Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

“μαγειρεμένα” τα αποτελέσματα μελετών του καρκίνου

Πώς τα χρήματα των φαρμακοβιομηχανιών «καθοδηγούν» την έρευνα του καρκίνου
Βασισμένο σε άρθρο του Joe Martino
Σημαντικές μελέτες στην έρευνα για τον καρκίνο έχουν αποδειχθεί ψευδείς, γεγονός που σημαίνει ότι οι καθιερωμένες θεραπείες, που χρησιμοποιούμε για την ασθένεια αυτή βασίζονται σε δόλια ευρήματα και ψευδή επιστήμη…
Πρόσφατα δεδομένα έδειξαν ότι η πλειοψηφία των μελετών που τροφοδοτούν την έρευνα του καρκίνου είναι ανακριβείς και είναι πιθανό να υποκρύπτουν δόλο εξ υπαρχής. Τα ευρήματα που δημοσιεύονται στο περιοδικό Nature δείχνουν ότι το 88% των μεγάλων μελετών για τον καρκίνο, που έχουν δημοσιευθεί σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά τα τελευταία χρόνια, δεν μπορούν να αναπαραχθούν προκειμένου να αποδειχτεί η ακρίβειά τους. Αυτό σημαίνει ότι τα δημοσιευμένα πορίσματα όλων αυτών των ερευνών είναι εντελώς αστήρικτα και ψευδή.

τα μυστικά όσων δεν αρρωσταίνουν

[1] Στρεσάρονται λιγότερο

Σε περιόδους έντονου άγχους, ο οργανισμός, για να υποστηριχτεί η κατάσταση εγρήγορσης, παράγει μεγάλες ποσότητες αδρεναλίνης και κορτιζόλης και παράλληλα καταστέλλει το ανοσοποιητικό σύστημα, με αποτέλεσμα
να μειώνεται έτσι η ικανότητά του να καταπολεμά βακτήρια και ιούς. Στην περίπτωση που προκληθούν μόνιμες διαταραχές στο ανοσοποιητικό σύστημα εξαιτίας του στρες και συντρέχουν και άλλοι παράγοντες, όπως π.χ. μια γενετική
προδιάθεση, δεν είναι απίθανο το ανοσοποιητικό σύστημα να αρχίσει να αντιμετωπίζει τον ίδιο τον οργανισμό σαν ξένο σώμα και συχνά να στρέφεται εναντίον διάφορων οργάνων, προκαλώντας αυτοάνοσα νοσήματα (π.χ. ρευματοειδή αρθρίτιδα, θυρεοειδίτιδα).

οι 10 πλουσιότερες σε σίδηρο τροφές

Ένα από τα πιο σημαντικά μέταλλα, ο σίδηρος, είναι εξαιρετικά ουσιώδης για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας, αφού μεταφέρει οξυγόνο σε όλα τα μέρη του σώματος. Μια μικρή έλλειψή του μπορεί να προκαλέσει αναιμία (και κατά συνέπεια κούραση και αδυναμία), ενώ η χρόνια έλλειψή του μπορεί να οδηγήσει σε ανεπάρκεια κάποιου οργάνου.

Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Η Ιπποκράτεια δίαιτα κατά της γήρανσης.

Όσο πιο άσπρα και επεξεργασμένα είναι τα δημητριακά και το ψωμί που τρώμε, τόσο λιγότερη είναι η ζωοποιητική τους δύναμη και η θρεπτική τους αξία. Μάλιστα με τον χημικό τρόπο που σήμερα επεξεργάζονται και παράγονται απ’ τις βιομηχανίες τροφίμων αποτελούν κίνδυνο για την δημόσια υγεία. Τα λευκά άλευρα δεν περιέχουν τίποτε άλλο εκτός από άμυλο, που προέρχεται απ’ το κέντρο του σπόρου, που είναι περιοχή πολύ φτωχή σε ηλιακή ενέργεια και θρεπτικά συστατικά. 

Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Αδυνάτισμα, απώλεια λίπους και άσκηση

1. Τι θα κερδίσουμε κάνοντας άσκηση;
H ένταξη της φυσικής δραστηριότητας και άσκησης στην καθημερινή μας ζωή είναι απαραίτητη για να διατηρούμε ένα καλύτερο επίπεδο υγείας. Η καθημερινή φυσική δραστηριότητα και άσκηση είναι απαραίτητος σύμμαχος στην προσπάθειά μας να χάσουμε κάποιο βάρος και στο να αποκτήσουμε 
ένα fit και καλλίγραμμο κορμί.

Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Τα αντιβιοτικά δεν θεραπεύουν, ούτε βοηθούν στην πρόληψη των ιώσεων

Αθήνα
Η ανθεκτικότητα στα αντιβιοτικά εξακολουθεί να παραμένει ένα μείζον ευρωπαϊκό και παγκόσμιο πρόβλημα της δημόσιας υγείας και οφείλεται κατά κύριο λόγο στην  κατάχρηση τους. Τα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων δείχνουν ότι κατά τα τελευταία τέσσερα χρόνια υπήρξε μια σημαντική τάση αύξησης της  αντοχής των ιών που προκαλούν τις λοιμώξεις  σε περισσότερο από το ένα τρίτο των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Διαβάστε ποια βότανα επουλώνουν τα κοψίματα και προστατεύουν από τις μολύνσεις

Των Ματίνας Χρονοπούλου, Φυσικοπαθητικού
Λιάπη Ιωάννη, Ιατρού, Νευρολόγου, Ψυχίατρου, Βελονιστή
Τα κοψίματα, οι γρατσουνιές και οι μώλωπες είναι, συνήθως, το αποτέλεσμα των ριψοκίνδυνων παιχνιδιών τα οποία επιλέγονται στη διάρκεια της παιδικής ηλικίας. Πώς θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν άμεσα και αποτελεσματικά;

Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Ο κουρκουμάς εξίσου αποτελεσματικός με το prozac στην καταπολέμηση της κατάθλιψης

Ο κουρκουμάς εξίσου αποτελεσματικός με το prozac στην καταπολέμηση της κατάθλιψηςΜια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Phytotherapy Research» έδειξε ότι η κουρκουμίνη, η κύρια πολυφαινόλη της κουρκούμης, είναι τόσο αποτελεσματική όσο και η φλουοξετίνη (Prozac) στη θεραπεία της κατάθλιψης.

Όχι μόνο μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από τα συμπτώματα της κατάθλιψης, αλλά αυτό γίνεται με ασφάλεια, χωρίς μάλιστα να προκαλεί αυτοκτονικές τάσεις, αύξηση του σωματικού βάρους και αλλαγές στην πίεση του αίματος και τον καρδιακό ρυθμό, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε καταπληξία και θάνατο. Αυτές αποτελούν μερικές μόνο από τις πολλές παρενέργειες που προκαλεί το Prozac.

Το μορφογενετικό πεδίο: Πως η σκέψη και η διατροφή επηρεάζει την υγεία μας

Άρθρο της Christina Sarich

Πέρα από τον γονιδιακό ντετερμινισμό: το μορφογενετικό πεδίο

Εδώ και καιρό γίνεται πολύς λόγος για τα γονίδιά μας, τα οποία θεωρούνται είτε ότι μπορούν να μας «καταδικάσουν» σε θάνατο ή να μας χαρίσουν εξυπνάδα και εξαιρετική υγεία ή ότι παίζουν καθοριστικό ρόλο στην εμφάνιση καρκίνου, νευρολογικών ασθενειών και διαφόρων άλλων γενετικών ανωμαλιών. Τι θα γινόταν όμως αν υπήρχε κάτι άλλο που μπορεί να καθορίσει τη μοίρα μας; Τι θα συνέβαινε αν τα γονίδιά μας αποτελούσαν απλώς δομικά στοιχεία και κάτι άλλο ήταν υπεύθυνο για το αν μπορούμε πχ να ρίχνουμε μια μπάλα του μπάσκετ από τη γραμμή ελεύθερης βολής χωρίς να βάζουμε καλάθι ή να πεθάνουμε στην ηλικία των 46 ετών όπως κι άλλα μέλη της οικογένειας μας λόγω γενετικής προδιάθεσης για καρδιακή ανακοπή;

Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Πολλοί φρουτοχυμοί του εμπορίου έχουν περισσότερη ζάχαρη από τα αναψυκτικά

froutoxymoi 4 emporio

Το 25% των φρουτοχυμών του εμπορίου περιέχουν ίση ποσότητα ζάχαρης με τα σακχαρούχα αναψυκτικά όπωςCoca-Cola, αν όχι περισσότερη.
Το ένα τέταρτο των προϊόντων που ελέγχθηκαν στη Βρετανία είχαν τουλάχιστον 5-6 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη για κάθε 200 ml -αυτή την ποσότητα έχουν τα σακχαρούχα αναψυκτικά. Μάλιστα, μερικοί χυμοί φρούτων του εμπορίου είχαν ακόμα και 60% παραπάνω ζάχαρη από τα αναψυκτικά.
Ο βρετανικός οργανισμός Action on Sugar (Δράση για τη Ζάχαρη), που εδρεύει στο Πανεπιστήμιο Queen Mary, του Λονδίνου, εξέτασε την περιεκτικότητα σε ζάχαρη 203 φρουτοχυμών, φρουτοποτών και smoothies, διαπιστώνοντας ότι σε πολλά από αυτά η περιεκτικότητα σε ζάχαρη υπερβαίνει τα 10,6 γραμμάρια ανά 100 ml προϊόντος που ανευρίσκεται στα κανονικά αναψυκτικά. Κάποια ροφήματα είχαν 13 γραμμάρια ζάχαρης ανά 100 ml προϊόντος, ενώ βρέθηκε και ένα με 16,1 γραμμάρια στα 100 ml. Πιο συγκεκριμένα, 57 από τους εξεταζόμενους φρουτοχυμούς είχαν ίση ή περισσότερη ζάχαρη από την Coca-Cola.
«Είναι ένα πραγματικό σκάνδαλο το γεγονός ότι τα ποτά αυτά διατίθενται στο εμπόριο για τα παιδιά και τους γονείς τους σαν να είναι υγιεινά. Αυτό πρέπει να σταματήσει», δήλωσε ο καθηγητής Γκράχαμ ΜακΓκρέγκορ, πρόεδρος του Action on Sugar. «Πρέπει να σταματήσουμε την επιδημία της παιδικής παχυσαρκίας που είναι εκτός ελέγχου».
Σε γενικές γραμμές, τα φρουτοποτά και τα ροφήματα από συμπυκνωμένο χυμό περιείχαν περισσότερη ζάχαρη απ’ ό,τι οι φυσικοί χυμοί.
Η ζάχαρη αναγράφεται στις ετικέτες των τροφίμων ως «σάκχαρα», τα οποία πρέπει να ελέγχονται κάθε φορά που αγοράζουμε έναν χυμό, ακόμα κι αν αυτός αναγράφει «χωρίς προσθήκη ζάχαρης».

Χυμοί φρούτων και υγιεινή διατροφή

Όπως ανέφερε η Κάουδερ Χάσεμ, διατροφολόγος του Action on Sugar, ο έλεγχος αφορούσε κυρίως τους χυμούς που στοχεύουν στα παιδιά ή προωθούνται ως κατάλληλοι για να τους πίνουν τα παιδιά στα σχολεία. Η Χάσεμ τόνισε πως οι γονείς δεν πρέπει να θεωρούν αυτομάτως υγιεινό όποιο ρόφημα προέρχεται από φρούτα ή αναγράφει τη λέξη «χυμός» και πρόσθεσε πως προτιμότερο είναι να πίνουν τα παιδιά αραιωμένους τους χυμούς του εμπορίου και σε μικρές ποσότητες.
Ο καρδιολόγος Ασιμ Μαλχοτρα προειδοποίησε ότι εκτός από την φθορά των δοντιών, υπάρχουν αυξανόμενα επιστημονικά στοιχεία ότι η τακτική κατανάλωση ζαχαρούχων ποτών μπορεί να σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο για σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 και καρδιακής νόσου. «Οι χυμοί φρούτων του εμπορίου και τα smoothies δεν θα πρέπει να είναι μέρος μιας υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής”, είπε.
Από την πλευρά της, η Άλισον Τέντστοουν, διατροφολόγος του κυβερνητικού οργανισμού Public Health England, είπε πως οι χυμοί φρούτων μπορούν να αποτελούν τμήμα μιας υγιεινής διατροφής, αλλά η κατανάλωσή τους πρέπει να περιορίζεται στα 150 ml την ημέρα. Συνέστησε επίσης να καταναλώνονται μαζί με γεύματα, ώστε να ελαττωθεί ο κίνδυνος εμφάνισης τερηδόνας.
http://www.healthyliving.gr

Οι δημοφιλείς δίαιτες δεν είναι πιο αποτελεσματικές μακροχρόνια

zygaria diaita 4 gynaika

Οι δημοφιλείς δίαιτες που υπόσχονται γρήγορη και μεγαλύτερη απώλεια βάρους, όπως η δίαιτα Άτκινς και ηSouth Beach, δεν οδηγούν σε μεγαλύτερη απώλεια βάρους μακροχρόνια απ’ ό,τι η αλλαγή των διατροφικών συνηθειών και η άσκηση, σύμφωνα με μία μετα-ανάλυση που έγινε από ερευνητές του Πανεπιστημίου ΜακΓκιλ, στον Καναδά.
Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο περιοδικό, Circulation: Cardiovascular Quality and Outcomes και χρηματοδοτήθηκε από το Καναδικό Ινστιτούτο Έρευνας και Υγείας.

Δυσανεξία στις τροφές: Αιτίες και συμπτώματα

dysanexia trofes 4 4

Γράφει η Αναστασία Μοσχοβάκη Ιατρός Ειδική Παθολόγος
Ο όρος δυσανεξία σε τρόφιμα χρησιμοποιείται για να περιγράψει ένα σύνολο παθήσεων που χαρακτηρίζονται από κακή πέψη ή διαταραχή της απορρόφησης ή αντίδραση υπερευαισθησίας σε ένα ή περισσότερα συστατικά των τροφών, τα οποία προκαλούν ένα ή περισσότερα από τα παρακάτω συμπτώματα:

ΦΟΥΡΝΟΣ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΩΝ : Η ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑ.


ΦΟΥΡΝΟΣ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΩΝ
Αναρωτηθήκατε ποτέ τι επίδραση ασκεί ο φούρνος μικροκυμάτων στο νερό, την τροφή και το σώμα σας; Ρώσοι ερευνητές ανακάλυψαν ότι όλα τα τρόφιμα που θερμαίνονται σε φούρνο μικροκυμάτων έχουν μειωμένη διατροφική αξία και περιέχουν καρκινογόνες και ραδιολυτικές ενώσεις, οι οποίες προκαλούν βλάβες στον εγκέφαλο. Επιπρόσθετα, διαπιστώθηκε ότι η κατανάλωση γευμάτων που ετοιμάζονται σε φούρνο μικροκυμάτων μπορεί να προκαλέσει απώλεια μνήμης και συγκέντρωσης, συναισθηματική αστάθεια και έκπτωση διανοητικών λειτουργιών. Οι Ρώσοι ερευνητές διαπίστωσαν επιπλέον μειωμένη διατροφική αξία -ή αξιοσημείωτη εξασθένηση του ενεργειακού πεδίου της τροφής-στο 90 τοις εκατό όλων των γευμάτων που θερμαίνονται σε φούρνο μικροκυμάτων.

Ποιες τροφές ρίχνουν το ουρικό οξύ;

Μορφή επιδημίας λαμβάνει η ουρική αρθρίτιδα ή αλλιώς ποδάγρα εξαιτίας του σύγχρονου τρόπου ζωής.
Υπολογίζεται πως το 2,5% του γενικού πληθυσμού πάσχει από αυτήν. Τα θύματά της είναι κυρίως άνδρες που βρίσκονται στην μέση ηλικία. Τι είναι η ουρική αρθρίτιδα; Ποια είναι η κατάλληλη δίαιτα που ρίχνει τα επίπεδα του ουρικού οξέως;

Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

ΣΩΣΤΗ ΑΝΑΠΝΟΗ


ΣΩΣΤΗ ΑΝΑΠΝΟΗ
Δώστε «πνοή» στο σώμα σας με … βαθιά συνειδητή αναπνοή!
Aναπνέω καλά σημαίνει, έχω μεγαλύτερη αντοχή, πνευματική διαύγεια, αλλά κοιμάμαι και καλύτερα.
Πως είναι η αναπνοή σας αυτή τη στιγμή; Είναι βαθειά και αργή ή ρηχή και γρήγορη; Γίνεται ρυθμικά χαρίζοντάς σας πληρότητα, ενέργεια και αντοχή ή είναι ακανόνιστη και σας δημιουργεί ένταση και καταπόνηση; Αυτή η φαινομενικά απλή λειτουργία της αναπνοής που συμβαίνει ακούσια κατά τη διάρκεια κάθε δραστηριότητάς μας, ακόμη και κατά τον ύπνο, παίζει θεμελιώδη ρόλο στην καλή και πλήρη υγεία. Η βαθιά και σωστή αναπνοή είναι ο πιο σημαντικό πράγμα που μπορείτε να κάνετε τώρα για τον εαυτό σας και να σας ωφελήσει για ολόκληρη τη  ζωή σας.