Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Τελικά τρώμε καρκίνο: Δείτε τις επικίνδυνες τροφές

H παρακάτω ανακοίνωση του Νίκου Κατσαρού, προέδρου του ΕΦΕΤ, επιβεβαιώσει και ανοίγει τα μάτια του καταναλωτικού κοινού για τους διατροφικούς κινδύνους σε σχέση με τον καρκίνο, που υπάρχουν στην καθημερινότητά μας!

Κυριακή 10 Μαΐου 2015

Φυτικές και άκρως ωφέλιμες πρωτεΐνες!

Όλοι χρειαζόμαστε πρωτεΐνες για να επιβιώσουμε. Υπάρχει όμως μία συχνή παρανόηση ότι χρειαζόμαστε όλες μας τις πρωτεΐνες από το κρέας, το γάλα και γενικώς τα ζωικά προϊόντα. Πρόκειται για εντελώς λανθασμένη άποψη ενώ μάλιστα οι έρευνες δείχνουν ότι το κρέας ως πηγή πρωτεϊνών μπορεί να βλάψει σημαντικά την υγεία μας.

Ποια είναι τα αίτια πόνου στον αυχένα;

Της Dr. Αναστασία Μοσχοβάκη

Πάνω από το 15% των ασθενών που επισκέπτονται τους οικογενειακούς τους ιατρούς σύμφωνα με μελέτες παραπονούνται για πόνο στον αυχένα. Η συχνότητα του πόνου κορυφώνεται στην ηλικία των πενήντα ετών και παρατηρείται συχνότερα σε γυναίκες παρά σε άντρες.

Ο πόνος μπορεί να εντοπίζεται στην οπίσθια περιοχή του αυχένα ή να περιλαμβάνει τον ώμο, το κεφάλι, τον βραχίονα, το αντιβράχιο, ολόκληρο το χέρι. Υπάρχει συχνά περιορισμός των κινήσεων του αυχένα, ενώ ο ασθενής μπορεί να εμφανίζει μούδιασμα τοπικά.

Σάββατο 9 Μαΐου 2015

Άλλη μια έρευνα συνδέει το γάλα με τον καρκίνο

Νέα έρευνα πραγματοποιήθηκε από το πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια σε συνεργασία με τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ, το Ινστιτούτο Πρόληψης του Καρκίνου των Η.Π.Α. και το Ινστιτούτο Έρευνας για τον καρκίνο του Στάνφορντ.
Τα πρώτα αποτελέσματα της έρευνας ανακοινώθηκαν στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Ουρολογικής Εταιρείας, και με βάση αυτά, η έρευνα έρχεται να συσχετίσει τα υψηλά ποσά ασβεστίου με τον καρκίνο του προστάτη.

Vegan Γιατροί μιλούν για τα οφέλη της Φυτοφαγίας

Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

12ετής έρευνα δείχνει ότι οι χορτοφάγοι έχουν λιγότερες πιθανότητες να πάθουν καρκίνο

Έρευνα που διήρκησε 12 χρόνια και πραγματοποιήθηκε σε 60.000 Βρετανούς, οι μισοί από τους οποίους ήταν χορτοφάγοι, δείχνει ότι οι χορτοφάγοι έχουν λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο απ’ ότι οι κρεατοφάγοι. 

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από τη Δρ. Ναόμι Άλεν, μία επιδημιολόγο του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, μαζί με συνεργάτες της από το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Νέα Ζηλανδία, και δημοσιεύτηκε στις 16 Ιουνίου στο British Journal of Cancer.

Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Πως το παιδί θα μάθει να τρώει λαχανικά;

Της Ελένης Κουή

Aπό τις πιο δύσκολες αποστολές για μια μητέρα είναι να μάθει στο παιδί της να τρώει τις σωστές τροφές, μία από τις οποίες είναι και τα λαχανικά. Η συγκεκριμένη ομάδα τροφών δεν αποτελεί την νούμερο ένα επιλογή για τα παιδιά, ούτε υπάρχουν στιγμές που τη λιγουρεύονται, όπως θα επιθυμούσαν όλες οι μαμάδες! Επειδή όμως είναι απαραίτητα και θρεπτικά, πρέπει να βρούμε διάφορους έξυπνους τρόπους για να το κάνουμε να τα αγαπήσει.

 
1. Πούλησέ τα σωστά!
 
Ξεχώρισε ποια είναι τα δυνατά σημεία στην ομάδα των λαχανικών και επένδυσε σε αυτά. Αν ξεκινήσεις με την πεποίθηση ότι το μπρόκολο θα κάνει θραύση στην καρδιά του παιδιού σου, δεν ξεκινάς καλά. Προώθησε πρώτα το καρότο που έχει γλυκιά γεύση και αποδεδειγμένα ανοίγει με επιτυχία το χορό των λαχανικών. Και εντάξει, αν δε φάει και σπαράγγια δεν έγινε και τίποτα.

Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Η φύση των τοξινών και ο φυσικός τρόπος αποβολής τους από το σώμα

Όλοι οι άνθρωποι έχουν τοξίνες στο φυσικό τους σώμα. Μερικές κληρονομούνται απ’ την μητέρα κατά την διάρκεια της κύησης. Άλλες είναι επίκτητες και προ­έρχονται από την χορήγηση ιατρικών σκευασμάτων, λιπασμάτων, συντηρητικών, επεξεργασμένων τροφών και εισπνοή μολυσμένου αέρα. Όλ’ αυτά τα στοιχεία έχουν κάτι κοινό μεταξύ τους: περιέχουν χημικά που δεν μπορούν ν’ αφομοιωθούν απ’ το ανθρώπινο σώμα, και αντιμετωπίζονται σαν δηλητήρια.

Πως η ολική νηστεία επαναφέρει το ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθά τους καρκινοπαθείς

Μόλις τρεις ημέρες αυστηρής νηστείας είναι αρκετές για να αναζωογονηθεί πλήρως το ανοσοποιητικό μας σύστημα, ανεξαρτήτως ηλικίας, σύμφωνα με νέα επαναστατική μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια (USC).
Οι διατροφολόγοι κατακρίνουν αυτές τις δίαιτες – άλλες απαγορεύουν εντελώς το φαγητό και επιτρέπουν μόνο νερό, χυμούς και σούπες και άλλες επιτρέπουν ελάχιστο αριθμό θερμίδων – όμως η νέα μελέτη δείχνει ότι όταν το σώμα στερείται τόσο πολύ ενεργοποιούνται τα βλαστοκύτταρα ώστε να παράγουν περισσότερα λευκά αιμοσφαίρια.

Κυριακή 3 Μαΐου 2015

Το κρέας υπεύθυνο για πολλές μορφές καρκίνου και καρδιοπάθειες

Τα κύρια συστατικά που περιέχονται στο κρέας και είναι υπεύθυνα για τυχών διαταραχές στη υγεία μας είναι τα εξής:
Τοξίνες αποσύνθεσης και συντήρηση
Ως γνωστόν βάσει των φυσικών νόμων, μετά τον θάνατο ξεκινάει ακαριαία η διαδικασία αποσύνθεσης της σάρκας, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται επικίνδυνες τοξίνες, όπως η πτωμαΐνη. Πρόκειται για μια διαδικασία μη αναστρέψιμη, και οι μόνοι τρόποι καθυστέρησης (στο βαθμό που αυτό είναι δυνατό) είναι η ψύξη του κρέατος, η οποία τις περισσότερες φορές κρίνεται ανεπαρκής, και οι κτηνοτρόφοι καταφεύγουν συνήθως στη χρήση χημικών, τα οποία επίσης βοηθούν στη διατήρηση του κόκκινου χρώματος της αποσυντιθέμενης σάρκας.

Αυξήστε τις φυτικές ίνες με 10 τροφές

Με πρωταγωνιστικό ρόλο στα φρούτα και τα λαχανικά, οι ευεργετικές φυτικές ίνες αποτελούν απαραίτητα στοιχεία της διατροφής και της υγείας μας, που όμως πολλοί δεν λαμβάνουν σε επαρκείς ποσότητες.Με το «μαγικό» ραβδάκι τους, οι φυτικές ίνες μπορούν να μειώσουν το σάκχαρο του αίματος, να ρίξουν τα επίπεδα της χοληστερίνης δεσμεύοντας μεγαλύτερο μέρος της και εμποδίζοντας τον οργανισμό να το απορροφήσει, να βοηθήσουν στην καλύτερη λειτουργία του εντέρου και τη διατήρηση της σιλουέτας μας, να αποτρέψουν την εμφάνιση αιμορροΐδων, ενώ δρουν και ενάντια στον καρκίνο του παχέος εντέρου.

Κατάλληλες οι χορτοφαγικές δίαιτες!

 Η Αμερικανική Εταιρεία Διαιτολογίας (American Dietetic Association, ADA) εξέδωσε την τελευταία επίσημη θέση σε ότι αφορά τις χορτοφαγικές (vegetarian) και τις αποκλειστικά χορτοφαγικές (vegan) δίαιτες.

4 παθήσεις που μπορείτε να νικήσετε μέσω της άσκησης

Πώς μπορεί η άσκηση να μας βοηθήσει να προλάβουμε ή να αντιμετωπίσουμε 5 συχνές παθήσεις και τι πρέπει να προσέχουμε σε κάθε περίπτωση; Ποια είναι η ιδανική μορφή άσκησης στην περίπτωση που υποφέρουμε από κάποια πάθηση όπως π.χ. άσθμα ή διαβήτη; Τι πρέπει να αποφεύγουμε και πώς θα γυμναστούμε με ασφάλεια; Οι απαντήσεις ακολουθούν…

Σάββατο 2 Μαΐου 2015

Ο μύθος των ζωικών πρωτεϊνών

Αρκετοί άνθρωπο πιστεύουν ότι ο λόγος για τον οποίο όλο και μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού είναι πλέον παχύσαρκο είναι οι αμυλούχες τροφές. Θεωρούν μάλιστα ότι αν αντικαταστήσουμε το άμυλο και την ζάχαρη με κρέας και αβγά το πρόβλημα θα μπορούσε εύκολα να λυθεί.

απλά βήματα για να χαλαρώσετε από το στρες

Ένας πολύ χρήσιμος τρόπος για να αντιμετωπίσετε το άγχος σας είναι να ελέγξετε την αναπνοή σας. Η ένταση ενός ανθρώπου καθρεφτίζεται στον τρόπο που αναπνέει. Όταν είμαστε ήρεμοι και ικανοποιημένοι, η αναπνοή μας είναι αργή και ρυθμική, ενώ, όταν είμαστε ανήσυχοι, η αναπνοή μας είναι γρήγορη και ρηχή. Αυτή η αγχώδης αναπνοή μπορεί να κάνει το σώμα μας να τρέμει, να προκαλέσει ζάλη ή μουδιάσματα. Αυτά τα συμπτώματα μπορούν γρήγορα να αντιμετωπιστούν διορθώνοντας την αναπνοή μας.