Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Τριγλυκερίδια: Τι να κάνετε για τα ρίξετε

Η μακρά περίοδος των γιορτών των
Χριστουγέννων είναι ο εφιάλτης όσων
πρέπει να προσέχουν τη διατροφή τους, είτε για λόγους υγείας είτε επειδή θέλουν να έχουν υπό έλεγχο το βάρος τους.
Στους λόγους υγείας συγκαταλέγονται και τα υψηλά τριγλυκερίδια. Πρόκειται για μια μορφή λίπους που συναντάται στο φαγητό, στο σώμα και στο αίμα και αποθηκεύεται στους λιπώδεις ιστούς του οργανισμού. Μαζί με την χοληστερόλη, συναποτελούν το 95% του συνολικού λίπους.

Γιορτές, η πιο επικίνδυνη περίοδος για την καρδιά μας

Στις γιορτές, οι συγκεντρώσεις, τα πάρτυ και τα μεγάλα γεύματα
έχουν την τιμητική τους. Τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά συνηθίζουμε να καταναλώνουμε μεγάλες ποσότητες τροφών και αλκοόλ. Αν και διασκεδαστικές, οι παραδόσεις μπορούν αν οδηγήσουν σε αρνητικά αποτελέσματα όσον αφορά την υγεία-ορισμένα προσωρινά και άλλα μόνιμα.

Σπιρουλίνα: Τι είναι και ποια τα οφέλη που μας προσφέρει

Η σπιρουλίνα είναι ένα απλό, μονοκύτταρο, μικροσκοπικό θαλασσινό φυτό πράσινου-γαλαζωπού χρώματος με την επιστημονική ονομασία Arthrospira platensis. Κάτω από το μικροσκόπιο, η σπιρουλίνα φαίνεται σαν μια σπείρα με μακριά και λεπτά νήματα. Το άρωμα και η γεύση της σπιρουλίνας είναι παρόμοια με των φυκιών.

Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Φυτική Γλυκοζαμίνη… μια φυσική ενίσχυση των αρθρώσεων !!!

Πολλές είναι οι φορές που όλοι μας έχουμε αισθανθεί τις αρθρώσεις μας να πονούν, να μην έχουν την ευλυγισία που θέλουμε ή ακόμα και ότι είναι αυτές που μας κρατούν μακριά από την άσκηση καθώς ο συνδετικός ιστός των αρθρώσεων μπορεί να έχει υποστεί βλάβη.
Μια από τις σημαντικότερες αιτίας που μπορεί να προκαλέσει αυτά τα προβλήματα είναι η φθορά που μπορεί να έχει υποστεί η γλυκοζαμίνη, που είναι ένα σημαντικό δομικό συστατικό του ιστού των αρθρώσεων και σημαντικός παράγοντας στο σχηματισμό μερικών σημαντικών μακρομορίων συμπεριλαμβανομένων των γλυκοπρωτεϊνών, των γλυκολιπιδίων και των γλυκοζαμινογλυκανών. Αυτά τα μακρομόρια μπορούν να βρεθούν στο αρθρικό υγρό, τους χόνδρους, τους τένοντες, τους συνδέσμους και τους μυς.

Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Νοθεία τροφίμων ~ Γιατί αυξάνουν σε παγκόσμιο επίπεδο τα κρούσματα νοθείας τροφίμων;

Γράφει o Ρισσάκης Μιχάλης , Τεχνολόγος Τροφίμων, M.Sc 
 
Το πρόβλημα της νοθείας των προϊόντων δεν είναι μονάχα τοπικό ελληνικό, όπως πολλοί μπορεί να νομίζουν ότι συσχετίζεται με την ύφεση της ελληνικής οικονομίας αλλά παγκόσμιο. Η νοθεία στα τρόφιμα μπορεί να έχει πολλές μορφές δηλαδή:

Οι θρεπτικές ουσίες που χρειαζόμαστε

Μάθετε ποια είναι η προτεινόμενη ημερήσια πρόσληψη βιταμινών και ιχνοστοιχείων που χρειάζεστε για μια καλύτερη υγεία.

Οι παρακάτω θρεπτικές ουσίες συγκεντρώνονται στο ασβέστιο, στις ίνες, στο μαγνήσιο, στο κάλιο, και στις βιταμίνες Α, C, και Ε, ουσίες που συνήθως εμφανίζουν έλλειψη στους οργανισμούς μας. Αυτά τα συνιστώμενα ποσά θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε την υγεία σας και να μειώσετε τον κίνδυνο χρόνιων ασθενειών.

Αμύγδαλο: το υπερόπλο της διατροφής

Το αμύγδαλο δεν είναι ένας απλός ξηρός καρπός. Το αμύγδαλο, είναι ένα superfood, που για να είμαστε ακριβείς, δεν είναι ανήκει καν στην οικογένεια των ξηρών καρπών, καθώς ουσιαστικά είναι ο σπόρος της αμυγδαλιάς, που κρύβεται μέσα στον καρπό της.

Τα πλαστικά μπουκάλια εμφιάλωσης νερού: πόσο ασφαλή είναι;

Γνωρίζετε ποιους κινδύνους για την υγεία προκαλεί το πλαστικό μπουκάλι του εμφιαλωμένου νερού;
Παρά τις συστάσεις για κατανάλωση εμφιαλωμένου νερού σε περιοχές όπου το νερό της βρύσης είναι ακατάλληλο για πόση, παρά τις διαβεβαιώσεις ότι το εμφιαλωμένο νερού προέρχεται από πηγές, είναι καθαρό, απαλλαγμένο από μικρόβια και ρύπους, εμπλουτισμένο με μέταλλα και ιχνοστοιχεία και συμβάλει στην ομαλή λειτουργία του οργανισμό, εν τούτοις τα πλαστικά μπουκάλια εμφιάλωσης νερού και πόσιμων προϊόντων είναι δυνατόν να περιέχουν επικίνδυνα μέταλλα και χημικές ουσίες που φυσικά καταλήγουν στον οργανισμό μας μετά την κατανάλωση των προϊόντων.

Ψωμί του τοστ: Πόσο υγιεινό είναι;

Ψωμί του τοστ: Πόσο υγιεινό είναι;


Ιδού όσα πρέπει να γνωρίζουμε για το βασικό υλικό του πιο δημοφιλούς κολατσιού.
Τι αλεύρι χρησιμοποιείται;
Το αλεύρι που χρησιμοποιούν οι βιομηχανίες για το ψωμί του τοστ προέρχεται από μαλακά σιτάρια, που σε μεγάλο ποσοστό είναι εισαγόμενα.
Πρόκειται για αλεύρι συγκεκριμένων προδιαγραφών, που θα δώσει όγκο στο ψωμί και θα δημιουργήσει την επιθυμητή «κυψέλωση». Κάθε εταιρεία ζητά από τον μύλο-προμηθευτή…
το αλεύρι που ταιριάζει στη δική της συνταγή.

Μανταρίνι: Το απόλυτα φυσικό υπνωτικό

Πλούσιο σε φυτικές ίνες αλλά και βιταμίνες (Α και C), θωρακίζει τον οργανισμό απέναντι σε ιώσεις και λοιμώξεις. Το μανταρίνι είναι επίσης πολύτιμη πηγή υδατανθράκων, σίδηρου, καροτίνης και φωσφόρου. Αλλά τα «μαγικά» συστατικά του, δεν σταματούν εδώ. Νάτριο, πρωτεϊνες, ασβέστιο, κάλιο, μαγνήσιο αλλά και φολικό οξύ είναι μερικά ακόμη από τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, που απολαμβάνει ο οργανισμός μας σε κάθε μπουκιά μανταρινιού.

Σημάδια ότι ο θυρεοειδής σας δεν λειτουργεί σωστά

Ο θυρεοειδής αδένας μπορεί να επηρεάσει δραματικά πολλές λειτουργίες του ανθρώπινου οργανισμού και ειδικά αν είστε γυναίκα άνω των 35, οι πιθανότητες να εμφανίσετε μια διαταραχή στον θυρεοειδή είναι πολλές. Μάλιστα, σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις αυτές ξεπερνούν το 30%.
Τουλάχιστον 30 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν κάποιο πρόβλημα με το θυρεοειδή τους και οι μισοί από αυτούς δεν το γνωρίζουν καν, σύμφωνα με στοιχεία της Αμερικανικής Εταιρείας Κλινικής Ενδοκρινολογίας, που επικαλείται σε δημοσίευμα του το Fox News.
Οι γυναίκες έχουν 10 φορές περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν πρόβλημα στο θυρεοειδή τους σε σχέση με τους άντρες, αναφέρει η Dr. Robin Miller.

Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Πράσινο τσάι, σύμμαχος υγείας και ευεξίας

Eδώ και αιώνες η κατανάλωση του πράσινου τσαγιού είναι διαδεδομένη σε όλον τον κόσμο. Θεωρείται ένα ευεργετικό αφέψημα με ιδιότητες που κάνουν καλό σε όλον τον οργανισμό. Διαβάστε στο health4you όλα τα πρόσφατα επιστημονικά δεδομένα που κρύβονται στο ποτήρι σας.

Συνταγές: Ισχυρά φυσικά ελιξήρια για πληθώρα προβλημάτων υγείας

Ξερόβηχας: Επιθέματα ζεστά κρύα εναλλάξ. 3 λεπτά ζεστά και 1 λεπτό κρύα, το κάνουμε για 10 λεπτά, τρεις φορές την ημέρα. 
Μπορούμε και πάνω από τα ρούχα με το σεσουάρ ζεστό κρύο εναλλάξ.
Βήχας με φλέμματα: κάνουμε τσάι με λιναρόσπορο. Επειδή είναι άγευστο το τσάι με λιναρόσπορο προσθέτουμε και ένα αρωματικό βότανο. Πίνουμε ένα φλιτζάνι τσάι τρεις φορές την ημέρα..
Βήχας: Σε ένα μεγάλο σχετικά ρεπάνι κάνουμε μία τρύπα και βάζουμε μέσα μέλι. Με ένα καλαμάκι ρουφάμε το ζουμί

Ιγμορίτιδα: Μάθετε το γιατροσόφι που βρίσκεται στην κουζίνα σας

Η χρόνια ιγμορίτιδα είναι μια κοινή κατάσταση κατά την οποία οι κοιλότητες γύρω από τις ρινικές διόδους ( ιγμόρεια ) αναπτύσσουν φλεγμονή και πρήζονται, για τουλάχιστον οκτώ εβδομάδες , παρά τις προσπάθειες θεραπείας . Επίσης είναι γνωστή ως χρόνια ρινοκολπίτιδα και εάν πάσχετε από χρόνια ιγμορίτιδα , μπορεί να είναι δύσκολο να αναπνεύσετε από τη μύτη σας . Η περιοχή γύρω από τα μάτια και το πρόσωπό σας μπορεί να την αισθάνεστε πρησμένη ή μπορεί να πόνο ή πονοκέφαλο.

Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2014

Οι 11 καλύτερες τροφές που ενισχύουν τη μνήμη

Οι τροφές που βοηθούν κατά κύριο λόγο στην ενίσχυση της μνήμης έχουν κόκκινο ή μοβ χρώμα. Αυτό συμβαίνει γιατί το φυτοχημικό που τις χρωματίζει, η ανθοκυάνη, είναι το ίδιο φυτοχημικό που είναι καλό για το μυαλό μας.