλητικό. Εκφράζεται με μια κοκκινίλα σε κάποιο σημείο του βλεφάρου, που συνοδεύεται με πόνο και πρίξιμο. Για να μην ταλαιπωρούμαστε για μέρες ή και περισσότερο και αν θέλουμε να αποφύγουμε όσο το δυνατόν φάρμακα, μία πολύ απλή αλλά αποτελεσματικότατη μέθοδος είναι το σκόρδο.

«Κρακ» στα δάχτυλα: πόσο επιζήμιο είναι;

Το χαρακτηριστικό «κρακ» των δαχτύλων πρωταγωνιστεί στις λίστες με τις πιο ενοχλητικές συνήθειες. Τι συμβαίνει όμως, στα δάχτυλα και τις ενώσεις τους όταν το κάνουμε αυτό; 
Οι σύνδεσμοι ανάμεσα από τα οστά του ανθρώπινου οργανισμού περιέχουν υγρό και αέρια, όπως είναι το άζωτο και το διοξείδιο του άνθρακα. Όταν το υγρό αυτό βρίσκεται υπό πίεση, τη στιγμή δηλαδή που ασκείται πίεση στον σύνδεσμο, το αέριο απελευθερώνεται και ακούγεται αυτός ο χαρακτηριστικός ήχος.

Τρώτε μουστάρδα; Κι όμως δεν φαντάζεστε

Οι διαιτολόγοι επιμένουν ότι είναι το ιδανικό υποκατάστατο για κέτσαπ και μαγιονέζα, όταν...
θέλετε να χάσετε βάρος, ενώ η χρήση της ως μπαχαρικό, τουλάχιστον με τη μορφή σκόνης, αναφέρεται σε ινδικά και σουμεριακά κείμενα ήδη από το 3.000 π.Χ...

Όλες οι ασθένειες προέρχονται από το έντερο. Πώς να το καθαρίσετε!

Όλες οι ασθένειες προέρχονται από το έντερο έλεγε ο Ιπποκράτης, γι αυτό πρέπει να είναι καθαρό και πλήρως λειτουργικό. Δείτε με ποιό τρόπο μπορείτε να καθαρίσετε το έντερό σας.
Ο καθαρισμός του εντέρου πρέπει να γίνεται τουλάχιστον μία φορά στους 6 μήνες, με νηστεία, με φυσικά συμπληρώματα διατροφής και με βότανα.

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Τίποτα δεν πάει χαμένο: αξιοποιήστε τις φλούδες φρούτων και λαχανικών!

Σε εποχές κρίσης δεν πρέπει να πετάμε τίποτα. Και όταν λέμε τίποτα, εννοούμε απολύτως τίποτα…ακόμα και τις φλούδες από τα φρούτα και τα λαχανικά. Επειδή θεωρείτε ότι δεν τρώγονται, αυτό δε σημαίνει, ότι δε μπορούν να φανούν χρήσιμα. Αν είστε ακόμα δύσπιστοι, το click@Life σας προτείνει τους 14 καλύτερους τρόπους να χρησιμοποιήσετε όσα μέχρι σήμερα πετούσατε.

Τα Οφέλη του Νερού

«Μας τα έχουν ξαναπεί» θα λέτε τώρα.  Και σωστά, αφού πόσες φορές έχουμε ακούσει την ατάκα «Πρέπει να πίνεις νερό! Κάνει καλό!»;  Τελικά όμως πάντα κάνει καλό το νερό;  Υπάρχουν συγκεκριμένες στιγμές που πρέπει να πίνουμε νερό;  Μπορούμε να πίνουμε νερό από οποιοδήποτε “πηγή”;

Στέβια το ακίνδυνο φυτό που αντικαθιστά τη ζάχαρη – Σε τι μας ωφελεί

Πρόκειται για ένα φυσικό γλυκαντικό χωρίς θερμίδες, εναλλακτικό της ζάχαρης και των συνθετικών γλυκαντικών ουσιών που μας επιτρέπει να απολαμβάνουμε τρόφιμα και ροφήματα με γλυκιά γεύση, χωρίς τις θερμίδες της ζάχαρης.
Το βοτανικό της όνομα είναι «Stevia rebaudiana» και χρησιμοποιείται σε αρκετές χώρες ως εναλλακτική γλυκαντική ουσία από την ζάχαρη.

14 θεραπευτικά μυστικά του Αλατιού Ιμαλαΐων !!!!

Το αγνό κρυσταλλικό, ορυκτό αλάτι Ιμαλάϊων που δημιουργήθηκε όταν εξατμίστηκαν οι πρώτοι ωκεανοί, κρυσταλλοποιήθηκε μέσα στη γη στη διάρκεια εκατομμυρίων ετών και είναι γι αυτό το λόγο προστατευμένο από την περιβαλλοντική μόλυνση και πλήρως απαλλαγμένο από τοξίνες ή ρύπους.
Το αλάτι Ιμαλάϊων εξορύσσεται και ξεπλένεται με τα χέρια, στεγνώνει φυσικά στον ήλιο και δεν περιέχει πρόσθετες ουσίες, όπως το ραφιναρισμένο αλάτι. Το χρώμα του οφείλει σε συστατικά όπως ο σίδηρος, το μαγγάνιο κ.α. 84 πολύτιμα στοιχεία βοηθούν τον οργανισμό να απομακρύνει τις τοξίνες, να καταπολεμήσει την κατακράτηση υγρών, να ρυθμίσει την πίεση, να ομαλοποιήσει τη χώνευση, να μειώσει τις φλεγμονές κ.α.

Διαβήτης και Διατροφή.

Ο Διαβήτης δημιουργείται όταν η ινσουλίνη που παράγει ο οργανισμός μας δεν είναι αρκετή (πρόβλημα στο πάγκρεας) ή δεν είναι ικανή να ξεκλειδώσει τους υποδοχείς των κυττάρων και να βάλει το σάκχαρο μέσα σε αυτά (αντίσταση στην ινσουλίνη). Έτσι το σάκχαρο συγκεντρώνεται στο αίμα και φράζει τα αιμοφόρα αγγεία, με αποτέλεσμα να μην τρέφονται σωστά τα όργανα ή τα μέλη του σώματος και να καταστρέφονται (καρδιά, μάτια, νεφρά, δάκτυλα ποδιών-χεριών). Το στρες και τα αρνητικά συναισθήματα (θυμός, αγωνία, ένταση κτλ.) προκαλούν έκκριση αδρεναλίνης και κορτιζόλης. Το χρόνιο στρές δημιουργεί αντίσταση ινσουλίνης με αποτέλεσμα το σάκχαρο να μην απορροφάται από τα κύτταρα μας και να κυκλοφορεί στο αίμα. 

Τίποτα δεν πάει χαμένο: Τι μπορώ να κάνω με τα χρησιμοποιημένα φακελάκια Τσάι;

Οφέλη από την χρήση του τσαγιού, σαν ρόφημα

Βήχας: Φυσική αντιμετώπιση!

Είναι γνωστά τα βότανα που βοηθούν στην αντιμετώπιση του βήχα, της βρογχίτιδας, του κρυολογήματος, της γρίπης και του άσθματος.
Αυτά είναι η ινούλα, η γλυκόριζα, η δρακοντιά, το αγριοθυμάρι, η βρωμαλεϊνη, η boswellia, ο ευκάλυπτος, το θυμάρι, η κυδωνιά, η μπελαντόνα ή ευθαλεία, το πεύκο, η υδράστη, το φασκόμμηλο, τα φύλλα της καστανιάς, η λομπέλια, το χαμομήλι και το τσάι κ.α.

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Πίνακας θερμιδικής αξίας και περιεκτικότητα σε λίπος, υδατάνθρακες και πρωτεΐνες ορισμένων τροφών.

Πως ο Σύγχρονος Άνθρωπος Λιμοκτονεί Τρώγοντας Περισσότερο.

Dr. Δημήτρης Τσουκαλάς 
Διδάκτωρ Πανεπιστημίου UNI.NA. Federico II
Ειδικός στα Χρόνια Νοσήματα και στις Διαταραχές του Μεταβολισμού
Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Μεταβολομικής Ιατρικής 
Μέλος της Ακαδημίας Επιστημών της Νέας Υόρκης
Ενώ σήμερα έχουμε στη διάθεση μας περισσότερο φαγητό παρά ποτέ στην ιστορία του ανθρώπου, στην πραγματικότητα λιμοκτονούμε. Πως μπορεί να συμβαίνει αυτό; 

Τροφική δυσανεξία: Πώς αντιδρά ο οργανισμός

Όλοι έχουμε την εμπειρία ορισμένων τροφών που μας «πειράζουν» τις οποίες όμως συνεχίζουμε να τρώμε ευκαιριακά ή συνέχεια επειδή τα ανεπιθύμητα συμπτώματα δεν είναι ισχυρά ώστε να μας κάνουν να τις κόψουμε τελείως.
Τροφική δυσανεξία είναι η αρνητική αντίδραση ή μη ανοχή του οργανισμού μας στη λήψη ορισμένων τροφών. Είναι μια χρόνια αντίδραση του σώματος μας σε κοινές καθημερινές τροφές όπως ψωμί, γάλα, τυρί, ντομάτα, κρέας και άλλα τρόφιμα που είναι διαφορετικά για τον καθένα από μας.