Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

VEGAN HEALTH: Vegan Ιατροί αποκαλύπτουν πως κερδίζει το σύστημα ...

VEGAN HEALTH: Vegan Ιατροί αποκαλύπτουν πως κερδίζει το σύστημα ...: Είναι ξεκάθαρο ότι η κατανάλωση κρέατος και ζωικών προϊόντων προκαλούν ασθένειες και σκοτώνουν εμάς, τον πλανήτη μας και όλες τις μορφές ζωή...

ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗ: ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ Η ΦΥΤΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ.

ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗ: ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ Η ΦΥΤΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ.: Η Αμερικανική Εταιρεία Διαιτολογίας (American Dietetic Association, ADA) εξέδωσε την τελευταία επίσημη θέση σε ότι αφορά τις χορτοφαγικές...

διατροφή για κάθε πάθηση

Άγχος: Ηρεμεί με βασιλικό, θυμάρι, βερίκοκο, βρώμη, παντζάρι, λάχανο, μαρούλι, μαντζουράνα, ρίγανη, ροδάκινο, μαϊντανό.
Αεροφαγία: φρέσκο γλυκάνισο, μάραθο (φινόκιο), λεμόνι, μαντζουράνα, μέντα, ρίγανη.
Αδυναμία (οργανισμού): δεντρολίβανο, μαντζουράνα, φασκόμηλο, πιπεριές
Αιμορραγία: πορτοκάλι, γλιστρίδα, δάφνη, βάλσαμο, λουΐζα, δίκταμο, πεντάνευρο, καρότο, λεμόνι, πρόπολη.
Αιμορροΐδες: παντζάρι, κάστανο, λάχανο, χαιρέφυλλο, κρεμμύδι, πεπόνι, πατάτα, πράσο, φασκόμηλο, ταραξάκο, γιαούρτι.

Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Πρώτη αιτία θανάτου στην Ελλάδα η θρόμβωση: Τι είναι και πώς αντιμετωπίζεται

Την πρώτη αιτία θνητότητας στην Ελλάδα αποτελεί η θρόμβωση, σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία, ξεπερνώντας σε αριθμό ακόμη και τους θανάτους που οφείλονται σε νεοπλασίες.
Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από τα στατιστικά στοιχεία, η θρόμβωση ευθύνεται για το 42-44% των θανάτων που σημειώνονται στη χώρα μας.
Τι είναι η θρόμβωση
Πρόκειται για το σχηματισμό θρόμβου αίματος μέσα σε ένα αγγείο, εμποδίζοντας τη ροή του αίματος μέσω του κυκλοφορικού συστήματος.
Όταν ένα αιμοφόρο αγγείο τραυματίζεται, το σώμα χρησιμοποιεί αιμοπετάλια (θρομβοκύτταρα) και ινώδες για να σχηματίσει ένα θρόμβο αίματος και να αποφευχθεί η απώλεια αίματος.

Τα «γιατρικά» που κρύβει η κουζίνα σας!

Πονοκέφαλος, στρες, φούσκωμα: η λύση βρίσκεται στην κουζίνα σας…

1. Μπανάνα κατά του στρες

Όταν νιώθετε το άγχος να σας παίρνει από κάτω, μια μέτρια μπανάνα
μπορεί να βοηθήσει καθώς βελτιώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και
παράλληλα προσφέρει το 30% της ημερίσιας ποσότητας Βιταμίνης Β6, η οποία
συμβάλλει στην παραγωγή σεροτονίνης (γνωστής και ως ορμόνη της
ευτυχίας).

To fast food «πληγώνει» το DNA

Άλλος ένας λόγος για να μην παραγγείλετε απόψε το βράδυ πίτσα, μπέργκερ και σουβλάκια.

Όλοι μας γνωρίζουμε καλά πια ότι η τακτική κατανάλωση «πρόχειρου» φαγητού, όπως οι πίτσες, τα μπέργκερς και τα παγωτά, επιβαρύνουν το σώμα μας με πολλές θερμίδες, λιπαρά, ζάχαρη και χημικά πρόσθετα.

Νέα έρευνα, μάλιστα, πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα όσον αφορά τον αρνητικό αντίκτυπο που έχει η λάθος διατροφή στην υγεία μας, υποστηρίζοντας ότι οι «κακές» διατροφικές συνήθειες μπορούν να περάσουν ακόμα και στην επόμενη γενιά. Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι η συχνή κατανάλωση μεγάλης ποσότητας «πρόχειρου» φαγητού μπορεί να αφήσει σημάδια στο DNA του ανθρώπου, συμβάλλοντας στην αύξηση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου, φλεγμονής, λοιμώξεων και αλλεργικών αντιδράσεων.

Το τζίντζερ είναι εξίσου αποτελεσματικό με φάρμακα κατά της ημικρανίας

Άρθρο της διατροφολόγου Kathrin Foster
Το τζίντζερ αποτελεί μια φυσική θεραπεία που είναι γνωστό ότι βοηθά στη χαλάρωση των αγγείων του κεφαλιού, μειώνει τη φλεγμονή και ενεργοποιεί φυσικές οπιούχες ουσίες που υπάρχουν στον εγκέφαλο και οι οποίες συμβάλλουν στην ελάττωση των πονοκεφάλων. Οι περισσότεροι άνθρωποι με σοβαρές ημικρανίες καταφεύγουν στα φάρμακα, αλλά νέα έρευνα δείχνει ότι το τζίντζερ είναι μια φυσική εναλλακτική λύση για την ημικρανία.

Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Πότε ο πόνος στην κοιλιά σημαίνει σκωληκοειδίτιδα;

Έχετε πόνο στην κοιλιά και ανησυχείτε μήπως είναι σκωληκοειδίτιδα; Ενημερωθείτε λοιπόν για κάθε ενδεχόμενο...
Για την ακρίβεια η σκωληκοειδίτιδα είναι η φλεγμονήτης σκωληκοειδούς απόφυσης, ενός μικρού "σάκου" που κρέμεται ανάμεσα στο λεπτό και στο παχύ έντερο στην κάτω δεξιά πλευρά της κοιλιάς και έχει μέγεθος όσο ένα δάχτυλο.
Το πιο κοινό και κύριο σύμπτωμα είναι ο πόνος στην κοιλιά. Συνήθως αρχίζει από τον ομφαλό, στη συνέχεια μετατοπίζεται κάτω δεξιά και τελικά γίνεται πολύ έντονος και εστιασμένος χαμηλά στην κοιλιά. Ο πόνος της σκωληκοειδίτιδας συνήθως αυξάνεται σε διάστημα 6 έως 12 ωρών.

Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Αποτοξίνωση από βαρέα μέταλλα, τοξίνες και chemtrails

Στη μεγαλύτερη έρευνα που έγινε το 2001 στη Μεγάλη Βρετανία και η οποία αφορούσε 22.000 άτομα (όχι ασθενείς), προέκυψαν τα εξής στοιχεία: το 76% δήλωσε ανεξήγητη κόπωση, το 58% ανέφερε μεταπτώσεις ψυχισμού, το 52% απάθεια, έλλειψη ενδιαφέροντος και διάθεσης, το 50% άγχος, ανησυχία, φοβίες, το 47% κακή ποιότητα ύπνου και αϋπνίες, το 42% κακή μνήμη και το 42% κατάθλιψη.

Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Κοιλιοκάκη…η ύπουλη νόσος. Είναι νόσημα αυτοάνοσο και πλήττει 100.000 Ελληνες κάθε χρόνο!

Είναι νόσημα αυτοάνοσο και πλήττει 100.000 Ελληνες που συνεχίζουν ανυποψίαστοι τη ζωή τους χωρίς θεραπεία. Πρόκειται για τη δυσανεξία στη γλουτένη, μια πάθηση που μπορεί να έχει μοιραίες επιπτώσεις για την υγεία. 
 Σύμφωνα με ευρωπαϊκές και αμερικανικές έρευνες 1 στα 100 άτομα πάσχει απο κοιλιοκάκη αλλά συνήθως το αγνοεί. Ποιά είναι όμως αυτή η μυστήρια νόσος με το περίεργο όνομα; Η Κοιλιοκάκη είναι μια κληρονομική ασθένεια που προκαλείται από τη δυσανοχή στη γλουτένη, μια πρωτεΐνη που βρίσκεται στο σιτάρι, τη σίκαλη, το κριθάρι και τη βρώμη. Αυτή η αντίδραση του οργανισμού στη γλουτένη προκαλεί βλάβη στις λάχνες του λεπτού εντέρου με αποτέλεσμα να μειώνεται κατά πολύ η απορρόφηση, ζωτικών για την υγεία, διατροφικών συστατικών… 

Μπανάνα και διαβήτης : Γνωρίζετε σε ποιο στάδιο ωρίμανσης είναι προτιμότερο να φάτε μια μπανάνα;

Πολλοί άνθρωποι αναρωτιούνται για το πότε είναι η καταλληλότερη στιγμή για να καταναλώσουν τις μπανάνες που έχουν αγοράσει. Όταν είναι πράσινες και αγουρωπές ή όταν έχουν υπερωριμάσει και έχουν ήδη αρχίσει να μαυρίζουν;
Η γεύση της μπανάνας
Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι τα διατροφικά οφέλη των μπανανών αλλάζουν σημαντικά καθώς αυτές ωριμάζουν. Μπορεί να έχετε παρατηρήσει ότι η μιαώριμη μπανάνα (στάδιο 7) σας αφήνει μια πιο  γλυκιά γεύση από ότι μια άγουρη που είναι ξινότερη και ίσως πιο στυφή (στάδιο 1-2).

Η τσουκνίδα :Το φυτό με τις 60 διαφορετικές θεραπείες

Η τσουκνίδα στην αρχαιότητα έχαιρε μεγάλης αναγνώρισης από τους γιατρούς της εποχής. Ο Διοσκουρίδης και ο Ιπποκράτης οι οποίοι την ανακάλυψαν, την χρησιμοποιούσαν για την αντιμετώπιση και την ανακούφιση πολλών συμπτωμάτων και ασθενειών. Ο Ιπποκράτης σε ειδική συγγραφή βιβλίων με βάση τα βότανα και τα οφέλη τους ανέφερε 60 διαφορετικές φυσικές θεραπείες για διάφορες ασθένειες με βάση το φυτό αυτό, ενώ ο Γαληνός την συνιστούσε ως διουρητικό και καθαρτικό.
 Με καταγωγή από την Ευρώπη η τσουκνίδα ανήκει στο γένος φυτών Urtica της οικογένειας Urticaceae. Το όνομα τους προέρχεται από το λατινικό ουσιαστικό uro που σημαίνει κάψιμο, ακριβώς λόγω του τσουξίματος που προκαλεί όταν έρχεται σε επαφή με το δέρμα. Υπάρχουν περισσότερα από 500 είδη σε όλο τον κόσμο, στην Ελλάδα όμως ευδοκιμεί ιδιαίτερα λόγω του κλίματος και της χλωρίδας της χώρας μας.

Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Μανιτάρια & Οφέλη - Η μυστική λιποδιαλυτική ιδιότητα των μανιταριών

Τα μανιτάρια είναι βρώσιμοι μύκητες και προέρχονται από τα φυτά χωρίς χλωροφύλλη. Αν και διαφέρουν σε μεγάλο βαθμό στο χρώμα, στην υφή, στο σχήμα και στις ιδιότητες τους, τα οφέλη των μανιταριών για την υγεία είναι τεράστια.

Όχι μόνο μπορούν τα μανιτάρια να σας κάνουν μεγαλύτερους και να σας προστατέψουν από ασθένειες και λοιμώξεις, αλλά είναι επίσης γεμάτα πρωτεΐνες, βιταμίνες, μέταλλα, αμινοξέα, αντιβιοτικά, και αντιοξειδωτικά που δεν μπορείτε να βρείτε πάντα στα λαχανικά.

Ψυχοσωματικά: Tα σημεία του σώματος που χτυπά το άγχος

Σύγχρονα ερευνητικά δεδομένα αναδεικνύουν την αλληλεπίδραση που υπάρχει ανάμεσα στο χρόνιο στρες και την ασθένεια. Είναι ευρέως γνωστό ότι το ψυχολογικό στρες αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακής νόσου, κρυολογήματος, γρίπης, ακόμα και αλλεργιών. Ποιος είναι όμως ο μηχανισμός που στηρίζει αυτήν την αλληλεπίδραση;

Μειώστε το λίπος στο συκώτι! Έξυπνα tips


Της Χριστίνας Ι. Μπουντούρη 
Γενικού – Οικογενειακού Ιατρού

Αν και η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ αποτελεί ένα από τα συνηθέστερα αίτια εναπόθεσης λίπους στο ήπαρ μπορεί να παρατηρηθεί και σε άτομα που δεν πίνουν πολύ.