Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

105 λόγοι για τους οποίους η ζάχαρη είναι κακή για την υγεία

1. Η ζάχαρη καταστέλλει το ανοσοποιητικό σύστημα
2. Η ζάχαρη μπορεί να προκαλέσει υπερκινητικότητα, άγχος και δυσκολία στην συγκέντρωση.
3. Η ζάχαρη μπορεί να προκαλέσει σημαντική αύξηση των τριγλυκεριδίων.

Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

γιατί δεν μπορείτε να χάσετε βάρος;

Πολλοί άνθρωποι παραπονιούνται ότι δεν μπορούν να χάσουν τα κιλά παρά τα όσα κάνουν για να το πετύχουν. Η βιολόγος Τζόαν Μπορισένκο υποστηρίζει ότι η απάντηση βρίσκεται στην κατάσταση του εντέρου και τα σάκχαρα που κρύβονται στις τροφές.

Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

6 βότανα & μπαχαρικά που μετατρέπουν το νερό σε ελιξίριο

Ένα ποτήρι νερό είναι το καλύτερο ρόφημα για τον οργανισμό σας. Όμως, μπορεί να γίνει ακόμα πιο ωφέλιμο αν προσθέσετε ορισμένα μπαχαρικά με θεραπευτικές ιδιότητες. Με αυτό τον τρόπο θα φτιάξετε ένα υγιεινό ρόφημα, το οποίο θα βελτιώσει την πέψη και θα αποτοξινώσει ολόκληρο τον οργανισμό σας.
Μπορείτε να φτιάξετε και να καταναλώσετε αυτά τα ροφήματα κατά τη διάρκεια της ημέρας.
(Σημείωση: Όπου οι λέξεις είναι πράσινες, υπάρχουν ενεργοί σύνδεσμοι που σας οδηγούν σε περισσότερες πληροφορίες για το κάθε βότανο, μπαχαρικό ή φρούτο)

Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Δεντρολίβανο, το βότανο ενισχύει τις νοητικές ικανότητες και βελτιώνει τη μνήμη κατά 75%

Έχει χρησιμοποιηθεί ως αρωματική ουσία σε καλλυντικά και σε φάρμακα κυρίως για τη γρίπη και τον πονοκέφαλο, αλλά πρόσφατες επιστημονικές μελέτες αποκάλυψαν μία ακόμα καταπληκτική νέα χρήση για το αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου : ενισχύει τις νοητικές ικανότητες και βελτιώνει τη μνήμη κατά 75%.

Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Τα επικίνδυνα συστατικά στις οδοντόκρεμες

Όλο και περισσότεροι οδοντίατροι καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η οδοντόκρεμα που χρησιμοποιούμε για να προστατεύσουμε τα δόντια μας μπορεί στην πραγματικότητα να κάνει κακό στην υγεία μας.
Διάφορες χημικές ουσίες έχουν συνδεθεί κατά καιρούς με προβλήματα στην στοματική κοιλότητα, την καρδιά και όχι μόνο.
Ο Δρ Toby Talbot, ειδικός στην Επανορθωτική Οδοντιατρική και μέλος του Royal College of Surgeons με 35ετή εμπειρία, εξηγεί ποια είναι τα συστατικά που πρέπει να προσέχουμε στις ετικέτες των προϊόντων αυτών.

Νεανικό Αλτσχάιμερ: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Το Αλτσχάιμερ πρώιμης έναρξης, ευρύτερα γνωστό ως νεανικό Αλτσχάιμερ, πλήττει περίπου 200.000 ανθρώπους στις ΗΠΑ.
Η αγαπημένη Αμερικανίδα ηθοποιός Τζούλιαν Μουρ απέσπασε πριν από λίγες ημέρες Χρυσή Σφαίρα για την ερμηνεία της στην ταινία Still Alice. Η Μουρ ενσάρκωσε την Alice Howland, μια ασθενή που έλαβε διάγνωση για Αλτσχάιμερ πρώιμης έναρξης (early-onset Alzheimer’s) σε ηλικία μόλις 50 ετών. Η ταινία αφηγείται τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ίδια αλλά και η οικογένειά της καθώς η μνήμη και η πνευματική της κατάσταση φθίνουν.

Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Πώς θα καταλάβετε ότι σας ανέβηκε το ζάχαρο!

Μια κρίση υπεργλυκαιμίας, όταν δηλαδή η γλυκόζη στο αίμα ξεπερνά τα φυσιολογικά επίπεδα, εκδηλώνεται επειδή δεν παράγεται αρκετή ινσουλίνη από το πάγκρεας ή επειδή το σώμα δεν αξιοποιεί επαρκώς την υπάρχουσα ινσουλίνη.
Τα πρώιμα σημάδια μιας κρίσης υπεργλυκαιμίας είναι τα εξής:

Tο γάλα δεν κάνει καλό στην υγεία – Πρόωροι θάνατοι και κατάγματα

Σε αντίθεση με όσα πιστεύαμε, η κατανάλωση γάλακτος -όταν ξεπεράσει ένα ορισμένο όριο- δεν είναι ωφέλιμη για την ανθρώπινη υγεία ούτε καν για τα οστά.
Συγκεκριμένα, έρευνα σουηδών επιστημόνων του Πανεπιστημίου της Ουψάλα που δημοσιεύεται στην έγκριτη βρετανική ιατρική επιθεώρηση “British Medical Journal” συνδέει το γάλα με πρόωρους θανάτους αλλά και υψηλότερο κίνδυνο για κατάγματα τόσο στους άνδρες, όσο και στις γυναίκες.
Το ίδιο δεν ισχύει με τα γαλακτοκομικά προϊόντα όπως το τυρί και το γιαούρτι.

Φυτικά τρόφιμα που περιέχουν Ω3

Πολλά φυτικά τρόφιμα περιέχουν Ω3 και θα μπορούσαν με ευκολία να ενταχθούν στην καθημερινότητά καλύπτοντας τις ανάγκες μας στα Ω-3 λιπαρά και προσφέροντας όχι μόνο όφελος αλλά και προστασία στην γενικότερη υγεία.
Το Άλφα-λινολενικό οξύ είναι ένα απαραίτητο Ω-3 λιπαρό, που αν και δεν χρειάζεται να καταναλώνουμε σε μεγάλες ποσότητες, είναι σημαντικό να το καταναλώνουμε!

Ποιες είναι οι κύριες πηγές πρωτεΐνης στο φυτικό γεύμα;

Σε μία φυτική διατροφή  δεν είναι καθόλου δύσκολο να λάβουμε την πρωτεΐνη που χρειαζόμαστε αφού όλα τα φυτικά τρόφιμα, από όλες τις ομάδες τροφίμων, περιέχουν πρωτεΐνη.  Παρόλα αυτά είναι σημαντικό να βεβαιωθούμε ότι στα γεύματα συμπεριλαμβάνουμε κύριες πηγές πρωτεΐνης. Ακολουθούν κάποιες Ερωτο-απαντήσεις επί του θέματος.

Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Το γάλα και η "πλύση" εγκεφάλου - Η χειρότερη πηγή Aσβεστίου...

Μήπως αυτό σημαίνει ότι μας έχουν κοροϊδέψει και το γάλα δεν περιέχει ασβέστιο;

Φυσικά όχι. Το γάλα περιέχει πολύ ασβέστιο αλλά σε μια μορφή που είναι πολύ δύσκολο να απορροφηθεί από τον άνθρωπο. Ως αποτέλεσμα το ασβέστιο περνάει από το σύστημα του σώματός μας και εξέρχεται από αυτό σαν άχρηστο.

Σκόρδο: ποιες οι ιδιότητες του και τι μπορεί να προσφέρει στον οργανισμό

Το σκόρδο αποτελεί μέλος της οικογένειας των Άλιουμ, που περιλαμβάνει επίσης το κρεμμύδι. Ξεχωρίζει για την υψηλή περιεκτικότητά του σε ισχυρά θειούχα συστατικά τις σουλφοραφάνες, με σημαντικότερες από αυτές τις θειοσουλφονάτες, τις σουλφοξίδες και τις διθειίνες. Αυτά τα συστατικά είναι υπεύθυνα για τη χαρακτηριστική μυρωδιά του σκόρδου, αλλά και τις ιδιαίτερες δράσεις του στην καλή υγεία του οργανισμού.

Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015

Μαγειρεύοντας το Θάνατο μας!

Μαγειρεύοντας το Θάνατο μας!
Μήπως μαγειρεύετε τον θάνατό σας;
Άρθρο του Γουϊλιαμ Φαλούν στο Life Extension
Οι άνθρωποι στις μέρες μας κατατάσσουν τα τρόφιμα ως υγιεινά ή επικίνδυνα.
Παραβλέπoντας συχνά τα ισχυρά ευρήματα που δείχνουν ότι το μαγείρεμα των τροφίμων έχει πολλά να κάνει με το αν εμποδίζουν ή προκαλούν την ασθένεια.
Ένα παράδειγμα είναι τα ψάρια.
Γνωρίζουμε ότι όσοι τρώνε ψάρια του ωκεανού έχουν λιγότερα καρδιακά επεισόδια … αλλά αν κάποιος τρώει μόνο τηγανητά ψάρια, αυξάνει τον κίνδυνο των καρδιακών παθήσεων. 1,2

Υπερτροφές με λιγότερο από 1 ευρώ; Κι όμως υπάρχουν!

Οι μισθοί και οι συντάξεις συνεχώς συρρικνώνονται, η ανεργία χτυπάει κόκκινο και οι διαθέσιμοι οικονομικοί μας πόροι διαρκώς ελαττώνονται. Το πνεύμα οικονομίας, μπήκε πλέον για τα καλά στη ζωή μας και οι περιττές σπατάλες αποτελούν συνήθεια του παρελθόντος.
Στην εποχή μας ακόμη και το 1 ευρώ έχει μεγάλη αξία. Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πόσα πράγματα μπορείτε να κάνετε με 1 ευρώ στην τσέπη; Κάποιοι θα πουν υποτιμητικά, ότι το 1 ευρώ δεν φθάνει για τίποτα, ούτε για τσίχλες. Ευτυχώς όμως έχουμε αρκετά παραδείγματα για να τους διαψεύσουμε.

Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Σπυράκια: Ένα φυσικό προιόν της κουζίνας μας που τα… σκοτώνει

Και όμως, υπάρχει ένα φυσικό προϊόν που το έχουμε σχεδόν όλοι στο ντουλάπι της κουζίνας μας και μπορεί να βοηθήσει  σημαντικά στο να καταπραύνει τα σπυράκια όταν μας ταλαιπωρούν.
Μιλάμε για το ταπεινό σε όλους μας ξύδι, με τις μεγάλες όμως αντισηπτικές ιδιότητες καθώς είναι φυσικό αντισηπτικό.
Το ξύδι θεωρείται αποτελεσματικό με τα σπυράκια, διότι αφενός σκοτώνει τα βακτήρια που τα προκαλούν και αφετέρου, αποκαθιστά τη σωστή ισορροπία του pH στο δέρμα.