Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

Πολύποδας εντέρου: Ποια είναι τα συμπτώματα

Ο πολύποδας είναι μια μικρή μάζα κυττάρων που εμφανίζεται σε διάφορα σημεία, όπως το στομάχι, η μύτη, η ουροδόχος κύστη ή το έντερο, και γενικότερα όπου υπάρχουν βλεννογόνοι στο σώμα.
Ο πολύποδας του εντέρου συγκεκριμένα είναι στις περισσότερες περιπτώσεις ακίνδυνος, όμως δεν αποκλείεται σταδιακά να εξελιχθεί σε καρκίνο.

Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015

Πέτρες στα νεφρά: Ποιες είναι οι απαγορευμένες τροφές

Οι βλαβερές διατροφικές συνήθειες συμβάλλουν στη δημιουργία στέρεων σχηματισμών στον ουρικό σωλήνα και τα νεφρά.
 Υπολογίζεται ότι το 80% της πέτρας των νεφρών αποτελείται από κοιτάσματα ασβεστίου.

Τα σημάδια που δείχνουν ότι το σώμα σας δεν «ανέχεται» τη γλουτένη

Η γλουτένη δεν είναι κάτι που πρέπει ο κόσμος να φοβάται, λένε οι εμπειρογνώμονες. Και αυτό επειδή δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι ευαισθησία στη γλουτένη.
Αν βρίσκεστε σε μια σύγχυση και δεν ξέρετε αν πρέπει να τρώτε προϊόντα με γλουτένη, δεν είστε μόνοι. Όπως πολλοί άνθρωποι, έχετε ίσως ακούσει πολλά σχετικά με αυτήν. Ωστόσο, εκατομμύρια άτομα στον κόσμο πηγαίνουν «ανάποδα», προσπαθώντας να την αποφύγουν

Αυχενικό σύνδρομο: Πως θα σηκώσετε κεφάλι!

Ο πόνος στον αυχένα, όσο και αν φαίνεται περίεργο, δεν κρύβει μια πάθηση αλλά αποτελεί ένα ακόμη σύμπτωμα του έντονου άγχους και του στρες. Και για του λόγου του αληθές ο έντονος πόνος ή η αίσθηση του άκαμπτου αυχένα εκδηλώνεται εντονότερα μετά από μια ημέρα γεμάτη πίεση. Συνήθως ο πόνος αποχωρεί μετά από ξεκούραση.
Πως θα καταπολεμήσουμε τους πόνους ώστε να σηκώσουμε ψηλά το κεφάλι; Ποια συμπτώματα  κρούουν των κώδωνα του κινδύνου ότι κάτι δεν πάει καλά;Απαντήσεις στο επιστημονικό άρθρο που ακολουθεί

Αποξηραμένα φρούτα για κάθε πρόβλημα υγείας!

Τα αποξηραμένα φρούτα δεν είναι μόνο γευστικά αλλά αποτελούν και γιατρικό για πάσης φύσεως πρόβλημα! Διάβασε που μπορούν να σε βοηθήσουν σταφίδες, βερύκοκα, κράνμπερις, σύκα κι άλλα αποξηραμένα φρούτα, τις ιδιότητες των οποίων ίσως αγνοείς. Κόπωση, αναιμία, δυσκοιλιότητα, ακόμη και πόνοι στις αρθρώσεις έχουν τη λύση τους στη… διατροφή!

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

η ζάχαρη “σκοτώνει” την καλή χοληστερόλη

Η τροφή που «σκοτώνει» την καλή χοληστερόλη και προκαλεί καρδιοπάθειες.
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Γουόρικ στην Αγγλία διαπίστωσαν ότι ένα συστατικό που καταναλώνουμε καθημερινά μετατρέπει την «καλή» χοληστερόλη (HDL) σε «κακή» (LDL), με αποτέλεσμα να αυξάνεται σημαντικά ο κίνδυνος καρδιαγγειακών επιπλοκών

Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

"Σύλλογος διατροφολογων ανακοίνωσε: μπορούμε να ζήσουμε χωρίς κρέας και γαλακτοκομικά και μάλιστα πιο υγιείς!"

Επίσημα πλέον ο σύλλογος διατροφολογων ανακοίνωσε ότι μπορούμε να ζήσουμε χωρίς κρέας και γαλακτοκομικά και μάλιστα να είμαστε και πιο υγιείς...
Παρότι η συγκεκριμένη ανάρτηση δεν αφορά στο Δρ Κων/νο Μουρούτη, αποτελεί κατά κάποιο τρόπο δικαίωση και απάντηση, στις πάμπολες επιθέσεις και τον ανελέητο πόλεμο που δέχτηκε και δέχεται κατά καιρούς από ορισμένους διατροφολόγους για την επάρκεια ή όχι, μιας απόλυτα φυτοφαγικής διατροφής .
Ευχαριστούμε τη φίλη μας Ηρώ Λαβεντζάκη που το βρήκε

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Πώς να προσέχετε την πλάτη σας!

Επειδή η πλάτη είναι ένα ευαίσθητο αλλά και σοβαρό σημείοτου σώματός σας, θα πρέπει οπωσδήποτε να την προσέχετε τόσο στην στάση της, όσο κι αν προκύψει κάποιος πόνος. Οπότε για παν ενδεχόμενο και για να μην συμβεί κάτι κακό εσείς κάντε τα εξής:
 
1. Διατάσεις, διατάσεις και πάλι διατάσεις.
2. Όταν εργάζεστε καθιστός θα πρέπει η στάση του σώματός σας να είναι όρθια με την πλάτη τεντωμένη. Εάν εργάζεστε όρθιος θα πρέπει να στέκεστε με τα πόδια ανοιχτά όσο και το εύρος των ώμων και να διαμοιράζετε το βάρος εξίσου και στα δύο πόδια.

Πρήξιμο στα δάχτυλα των χεριών: Τι μπορεί να δείχνει

Το πρήξιμο στα δάχτυλα είναι ένα σύνηθες σύμπτωμα που οφείλεται συνήθως σε αθώες αιτίες. Όταν όμως συνδυάζεται με τον πόνο ή άλλες ενοχλήσεις, μπορεί να αποτελεί ένδειξη για πρόβλημα υγείας που δεν έχετε αντιληφθεί.
Δείτε έξι συνήθεις λόγους που εκδηλώνεται το πρήξιμο στα δάχτυλα και πότε είναι ανησυχητικό.

Η έλλειψη βιταμίνης D συνδέεται με την Σκλήρυνση Κατά Πλάκας!!!

Η έλλειψη βιταμίνης D συνδέεται με την Σκλήρυνση Κατά Πλάκας!!!
Οι άνθρωποι που είναι γενετικά επιρρεπείς σε χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας (ΣΚΠ), σύμφωνα με μια νέα μεγάλη μελέτη.
Τα ευρήματα, που βασίστηκαν στο προφίλ DNA από δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους ευρωπαϊκής καταγωγής, έρχονται να προσθέσουν στους ήδη υπάρχοντες επιστημονικούς ισχυρισμούς ότι η συγκεκριμένη βιταμίνη παίζει ρόλο στην ΣΚΠ.

αποτοξίνωση ήπατος και χολής

Η αποτοξινωση διαρκεί μία εβδομάδα και γίνεται πάντα κατά την χάση-ελάττωση της σελήνης
Πρέπει να γίνει συνέχεια για 6 έως 12 μήνες ανάλογα με τους χολόλιθους.
Συνιστάται τουλάχιστον 6 έως 8 μήνες για μεγάλα αποτελέσματα. Από την μία αποτοξίνωση στην άλλη μεσολαβούν τρεις εβδομάδες
Ο υδροκαθαρισμός του παχέως εντέρου είναι πολύ χρήσιμος.

Οι πληροφορίες είναι από το Βιβλίο του ANDREAS MORITZ – ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΗΠΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΟΛΗΣ εκδόσεις «Διόπτρα»)

Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

Γλυκαιμικός δείκτης και γλυκαιμικό φορτίο

Ο γλυκαιμικός δείκτης (ΓΔ) μας δείχνει πόσο αυξάνουν τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα, 2 με 3 ώρες μετά την κατανάλωση ενός τροφίμου που περιέχει 50 γραμμάρια υδατάνθρακες, σε σύγκριση με ένα τρόφιμο αναφοράς (γλυκόζη ή λευκό ψωμί).O ΓΔ παρέχει μέτρο της ποιότητας των υδατανθράκων σε μια κλίμακα από 0 έως 100 και δεν αναφέρεται στην ποσότητα. Δηλαδή ο ΓΔ παραμένει ίδιος είτε μιλάμε για κατανάλωση 10 γραμμαρίων υδατάνθρακα είτε για 100.
Μια ακόμη σημαντική έννοια που πρέπει να διευκρινιστεί είναι αυτή του γλυκαιμικού φορτίου (ΓΦ), η οποία αναφέρεται στην ποσότητα των υδατανθράκων που καταναλώνει ένα άτομο σε συνδυασμό με τον γλυκαιμικό δείκτη. Το γλυκαιμικό φορτίο των τροφίμων προκύπτει εάν πολλαπλασιάσουμε τον γλυκαιμικό δείκτη της τροφής επί την περιεκτικότητά της σε υδατάνθρακες και διαιρέσουμε με το εκατό

Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

Αιμορροΐδες τέλος με αυτές τις 5 σπιτικές λύσεις

Οι αιμορροΐδες επηρεάζουν περισσότερο από το 75% του γενικού πληθυσμού με τα άτομα που είναι ηλικίας 45-65 ετών να είναι πιο επιρρεπή.
Οι αιμορροΐδες είναι ουσιαστικά οι φλέβες στον πρωκτό και το ορθό έντερο, οι οποίες πρήζονται. Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που προκαλούν αυτό το πρήξιμο, όπως το οικογενειακό ιστορικό, μια διατροφή χαμηλή σε φυτικές ίνες, η έντονη εργασία, το σωματικό βάρος, οι διατροφικές αλλεργίες, ο καθιστικός τρόπος ζωής, η εγκυμοσύνη και η πολύωρη ορθοστασία

Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

Τι προκαλούν η ζάχαρη και το άσπρο αλεύρι στο σώμα

Η ζάχαρη δεν προσφέρει τίποτα στον οργανισμό πέραν των θερμίδων. Όμως για να μεταβολιστεί καταναλώνονται θρεπτικά συστατικά και φορτώνεται ο οργανισμός με τοξίνες που έχει η ζάχαρη εξαιτίας της επεξεργασίας της.
Η αφαίρεση του πίτουρου και του σπέρματος από το σιτάρι, το απογυμνώνει από τις βιταμίνες Β, τις πρωτεΐνες, το ασβέστιο, το μαγνήσιο και το φώσφορο και το κάνει να προσφέρει στον οργανισμό μόνο άμυλο.
Έτσι, όταν τρώμε ζάχαρη και άσπρο (κεκαθαρμένο) αλεύρι συμβαίνουν τα εξής:
Για να γίνει ο μεταβολισμός τους χρειάζονται βιταμίνες Β, φωσφόρος και μαγνήσιο. Αφού αυτά τους έχουν αφαιρεθεί, πρέπει ο οργανισμός να κάψει τα δικά του αποθέματα για να μεταβολίσει το αλεύρι και τη ζάχαρη. Έτσι, προκαλείται στον οργανισμό έλλειψη βιταμινών και ιχνοστοιχείων. Η έλλειψη βιταμίνης Β προκαλεί κούραση, κατάθλιψη, νευρικότητα, ιδιοτροπίες, μουδιάσματα (εικόνα ήπιου αλκοολισμού). Η έλλειψη ιχνοστοιχείων προκαλεί κακή επούλωση τραυμάτων και τερηδόνα μεταξύ άλλων

Τα πέντε ισχυρότερα αντιφλεγμονώδη βότανα

Τα πέντε ισχυρότερα αντιφλεγμονώδη βότανα