Νέα έρευνα αναφέρει ότι το ποπκόρν περιέχει περισσότερες πολυφαινόλες (αντιοξειδωτικά) σε σχέση με ορισμένα φρούτα και λαχανικά.
Η ποσότητα πολυφαινολών στο ποπκόρν ήταν μέχρι 300 mg ανά μερίδα σε σύγκριση με 114 mg ανά μερίδα καλαμποκιού και 160 mg ανά μερίδα για όλα τα φρούτα, ανέφερε έρευνα που παρουσιάστηκε σε συνέδριο της Αμερικανικής Ένωσης Χημικών στο Σαν Ντιέγκο.
Αυτό οφείλεται στο ότι οι πολυφαινόλες αραιώνονται στο 90% του νερού από το οποίο αποτελούνται πολλά φρούτα και λαχανικά, ενώ είναι περισσότερο συγκεντρωμένες στο ποπκόρν που έχει κατά μέσον όρο μόνο 4% νερό, δήλωσαν οι ερευνητές.