Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

«Γκρεμίζοντας» ένα μύθο… αυτόν του πόσιμου κολλαγόνου

Υγρό Πόσιμο Κολλαγόνο ως συμπλήρωμα διατροφής!

Κολλαγόνο, η «κόλλα» του σώματος

Tο κολλαγόνο είναι μια πρωτεΐνη που αποτελεί βασικό συστατικό του συνδετικού ιστού (περιτονίας) του σώματός μας. Ο συνδετικός ιστός υπάρχει παντού μέσα μας, καθώς συνδέει τα όργανα μεταξύ τους (έτσι πχ κρατιούνται σταθερά στη θέση τους, μέσα στον θώρακα και την κοιλιά), συνδέει τις ίνες των ιστών μεταξύ τους μέσα στα όργανα, καθώς και τα κύτταρα μεταξύ τους μέσα στις ίνες των ιστών. Ουσιαστικά, όλο το σώμα μας (ακόμα και τα οστά) χτίζεται πάνω, γύρω και μέσα στην περιτονία, όπως τα τούβλα «γεμίζουν» τον τσιμεντένιο σκελετό για να φτιαχτεί ένα σπίτι.

οι ισχυρότερες αποτοξινωτικές τροφές του φθινοπώρου

Οι διακοπές τελείωσαν και, συνήθως, οι περισσότεροι από εμάς έχουμε ακολουθήσει μια πιο χαλαρή διατροφή, έχουμε πιει περισσότερα ποτά και έχουμε ξενυχτήσει. Τώρα λοιπόν, μπορούμε να ξεκινήσουμε σταδιακά μια ήπια αποτοξίνωση του οργανισμού μας που μπορεί να διαρκέσει από μια εβδομάδα μέχρι και όλη την εποχή του Φθινοπώρου. Οι λαϊκές αγορές γίνονται καταπράσινες και η φύση μας υποδεικνύει ότι αυτή είναι μια ιδανική εποχή για διατροφική αποτοξίνωση.

Ιδανικές τροφές της εποχής για αυτό το σκοπό είναι:

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Διατροφικά... ηρεμιστικά στο συρτάρι σας

Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα λόγω της  οικονομικής κρίσης, οι αυξημένες επαγγελματικές απαιτήσεις δημιουργούν καθημερινά στρες και ένα αίσθημα ανασφάλειας.

Εστιάζοντας στο πεδίο της διατροφής μπορούμε να πούμε ότι κι αυτή, στο βαθμό που της αναλογεί, μπορεί να παίξει ρόλο στη μείωση του άγχους. Υπάρχουν κάποιες τροφές που μπορείτε να τις έχετε στο συρτάρι  του γραφείου σας και να τις καταναλώνετε σαν ένα υγιεινό και "αγχολυτικό" σνακ.

Οφέλη της υγείας μας από τα καρύδια – Ας γνωρίσουμε τα καρύδια

Πολλές φορές, οι πιο απλές τροφές είναι οι καλύτερες για την υγεία μας, πράγμα που σίγουρα ισχύει στην περίπτωση των καρπών με κέλυφος, στους οποίους η μητέρα φύση έχει δημιουργήσει ένα σχεδόν τέλειο πακέτο πρωτεϊνών, υγιεινών λιπών, φυτικών ινών, φυτικών στερολών, αντιοξειδωτικών, καθώς και πολλών βιταμινών και μεταλλικών στοιχείων.

Αθλητισμός και καρδιά: Τι πρέπει να προσέχουμε

Ο αθλητισμός είναι ίσως ο καλύτερος τρόπος για να έχουμε καλή φυσική κατάσταση, που θεωρείται ακρογωνιαίος λίθος για την υγεία. Σε οποιαδήποτε αθλητική δραστηριότητα η καρδιά έχει έναν από τους σημαντικότερους ρόλους. Τι πρέπει να προσέχουμε, λοιπόν, πριν ξεκινήσουμε τη συστηματική άθληση; 

Η άθληση είναι πολλαπλά ωφέλιμη για την υγεία του ανθρώπου, με θετική επίδραση στην ψυχοσυναισθηματική ισορροπία, στο μυοσκελετικό και το καρδιοαγγειακό σύστημα καθώς και στον ανοσολογικό μηχανισμό.

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Τι συμβαίνει στο σώμα μετά την κατανάλωση ενός Red Bull;

Ένα νέο infographic που έγινε από την ιστοσελίδα Personalise.co.uk αποκαλύπτει τι συμβαίνει στο σώμα 10 λεπτά, 15-45 λεπτά, 30-50 λεπτά, μία ώρα, 5-6 ώρες, 12 ώρες και 12-24 ώρες μετά από την κατανάλωση ενός Red Bull!
 
Από τα πρώτα 10 λεπτά αυξάνεται ο καρδιακός ρυθμός και η αρτηριακή πίεση ενώ τις τελικές 12-24 ώρες το σώμα αρχίζει να αισθάνεται συμπτώματα στέρησης, συμπεριλαμβανομένων πονοκεφάλων, ευερεθιστότητας και δυσκοιλιότητας.

Κρέας και τυρί κόβουν χρόνια από τη ζωή μας

Νέα έρευνα του University of Southern California, υποδεικνύει ότι η κατανάλωση υψηλών επιπέδων ζωικών πρωτεϊνών θα μπορούσε να είναι καταστροφική για την υγεία.
Η κατανάλωση ενός χάμπουργκερ, ή άλλων μορφών ζωικής πρωτεΐνης αυξάνει τα επίπεδα της αυξητικής ορμόνης IGF-1 στον ανθρώπινο οργανισμό. Στα παιδιά, η IGF-1 βοηθά στην ανάπτυξη αλλά στην ενήλικη ζωή τα υψηλά επίπεδα της ορμόνης έχουν συνδεθεί με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου και νόσων που συνδέονται με την ηλικία, σύμφωνα με έρευνα του από το University of Southern California.

Πώς συνδέεται η κατανάλωση κρέατος με τον καρκίνο;

Νέα έρευνα δείχνει ότι ο διατροφικός μας στόχος για τη νέα χρονιά πρέπει να είναι η μειωμένη κατανάλωση κρέατος, καθώς έτσι θα προστατευθούμε αποτελεσματικότερα από τον καρκίνο.
Ο συντάκτης της σχετικής μελέτης Γουίλιαμ Γκραντ μελέτησε τον αριθμό των περιστατικών καρκίνου σε 157 διαφορετικές χώρες και ανέλυσε τις διατροφικές συνήθειες κάθε πληθυσμού. Παράλληλα, αναζήτησε πιθανούς παράγοντες κινδύνου για τον καρκίνο, όπως το προσδόκιμο ζωής.

Παρενέργειες, βλάβες και θάνατοι από το εμβόλιο Gardasil

Το Gardasil, το εμβόλιο του ιού των κονδυλωμάτων (HPV) της Φαρμακοβιομηχανίας Merck, που χορηγείται με ένδειξη την υποτιθέμενη πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, χορηγείται ήδη στην Αμερική απ’ τις 29 Ιουνίου του 2006.

Έως το τέλος του 2006 το Σύστημα Αναφοράς Ανεπιθύμητων Ενεργειών Εμβολίων (VAERS) του Αμερικάνικου Οργανισμού Φαρμάκων και Τροφίμων (FDA) δέχτηκε τουλάχιστον 385 αναφορές ανεπιθύμητων ενεργειών για το Gardasil. 

Παιδί και παθητικό κάπνισμα

Όλοι γνωρίζουμε ότι το κάπνισμα βλάπτει και όλοι οι γονείς που καπνίζουν αντιλαμβάνονται ότι τα παιδιά τους γίνονται αυτόματα παθητικοί καπνιστές. Αυτό που ίσως δεν έχουν κατανοήσει πλήρως είναι οι ακριβείς επιπτώσεις και οι πιθανοί κίνδυνοι που μπορούν τα παιδιά να διατρέχουν, ακόμα κι όταν οι καπνιστές γονείς δεν εκπνέουν τον καπνό τους απευθείας πάνω τους, απλά υπάρχουν στον χώρο.

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Αποδεδειγμένα αποτελεσματική συνταγή: Καθαρίστε τα αιμοφόρα αγγεία από την κακή χοληστερόλη σε 40 μέρες!

Ελευθερώστε το σώμα σας από τις τοξίνες στο αίμα και βελτιώστε την ελαστικότητα των αιμοφόρων αγγείων καθαρίζοντας τα από τα στρώματα χοληστερόλης.Είναι προτιμότερο να το κάνετε τακτικά.
Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με διάφορους τρόπους:οι μέθοδοι της παραδοσιακής ιατρικής,η εφαρμογή φαρμάκων,η πλασμαφαίρεση και ακόμα ο καθαρισμός των αγγείων με λέιζερ.

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Κι όμως το αλάτι κρύβεται παντού. Ποιες τροφές να προσέχεις..

Υπέυθυνο για την αύξηση της αρτηριακής πίεσης, του σωματικούς βάρους και των καρδιακών προβλημάτων, το αλάτι σε μεγάλη ποσότητα είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο για την υγεία. Μάλιστα όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί, τα επίπεδα αλατιού που καταλώνει ο Δυτικός πολιτισμός καθημερινά είναι τριπλάσια από τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη.

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Τα 7 λαχανικά με τη μεγαλύτερη συγκέντρωση πρωτεΐνης

Θα φανταζόσουν ποτέ ότι μία σαλάτα με φρέσκα λαχανικά θα μπορούσε να θεωρηθεί πρωτεινούχο γεύμα;

Τα λαχανικά σε γενικές γραμμές είναι γνωστά για τη μεγάλη ποσότητα φυτικών ινών και αντιοξειωτικών στοιχείων που περιέχουν. Παρόλα αυτά, υπάρχουν 7 λαχανικά με τη μεγαλύτερη συγκέντρωση φυτικής πρωτεΐνης, η οποία είναι κατάλληλη για όσους γυμνάζονται ή θέλουν να αδυνατίσουν.

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

Η μυστική λιποδιαλυτική ιδιότητα των μανιταριών

Τα μανιτάρια είναι βρώσιμοι μύκητες και προέρχονται από τα φυτά χωρίς χλωροφύλλη. Αν και διαφέρουν σε μεγάλο βαθμό στο χρώμα, στην υφή, στο σχήμα και στις ιδιότητες τους, τα οφέλη των μανιταριών για την υγεία είναι τεράστια.
 
Όχι μόνο μπορούν τα μανιτάρια να σας κάνουν μεγαλύτερους και να σας προστατέψουν από ασθένειες και λοιμώξεις, αλλά είναι επίσης γεμάτα πρωτεΐνες, βιταμίνες, μέταλλα, αμινοξέα, αντιβιοτικά, και αντιοξειδωτικά που δεν μπορείτε να βρείτε πάντα στα λαχανικά. 

Διατροφή και κολλαγόνο: Τροφές που το παράγουν

Το κολλαγόνο είναι μια πρωτεΐνη που βρίσκεται στο ανθρώπινο σώμα και συμβάλλει στην αύξηση της μηχανικής αντοχής των συνδετικών ιστών. Το κολλαγόνο συναντάται πολύ συχνά με την ελαστίνη, η οποία είναι υπεύθυνη για την ελαστικότητα των ιστών.
Το κολλαγόνο και η ελαστίνη με την πάροδο του χρόνου μειώνονται, με αποτέλεσμα την εμφάνιση των σημαδιών της γήρανσης στο δέρμα, στις αρθρώσεις κ.α. Ειδικά μετά την ηλικία των 25 ετών, ο ρυθμός παραγωγής του κολλαγόνου μειώνεται αισθητά. Παράγοντες που μειώνουν την παραγωγή κολλαγόνου εκτός από το χρόνο, είναι η έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία, το στρες, το κάπνισμα, η ρύπανση και η κακή διατροφή.
Μια διατροφή που χαρακτηρίζεται από μέτρο και ποικιλία μπορεί να βοηθήσει στην παραγωγή αλλά και στη διατήρηση του κολλαγόνου στον οργανισμό μας.