Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Καταναλώνουν αρκετές πρωτεΐνες οι χορτοφάγοι;

Μια πολύ συχνή ερώτηση που ακούν τόσο οι vegetarians όσο και οι vegans είναι το αν λαμβάνουν αρκετή πρωτεΐνη. Ευτυχώς μπορούμε πλέον να απαντήσουμε μια και καλή στο ερώτημα αυτό λόγω μιας έρευνας που σύγκρινε το διατροφικό προφίλ συνολικά 71.751 ανθρώπων.

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

10 λόγοι για να τρώτε περισσότερα καρότα

Τα καρότα είναι κάτι παραπάνω από ένα νόστιμο συστατικό στις σούπες, τις σαλάτες και τους χυμούς. Είναι καλό για τη γενικότερη υγεία του σώματος και ειδικά του δέρματος, των ματιών, του πεπτικού συστήματος και των δοντιών!
Έτσι, αν η γλυκιά γεύση τους δεν σας αρκεί, διαβάστε τους παρακάτω 10 λόγους για να τρώτε περισσότερα καρότα:

Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Η βιταμίνη C μπορεί να σκοτώσει κάθε γνωστό ιό της ανθρωπότητας!

Η βιταμίνη C μπορεί να σκοτώσει κάθε γνωστό ιό της ανθρωπότητας!
αν υποφέρουμε από κόπωση
από μυϊκή αδυναμία
από πόνους στις αρθρώσεις και στους μύες
αν αιμορραγούν τα ούλα μας ή
αν έχουμε εξανθήματα στα πόδια
τότε μπορεί
να έχουμε ανεπάρκεια βιταμίνης C…
τα πάντα -λένε οι ερευνητές-από
το κοινό κρυολόγημα έως και τον καρκίνο δεν μπορούν να αντισταθούν στη θεραπευτική δύναμη της βιταμίνης C
στην πραγματικότητα δεν υπάρχει κανένας γνωστός ιός που μπορεί να επιβιώσει στην παρουσία αυτού του σημαντικούαντιοξειδωτικού

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

5 συνηθισμένες ουσίες που προκαλούν αύξηση βάρους και κατάθλιψη

Άρθρο της συγγραφέως Vani Hary
Ακούμε συνέχεια ότι αν καταναλώνουμε πάρα πολλές θερμίδες, θα πάρουμε βάρος. Υπάρχει όμως και κάτι περισσότερο από αυτό: δεν φταίνε μόνο οι θερμίδες, αλλά και οι χημικές ουσίες στο φαγητό μας που συμβάλλουν στην παχυσαρκία.
Μερικές από αυτές τις χημικές ουσίες – που ονομάζονται «παχυσαρκιογόνα» (obesogens) – αναγκάζουν το σώμα μας να αποθηκεύει λίπος ακόμα κι αν εμείς περιορίζουμε τη λήψη θερμίδων. Το αποτέλεσμα είναι πολύπλοκο:

Πιο επικίνδυνα από όσο γνωρίζουμε κόκκινο κρέας και αλλαντικά

Πιο επικίνδυνα από όσο γνωρίζουμε κόκκινο κρέας και αλλαντικά
Για έναν στους δέκα πρόωρους θανάτους ενοχοποιείται το κόκκινο κρέας, σύμφωνα με την πρώτη μεγάλη μελέτη που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ. Οι ειδικοί συνιστούν σε όσους επιθυμούν να ζήσουν πολλά χρόνια και υγιείς, να αποφεύγουν τη συχνή κατανάλωση κόκκινου κρέατος και ειδικά του επεξεργασμένου.

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Ξεχάστε τα παυσίπονα: Αυτές είναι οι καθημερινές τροφές που σταματούν τον πόνο!!

Βαρεθήκατε να καταφεύγετε στα χάπια κάθε φορά που έχετε πονοκέφαλο, κράμπες ή πόνο στο στομάχι; Η φύση έχει φροντίσει και γι’ αυτό, αφού υπάρχουν πολλά νόστιμα τρόφιμα, που μπορούν να σας ανακουφίσουν από καθημερινούς πόνους…

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Υπερβιταμίνωση: Ποιους κινδύνους «κρύβει» για την υγεία

Οι βιταμίνες είναι απαραίτητες για τη μετατροπή των τροφίμων που καταναλώνουμε σε ενέργεια.
Όταν από τον οργανισμό λείπει κάποια βιταμίνη, εμφανίζονται ασθένειες όπως σκορβούτο, ραχίτιδα κλπ.
Εξίσου βλαπτική για τον οργανισμό όμως, είναι και η υπέρβαση της απαραίτητης για τον οργανισμό ποσότητας βιταμινών.
Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι χρειαζόμαστε μόνο τη συνιστώμενη δόση, την ποσότητα δηλαδή που θα βρει κανείς στα τρόφιμα που καταναλώνει καθημερινά.

Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

5 Γελοίοι Μύθοι Για Το Αγελαδινό Γάλα....

Παρά την αγνή, αθώα και κρεμώδη όψη του, το γάλα έχει μια πολύ πιο σκοτεινή πλευρά και μάλιστα μια που η βιομηχανία γάλακτος και γαλακτοκομικών δε θέλει να ανακαλύψεις. 


Το γάλα είναι κάτι περισσότερο από απλά ένα ποτό, είναι ένα πολιτιστικό φαινόμενο που χρονολογείται εδώ και χιλιάδες χρόνια, αλλά παρόλες τις έρευνες που αποδεικνύουν ότι το γάλα είναι επιβλαβές τόσο για τις ζωές μας όσο και για τις ζωές των αγελάδων, οι μύθοι του γάλακτος ακόμα ηχούν δυνατά και καθαρά. 

Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

Η ουσία που θανατώνει το 90% των καρκινικών κυττάρων

Ο καρκίνος του πνεύμονα είναι μια ασθένεια που χαρακτηρίζεται από ανεξέλεγκτη ανάπτυξη των κυττάρων στους ιστούς του πνεύμονα. Εάν δε θεραπευθεί, ο ανεξέλεγκτος πολλαπλασιασμός μπορεί να εξαπλωθεί και πέραν του πνεύμονα με μια διαδικασία που ονομάζεται μετάσταση σε κοντινό ιστό και τελικά, σε άλλα μέρη του σώματος.

Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Αυξημένο ουρικό οξύ: Πώς θα το καταλάβετε

Τα αυξημένα επίπεδα ουρικού οξέος στο αίμα (>7mg/dl) είναι γνωστά και ως υπερουριχαιμία.
Για την αύξηση του ουρικού οξέος ευθύνονται συστατικά των τροφίμων που ονομάζονται πουρίνες, οι οποίες βρίσκονται στα τρόφιμα και μετατρέπονται σε ουρικό οξύ μέσα στον οργανισμό.
Η συσσώρευση ουρικού οξέος στο αίμα συνδέεται με την αδυναμία αποβολής του μέσω των ούρων ή με την αυξημένη παραγωγή του από τον οργανισμό.

7 νόστιμες υπερτροφές του Μαρτίου!!!

Όσο περισσότερο προτιμάτε τα φρούτα και τα λαχανικά που βρίσκονται στην εποχή τους, τόσο πιο υγιεινή και βιταμινούχα γίνεται η διατροφή σας, ωφελώντας την υγεία σας με διάφορους τρόπους. Αναζητήστε, λοιπόν τις παρακάτω τροφές στα ράφια του σούπερ μάρκετ και απολαύστε τις φρέσκες γεύσεις της εποχής στα πιάτα σας.

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Αντιφλεγμονώδεις τροφές

Πώς θα κρατήσετε νεανικό κάθε μέρος του σώματός σας

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη που εκπονήθηκε από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο UCLA της Καλιφόρνια, κάθε όργανο του σώματός μας γερνά με διαφορετικό ρυθμό. Μπορούμε όμως να αναστείλουμε τη διαδικασία της γήρανσης υιοθετώντας μερικές απλές και στοχευμένες στρατηγικές.

Οι 8 καλύτεροι τρόποι για την πρόληψη των φλεγμονών

Άρθρο της δρος Amy Shah
Οι χρόνιες φλεγμονές αποτελούν την υποκείμενη αιτία πολλών ασθενειών, όπως ο διαβήτης, η υπέρταση, η αρθρίτιδα, ο καρκίνος, οι καρδιαγγειακές παθήσεις και άλλες. Μειώνοντας τις χρόνιες φλεγμονές στο σώμα σας αντιμετωπίζετε όλες αυτές τις ασθένειες ταυτόχρονα, ενώ θα αισθάνεστε περισσότερη ενέργεια, θα δείχνετε καλύτερα και θα χάσετε βάρος.
Τι είναι όμως η φλεγμονή και πώς μπορούμε να την εμποδίσουμε να προκαλέσει προβλήματα που κυμαίνονται από την αύξηση του σωματικού βάρους έως σοβαρές ασθένειες;