Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Συγκριτικοί πίνακες Πρωτεϊνών, Ασβεστίου και Σιδήρου φυτικών και ζωϊκών προϊόντων

Πίνακες Ασβεστίου, Πρωτεινών και Σιδήρου

Όταν ανακοινώνεις σε κάποιον ότι είσαι χορτοφάγος ή Vegan η πρώτη ερώτηση που σου κάνουν είναι και απο που θα πάρεις τις πρωτεϊνες ασβέστιο και σίδηρο που σου είναι απαραίτητα? Δείτε λοιπόν τους παρακάτω συγκριτικούς πίνακες με τις διαφορές φυτικών και ζωικών προϊόντων δημοσιευμένους από το υπουργείο Υγείας της Αμερικής οι οποίοι καταρίπτουν  μύθους πολλών 10ετιών.
 

Δημοσιευμένοι  συγκριτικοί πίνακες με τις διαφορές φυτικών και ζωικών προϊόντων από το υπουργείο Υγείας της Αμερικής.

Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Ποιες βιταμίνες θεραπεύουν την αρθρίτιδα

Βιταμίνες κατάλληλες για την αρθρίτιδα Η ρευματοειδής αρθρίτιδα μπορεί να αντιδράσει στο παντοθενικό ασβέστιο με δοσολογία λήψης 500μγρ τη μέρα επί 2 ημέρες, 100μγρ επί 3 ημέρες, 1500μγρ επί 4 ημέρες και κατόπιν 2000μγρ τη μέρα, για μια περίοδο 2 μηνών ή μέχρι να επιτευχθεί ανακούφιση. Η καθημερινή πρόσληψη θα γίνει τότε η ελάχιστη που χρειάζεται για να σταματούν οι πόνοι.

Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

Τα μεγάλα οφέλη του λιναρόσπορου!

Αν και τόσο μικρός, ο λιναρόσπορος έχει πολλαπλά οφέλη. Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι ο λιναρόσπορος, ευρέως διαδεδομένος στον κόσμο εδώ και χιλιάδες χρόνια, μπορεί να βοηθήσει: στη μείωση της χοληστερόλης, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα, στη μείωση της απώλειας οστικής μάζας, στην απώλεια βάρους, στην αύξηση της ανοσίας και στην καταπολέμηση του καρκίνου.
Ο λιναρόσπορος έχει υψηλή περιεκτικότητα σε: 
  • Βιταμίνες και μέταλλα, συμπεριλαμβανομένων των περισσότερων από τις βιταμίνες του συμπλέγματος Β, μαγνήσιο και μαγγάνιο.

Πως θα ηρεμήσετε από τους πόνους στα γόνατα!!!

Είναι από τους πιο ενοχλητικούς πόνους που μπορεί να νιώσει κανείς. Όσοι υποφέρουν από πόνους στα γόνατα γνωρίζουν πόσο δύσκολη γίνεται ακόμα και η πιο απλή καθημερινή δραστηριότητα. Συνήθως, οι πόνοι στις κλειδώσεις οφείλονται σε οστεοπόρωση ή οστεοαρθρίτιδα.
Δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να νιώσετε ανακούφιση από τους πόνους στα γόνατα:

Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Τροφές που νικούν τον πόνο

Μπορεί η μέντα να ανακουφίσει την κοιλιά μας και ο κολοκυθόσπορος να απαλύνει την ημικρανία;
Τι κοινό έχουν μια χούφτα κεράσια, ένα πιάτο φασόλια και ένα παυσίπονο; Και τα τρία απαλύνουν τον πόνο. Όσο απίστευτο και αν ακούγεται, συγκεκριμένες τροφές μπορούν να δράσουν στην πηγή του πόνου και να μας ανακουφίσουν. Σας παρουσιάζουμε έξι από αυτές.

Η συνωμοσία του γάλακτος (Μέρος 15ο)

                                                                  Επίλογος

Αν σας φάνηκε μακρύς ο κατάλογος των παθήσεων που σχετίζονται με την κατανάλωση γάλακτος, πρέπει να ξέρετε πως αυτό που διαβάσετε είναι μόνο ένα μικρό μέρος του. Υπάρχουν πολλά ακόμα δεδομένα, ιδίως στα παιδιά, για συμπτώματα και παθήσεις που έχουν συσχετισθεί με την κατανάλωση γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων.

Η συνωμοσία του γάλακτος (Μέρος 14ο)

Ορισμένα άγνωστα στοιχεία για το γάλα…

Τα παρακάτω στοιχεία αφορούν τα όσα συμβαίνουν στις ΗΠΑ και είναι στοιχεία που έχουν ληφθεί από το sitewww.notmilk.com

  • To 1930, η μέση αγελάδα παρήγαγε περίπου 6 κιλά γάλα την ημέρα. Το 1988, με την επιλογή ράτσας, την καταλληλότερη διατροφή και τη χρήση αντιβιοτικών, η παραγωγή είχε ανέβει στα 20 κιλά περίπου. Σήμερα με τη χρήση της συνθετικής αυξητικής ορμόνης, η μέση αγελάδα στις βιομηχανικές φάρμες παραγωγής γάλακτος αρμέγεται 2 με 3 φορές την ημέρα και δίνει περίπου 50 κιλά γάλα ημερησίως!

Η συνωμοσία του γάλακτος (Μέρος 13ο)

Γάλα και δυσανεξία της λακτόζης

Σε μια παρουσίαση κάποιων από τα προβλήματα υγείας που σχετίζονται με την κατανάλωση γάλακτος, δεν θα μπορούσε να λείπει το πιο κοινό από αυτά. Όπως καλά γνωρίζετε, το γάλα είναι μια τροφή που παράγεται από θηλαστικά ζώα για να τρέφουν τα μικρά τους, μέχρι να μπορούν να φάνε την κανονική τους τροφή και για την πέψη του απαιτούνται μια σειρά από ένζυμα, που συνήθως η φύση έχει φροντίσει να υπάρχουν στα νεογνά και στα μικρά των θηλαστικών ζώων. Ο άνθρωπος, για μια ακόμα φορά, παραβιάζει τη φύση και συνεχίζει να το καταναλώνει για όλη του τη ζωή. Βιολογικά όμως δεν είναι κατασκευασμένος να κάνει κάτι τέτοιο. Τουλάχιστον το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της γης. 

Η συνωμοσία του γάλακτος (Μέρος 12ο)



Γάλα και καρκίνος
Η κατανάλωση γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων αποτελεί έναν παράγοντα που προδιαθέτει και αυξάνει τις πιθανότητες της ανάπτυξης καρκίνου! Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν ορισμένοι ειδικοί και δείχνουν αρκετές σχετικές μελέτες.

Η συνωμοσία του γάλακτος (Μέρος 11ο)

Γάλα και πονοκέφαλοι-ημικρανίες

Ανάμεσα στα άλλα αίτια που μπορεί να προκαλούν πονοκεφάλους και ημικρανίες,περιλαμβάνεται και η κατανάλωση γάλακτος ή γαλακτοκομικών προϊόντων, εφόσον το άτομο έχει αλλεργία ή δυσανεξία στη λακτόζη, που θα δούμε παρακάτω, και που αυτή έχει συνδεθεί επίσης με την πρόκληση πονοκεφάλων.

Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Πόσο κρέας και άλλες πρωτεϊνες πρέπει να τρώνε οι 50άρηδες!!!

Τα πολλά κρέατα και τυριά στη μέση ηλικία μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου κατά σχεδόν 75%, προειδοποιούν αμερικανοί επιστήμονες. 
Σε μελέτη που πραγματοποίησαν διαπίστωσαν πως όσοι υπερβαίνουν τα 90 γραμμάρια πρωτεϊνών ζωικής προέλευσης την ημέρα αυξάνουν σημαντικά τον κίνδυνο που διατρέχουν να εκδηλώσουν καρκίνο και διαβήτη.
Ο Βάλτερ Λόνγκο, καθηγητής Βιογεροντολογίας στη Σχολή Γεροντολογίας Davis του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας, που ηγήθηκε της 18ετούς μελέτης, συνέστησε περιορισμό της κατανάλωσης ζωικών πρωτεϊνών, αλλά όχι σε ακραίο βαθμό, διότι «οι υπερβολές εύκολα οδηγούν από την προστασία στον υποσιτισμό». 

Η συνωμοσία του γάλακτος (Μέρος 10ο)

Γάλα και ρευματοειδής αρθρίτιδα

Υποφέρετε από πόνους στις αρθρώσεις που οφείλονται στη ρευματοειδή αρθρίτιδα; Όσο κι αν φαίνεται απίστευτο,κύριος υπαίτιος για την έξαρση των συμπτωμάτων σας πιθανόν να είναι το (αγελαδινό) γάλα.
Τον Φεβρουάριο του 2003 στην έκδοση ου Annals ofRheumatic Diseasesδημοσιεύθηκε μια έρευνα για τη ρευματοειδή αρθρίτιδα που έγινε στη Σουηδία, σε μια χώρα που οι άνθρωποι καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων.

Η συνωμοσία του γάλακτος (Μέρος 9ο)

Γάλα και σκλήρυνση κατά πλάκας

Θα φανταζόσασταν ποτέ ότι η κατανάλωση του (αγελαδινού) γάλακτος θα μπορούσε να σχετίζεται με την κατά πλάκας σκλήρυνση; Κι όμως, μια σειρά από πρόσφατες μελέτες τείνουν να ενοχοποιήσουν το γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα ως παράγοντες κινδύνου και γι’ αυτή την πάθηση.
Η σύνδεση του γάλακτος με την σκλήρυνση κατά πλάκας ξεκίνησε με την απλή παρατήρηση πως οι λαοί που δεν πίνουν σχεδόν καθόλου (αγελαδινό) γάλα, όπως οι Ινδιάνοι της Αμερικής και οι Ασιάτες, σπάνια παρουσιάζουν την πάθηση αυτή. Σε αντίθεση με τους λαούς που πίνουν γάλα…

Η συνωμοσία του γάλακτος (Μέρος 8ο)

Γάλα και προγεροντική άνοια
(νόσος Αλτσχάιμερ)
Παρόλα τα παραπάνω, η υψηλότερη συγκέντρωση ομοκυστεΐνης στο αίμα έχει αρχίσει να σχετίζεται με ένα ακόμα πρόβλημα υγείας, τη νόσο του Αλτσάιμερ. Αυτό δείχνουν τα ευρήματα μιας μελέτης που δημοσιεύθηκε τον Φεβρουάριο του 2002 στο New England Journal of Medicine.

Η συνωμοσία του γάλακτος (Μέρος 7ο)

Γάλα και καρδιαγγειακά προβλήματα
Η πιθανότητα να έχετε ή να παρουσιάσετε ένα πρόβλημα υγείας που να έχει σχέση με το καρδιαγγειακό σύστημα είναι εξαιρετικά υψηλή. Για σκεφτείτε πόσοι άνθρωποι γύρω σας έχουν «πίεση», «αρρυθμίες» ή «αρτηριοσκλήρωση» . Είμαστε όλοι μας πιθανά θύματα της μεγαλύτερης επιδημίας του αιώνα. Τι θα πρέπει να κάνουμε για να προστατευτούμε για να μη γίνουμε και εμείς θύματα αυτής της σύγχρονης επιδημίας;