Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Δεντρολίβανο : 8 σημαντικοί λόγοι για να το αγαπάμε

Ενθαρρύνει την αποτοξίνωση
Το δεντρολίβανο ενισχύει τη λειτουργία του ήπατος και βοηθά στην απελευθέρωση τοξινών από το σώμα. Η σωστή λειτουργία του ήπατος είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία, το μυαλό και την εμφάνιση. Μελέτες έχουν δείξει ότι η σωστή λειτουργία του ήπατος μπορεί να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο του καρκίνου, επειδή το ήπαρ απελευθερώνει τις τοξίνες και τις δυνητικά καρκινογόνες ουσίες από το σώμα.


Προστατεύει την υγεία της καρδιάς
Το δεντρολίβανο ρυθμίζει τα επίπεδα της χοληστερόλης, των τριγλυκεριδίων και της αρτηριακής πίεσης που είναι η κύρια αιτία των καρδιακών παθήσεων και του εγκεφαλικού επεισοδίου. Ενθαρρύνει την κυκλοφορία του αίματος και αυξάνει τη ροή του οξυγόνου σε κάθε κύτταρο του σώματος. Ανακουφίζει από χρόνιες φλεγμονές στο σώμα που θα μπορούσαν να αυξήσουν σημαντικά τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.

Βελτιώνει τη διάθεση
Το δεντρολίβανο χρησιμοποιείται συχνά στην αρωματοθεραπεία, καθώς έχει αποδειχθεί ότι είναι άριστο στη μείωση των επιπέδων των ορμονών του στρες (αδρεναλίνη και κορτιζόλη). Οι επιστήμονες έχουν αποδείξει ότι η μυρωδιά του δεντρολίβανου μειώνει το επίπεδο της κορτιζόλης στο αίμα και η καθημερινή του κατανάλωση μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου της κατάθλιψης.

ΠΗΓΗ:www.medinova.gr
 http://www.giatros-in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου