Τι ξέρουμε :
Το παντζάρι, ή κοκκινογούλι, είναι φυτό με βρώσιμα φύλλα και βολβό. Στην Ελλάδα έχουμε πατζάρια μόνο με κόκκινους βολβούς, αν και στο εξωτερικό βρίσκουμε λευκά, κίτρινα, σκούρα μωβ ή λευκά & κόκκινα σε κύκλους.
Στην ίδια οικογένεια, beta vulgaris, ανήκουν :
*το ζαχαρότευτλο, το οποίο έχει λευκό βολβό και καλλιεργείται για την παραγωγή ζάχαρης
*το σέσκουλο, το οποίο έχει μόνο βρώσιμα φύλλα, χωρίς βολβό.
Οι μικρότεροι βολβοί είναι, συνήθως, τρυφερότεροι από τους μεγαλύτερους. Ο φλοιός θα πρέπει να είναι φουσκωτός και λείος, όχι ζαρωμένος και τα φύλλα φρέσκα, στητά και γυαλιστερά. Αυτά είναι σημάδια πως τα παντζάρια έχουν βγει πρόσφατα από το χωράφι.
Το παντζάρι, ή κοκκινογούλι, είναι φυτό με βρώσιμα φύλλα και βολβό. Στην Ελλάδα έχουμε πατζάρια μόνο με κόκκινους βολβούς, αν και στο εξωτερικό βρίσκουμε λευκά, κίτρινα, σκούρα μωβ ή λευκά & κόκκινα σε κύκλους.
Στην ίδια οικογένεια, beta vulgaris, ανήκουν :
*το ζαχαρότευτλο, το οποίο έχει λευκό βολβό και καλλιεργείται για την παραγωγή ζάχαρης
*το σέσκουλο, το οποίο έχει μόνο βρώσιμα φύλλα, χωρίς βολβό.
Οι μικρότεροι βολβοί είναι, συνήθως, τρυφερότεροι από τους μεγαλύτερους. Ο φλοιός θα πρέπει να είναι φουσκωτός και λείος, όχι ζαρωμένος και τα φύλλα φρέσκα, στητά και γυαλιστερά. Αυτά είναι σημάδια πως τα παντζάρια έχουν βγει πρόσφατα από το χωράφι.